Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Mi sám přítel navrhl jestli nechci změnit značku. Hned jak jsem mu řekla, že mi předepsal Diane, tak celý den jenom četl a zjišťoval. Mu se Diane nelíbí, ale ta pleť? A cyklus? Nebe!
No fakt nebe, rizika HA jsou taky nebe
Ale kto chce kam…
Je ti 15, hormony bouří a ty chceš pleť jako dětskou prdelku?
Chápu tě, vážně, ale s odstupem let mi přijde tvůj věk na akné docela v pořádku. Nechci dělat osvětu, ale HA opravdu nejsou nebe! Po vysazení bývají problémy s menstruací, s otěhotněním, kamarádkám se začaly dělat cysty… Že krvácíš na popud vysazení/nasazení prášků, to není pravidelná menstruace. Tím se jen nepravidelnost zakrývá. Jako další ochrana nejsou jen kondomy, můžeš pohledat, nebo probrat to třeba s gynekologem. Ještě jednou dodám, že tě chápu!! Jen s časem a zkušenosmi mám na HA jiný názor, než že je cool.
@My Melody píše:
Rekni tvemu nemtakovi, at se nauci nasazovat si kondom. Vazne, kondom nepraska, pokud si vybere spravnou velikost a pokud si ho umi nasadit. At vyzkousi jinou velikost. Kondom praskne, pokud je prilis malej, prilis velkej, anebo ho pri nasazovani poskodi treba nechty, anebo pokud je blbe nasazenej. A at vybere treba drazsi, ale kvalitni znacku. Pokud te ma rad, nenecha te nicit si zdravi HA, ale se nauci s kondomem zaobchazet. Pouzivejte ho ze zacatku pocas neplodnych dni, spolu se spermicidnim pripravkem, dokud se s nim nenauci zaobchazet a nebude vam praskat.Prilis maly kondom se ti pretrhne. Prilis velkej se muze trochu zvlect, nesedet a pretrhnout tahem. Blbe nasazenej kondom se taky pretrhne, je potreba nechat nahoru trochu prostoru a vytlacit z neho vzduch tahem zhora dole. Je dobre pouzivat lubrikovane kondomy, ale ne na baze oleje, ty obsahuji silikon.
Příspěvek upraven 19.11.19 v 04:05
Pokud vam kondom praska, je to proto, ze s nim tvuj partner neumi zachazet. Pokud si potrebujes nicict zdravi HA, tvoje hloupost, ovsem do budoucnosti pri dalsich partnerech bych ti kondom doporucovala, protoze pred pohlavnimi nemocemi, vcetne chlamydii, mykoplazmy, kvasinek, atd, ktere chlap muze prenaset a nemusi mit zadne priznaky, te ochrani prave kondom.
Samozrejme, nejlepsi ochrana je vernost a nepromiskuitni zpusob zivota.
Na přání mého přítele jsem s ním šla za mým doktorem, ať nás naučí správně nasazovat kondom a jaký je nejlepší pro něj. Takže tady chyba z naší strany fakt nebyla. Příteli se ha moc nelíbí, mi ano. Rozhodnutí co chci používat nechává mi. Ví proč chci brát a respektuje to. V rodině nemáme žádné onemocnění, proto bych vážně nějakou trombózu a takové neřešila. Navíc nekouřím, takže toto je zbytečnost řešit ( sám doktor řekl )
@My Melody píše:
Mimochodem, taky jsem byla tak blba, ze jsem si nechala napsat HA. Nastoupily mi hrozne migreny a deprese, takze jsem ji hned prestala brat, muj obvodnej lekat mi pak vysvetlil, jake je HA svinstvo.
Jedine, co na svete mas doopravdy, jsi ty a tve zdravi, pokud ho ztratis, nic moc ti ze zivota nezustane, ty si od 15, kdy je jeste adolescentni organizmus v plnem vyvoji, katujes zdravi HA,zamysli se nad tim…
Plet jde lecit i jinak. Sravna zivotosprava, kvalitni strava, ta nejvic ovlivnuje stav pleti. Stav imunitniho systemu, na ktery ma vpliv zazivaci trakt a ten souvisi se stravou, kterou konzumujes.
Vyhod tucne jidla, cukr, zacni jist zdravou, nechemickou zeleninu, zadne sladke napoje, omez maso a priklon se k roztlinnym bilkovinam z lustenin, jez fermentovane roztlinne potraiviny se zivymi probiotickymi kulturami, dostatecna hydratace vodou, zadnej alkhol, dostatek spanku a sportu na cistem vzduchu, mene stresu a budes mit krasnou plet.
Na akné trpím od 10 let. Mám za sebou spoustu pripravku na pleť, několik návštěv kožního, živím se zdravě ( jsem vegetarián ) tak to co potřebují beru buď v prascich ( jsem jedla velká lékárna vitaminu ) nebo nejlepší přírodní chia semínka. Akné mám jenom kvůli hormonům. Celých 5,5 let nic nepomohlo, až teď na ha. Myslím si, že kdyby to bylo až tak strašné dávat v 15 letech ha tak by to bylo zakázáno až od vyššího věku, ale není.
@My Melody píše:
No fakt nebe, rizika HA jsou taky nebeAle kto chce kam…
Jelikož nemáme v rodině žádné nemoce způsobené ha i mimo tak se tohoto fakt nebojím. Sám lékař řekl. Navíc nekouřím, nepiju a až na ha žiji velmi zdravě.
@Petule030 píše:
Je ti 15, hormony bouří a ty chceš pleť jako dětskou prdelku?Chápu tě, vážně, ale s odstupem let mi přijde tvůj věk na akné docela v pořádku. Nechci dělat osvětu, ale HA opravdu nejsou nebe! Po vysazení bývají problémy s menstruací, s otěhotněním, kamarádkám se začaly dělat cysty… Že krvácíš na popud vysazení/nasazení prášků, to není pravidelná menstruace. Tím se jen nepravidelnost zakrývá. Jako další ochrana nejsou jen kondomy, můžeš pohledat, nebo probrat to třeba s gynekologem. Ještě jednou dodám, že tě chápu!! Jen s časem a zkušenosmi mám na HA jiný názor, než že je cool.
5,5 let trpím na šílené akné, až teď je to v pořádku. Moc dobře vím, co se děje po vysazení i braní, ale nikdo neměl problém v rodině, ať už to je otěhotnění ( bráchu měla mamka 3 měsíce po vysazení a mě 2 měsíce, sestra neměla problém vůbec jenom menstruace přišla o 3-4 měsíce později a pak hned otěhotněla ), nebo taky nemoce. Moje mamka kouřila a brala ha hodně dlouho a to vykouřila i krabku za den
Moji rodiče žijou velmi zdravě (mamka již dlouho nekouří), takže kdyby mamka viděla ha jako nějakou šílenost nenechala by mě. S doktorem jsem již domluvená že časem bych chtěla tělísko, které mi doporučí. Nemyslím si že ha je nějak cool. Je to pro mě spolehlivá ochrana, ale jako hodně prášků to nese i svá rizika.
@Anonymní píše:
Na akné trpím od 10 let. Mám za sebou spoustu pripravku na pleť, několik návštěv kožního, živím se zdravě ( jsem vegetarián ) tak to co potřebují beru buď v prascich ( jsem jedla velká lékárna vitaminu ) nebo nejlepší přírodní chia semínka. Akné mám jenom kvůli hormonům. Celých 5,5 let nic nepomohlo, až teď na ha. Myslím si, že kdyby to bylo až tak strašné dávat v 15 letech ha tak by to bylo zakázáno až od vyššího věku, ale není.
Víš jakej je to pro farmaceuty bussines a kolik se v tom točí peněz, těm je úplně jedno něčí zdraví.
Je to samozřejmě tvoje věc, ale fakt bych o tom ještě hodne popremyslela.
@JancaS84 píše:
Víš jakej je to pro farmaceuty bussines a kolik se v tom točí peněz, těm je úplně jedno něčí zdraví.
Je to samozřejmě tvoje věc, ale fakt bych o tom ještě hodne popremyslela.
Ano vím. Vím kolik jsem do toho dala peněz a zbytečně
já přemýšlela jinak nad tělískem. Buď ha nebo tělísko nevím jaké jsou ty výhody, ale mamce je příjemnější, tak mi sama nabídla, jestli nechci to. Přeci jenom tam není ta otázka,,vzala jsem si prášky? "