Diazepam?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
28.4.09 19:50

Ahoj,
nedá mě to nezareagovat.vzhledem k tomu,že syn měl febrilní křeče,tak já říkám dávat.poprvně je měl v roce.a kdo říká,že nejsou nebezpečné,tak asi neviděl dítě,které mělo ty křeče víc jak 30minut.tím,že u křečí nedýchá,tak celý modrý a po takové době už jak „hadrová panenka“.my máme diazepam dávat a srážet teplotu u 37,5.půl roku byl v pořádku a teď během dvou měsíců je měl zas dvakrát.a jednou v noci a jednou při jídle s plnou pusou.a není pravda,že po každých křečích musí prohlídnout dr.takhle nám to řekli v nemocnici po prvních křečích.dát diazepam při křečích a pokud to do 10 minut nepřejde volat RZP jinak není potřeba.my jsme podruhé zavolali také,protože jsem si vzpomněla jaké to bylo poprvně.a teď naposled,protože měl plnou pusinku jídla,tak aby něco nevdechl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21972
29.4.09 12:37

Diazepam malé nedávám - nejen naše doktorka, ale i v nemocnici na dětském nám řekli, že by se měl dávat výhradně dětem, které už křeče měly, nikoli jako všeobecná prevence, „kdyby náhodou“ - to je zbytečné zatěžování organismu. Záchvat FK musí být určitě hrozný, na druhou stranu například akutní astmatický záchvat taky není nic pěkného a nemá-li dítě prokázanou alergii, taky se nedávají antihistaminika preventivně, jen aby k tomu nedošlo…

Bohunka ________________
Helenka, 22 měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
29.4.09 12:41

mi zrovna v pátek mudra kladla na srdce, že Anetě ten diazepam dávat „musim“ (měla teploty 3 dny). Já ho doma mam, ale nepoužíváme.

Kdyby to měla, tak pak bych jej dávala, ale preventivně? Třeba Bára by v sobě za těch pár let, co jí je, v sobě měla mnoho krabiček…že jsem si s ní s horečkama užila dost, neměla ani jednou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
7.3.16 16:10

Zdravim, obnovim diskuzi. Dcera je epileptik, ri teplotě ji musím podat diazepam. Mela ted laryngitidu a vysoke horecky, dostavala diazepam skoro 4 dny. Byla z neho uplne. hotova, malatna, neposlouchaji ji nohy, spaa v kuse cely den. Dnes je to treti den, co ho nema, ale je furt hotova. Nevite, prosim, jak dlouho bude jeste v krvi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3244
7.3.16 16:24

@Nikeyla a nemůžeto bát z něčeho jiného? VYčerpání z nemoci apod.? Raději bych zašla k doktorce, přijde mi nepravděpoobné, že by diazepam tak dlouho učinkoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
7.3.16 16:30

No byly jsme v nemocnici a tam rikali ze nemoc a diazepam, ale už je ok, jen pokaslava, tak prave ten diazepam. Brala cca 4 dny co oam hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
7.3.16 17:12

@Nikeyla nemôže byť dehydrovaná? Ak sa ti to nezdá, radšej choď k doktorovi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
7.3.16 17:18

Teraz čítam, že 3 dni, takže po chorobe 3 dni, tak to dehydrovaná nebude. Ale ani diazepam by nemal byť príčinou.. 3 dni je dosť. Najskôr to bude vyčerpanosť po chorobe :think:, 4 dni horúčok mohlo organizmus dosť vyčerpať.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
7.3.16 17:35

No taky se mi to moc nezdá po 3 dnech být ještě pod vlivem diazepamu. Můj syn měl ve 14 měsících laryngitidu s horečkama. Pak horečky klesly, syn přestal skoro uplně kašlat, ale po probuzení byl hned vyčerpaný a mimo. My teda byli kvůli laryngitidě v nemocnici. Já to taky omlouvala vyčerpaností z nemoci a léky, ale doktorce se to nezdálo. Poslech sice čistý ale poslala nás na rtg a měl zápal plic. CRP nízké. Prý laryngitida občas na plíce spadne. Nechci strašit, ale pokud by i zítra byla divná asi bych radši k doktorovi zašla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
19.5.17 07:31

Rada bych prispela pro pripadne dalsi ctenare a zaroven se zeptala…

Syn FK poprve v 23 mesicich namerena teplota 10 min pred 37,7, pri dalsich FK ve 26 mesicich podan Diazepam rektalne, teplota merena cca hodinu pred - 37,9. V obou pripadech pote namerena teplota tesne pod 39.

Nyni davame diazepam na doporuceni pediatricky od 37,5. Do jakeho veku preventivne davat?

Jinak u mladsi diazepam rozhodne nehodlam pouzivat preventivne, pokud FK neprodela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
19.5.17 07:46
@Vickee píše:
Rada bych prispela pro pripadne dalsi ctenare a zaroven se zeptala…

Syn FK poprve v 23 mesicich namerena teplota 10 min pred 37,7, pri dalsich FK ve 26 mesicich podan Diazepam rektalne, teplota merena cca hodinu pred - 37,9. V obou pripadech pote namerena teplota tesne pod 39.

Nyni davame diazepam na doporuceni pediatricky od 37,5. Do jakeho veku preventivne davat?

Jinak u mladsi diazepam rozhodne nehodlam pouzivat preventivne, pokud FK neprodela.

Já se v FK nevyznám (my epi), ale je zvláštní, že jsou FK u tak nízké teploty… Moje děti měli při nemoci či po očkovsní i 40st, a FK nedostal… Řekli Vám proč se to děje u tak nízké teploty? Nemohli se splést a je to třeba epi? Spuštěná výkyvem teplot?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
19.5.17 09:28

Po probehnuti kreci, teplota klesne.
Synovi horecka stoupne klidne o dva stupne behem dvaceti minut.
Diazepam v tabletach davam take jako prevenci.
FK vymizi okolo sesti let. V prvni tride hodlam diazepam vypustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
19.5.17 09:58

U FK nebývá až tak rozhodující výše teploty, ale to, že během krátké doby teplota rychle vyskočí. Mozek reaguje na rychlý vzrůst teploty a dojde k FK. Okolo 6. roku věku FK obvykle vymizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.19 09:14

Já mám dítě po křečích a ze nejsou nebezpečné? Málem mi oživovali dítě 🤔byl na kysliku takže je to strašne vidět a ještě horší zažít(má 2 měsíce) :zed:

• Citovat
  • Upravit
4.3.21 16:37

Také jsem si zažila křeče u svého syna v roce.Po poslední dávce hexaciny mu večer vyskočila teplota. Nečekala jsem, že by se něco takového stalo, do té doby nebyl při teplotě problém. V noci jsem jej vytáhla z postýlky abych ho převlékla, byl spočteny z té horečky a byl divný. nereagoval koukal do prázdna, najednou začal sebou škubat. strašně jsem se vyděsila. Dala jsem mu sirup na teplotu za chvíli spadla teplota dolů. i tak jsem jej hlídala celou noc. Druhy den se stalo to samé. Byl v pohodě, odpo. usnul a byl divný. nedychal jen puls měl strašně rychlý. chtela jsem jej probrat asi 1,5 nereagoval, nenadechl se.od té doby měl problémy při usínání měl záškuby, podezření na epi.24 hodinové EEG naštěstí nic nepotvrdilo. zatim očkování oddalují, hrozim se toho co bude.,diazepam doma raději mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí