Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím, je rozdíl( hlavně cenový), mezi „necháním si udělat brýle“ přes očního lékaře, nebo si jen nechat na prodejně brýlí změřit zrak a podle toho brýle koupit? potažmo jaký je v tom rozdíl? nemám absolutní zkušenost. snad je dotaz srozumitelný. díky
Aha, já odpovídala na něco jiného. ![]()
Příspěvek upraven 23.02.14 v 13:55
@Ivuša.Nen Ano, jde to. Dokonce se mi v prodejně věnovali více než očař, který mi za ty roky, co jsem k němu chodila nezjistil astigmatismus
Ale určitě záleží na konkrétní optice, jestli tam mají ty specializované laboranty od toho..
@Ivuša.Nen Mně měřili na čočky v optice a měli tam víc přístrojů než u mé Dr. Byla jsem spokojená. Ale dobře vybírej. ![]()
No mě se zdá že vidím blbě do dálky… co ostatní přečtou, já už ne. a v olympii v olomouci je fokus optik, kde provádí to měření na prodejně, tak sem si říkala, že než se objednávat k dr, tak ať mi to radši udělají tam.
tchyně mi říkala, že to v těch optikách měří přímo doktoři a že je to i s receptem. to mi ale přijde jako nesmysl.
takže pojišťovny stejnak na brýle moc nepřispívají? ![]()
Já nevím, ale u očaře neplatím nic, pak s tím jdu do optiky a vyberu brýle
Platím za obroučky a skla, to očař vůbec neovlivní, ne?
Tedy pokud nemyslíš nějaké hotové brýle - typu čtecí, to zase nemám zkušenost já ![]()
@Litta to se ti řekne dobře vybírej:-D… jediné co já o optikách vím je, že mají za výlohou vystaveny různé brýle a kde jsou tak 2 pobočky. toď vše ![]()
@Ivuša.Nen jednou jsem si takto nechala dělat brýle v Brně. Ano, oči kontrovala lékařka. Mám pocit, že mi kdysi pojiš´tovna na @Ivuša.Nen brýle přispěla cca 150 kč.
@Ivuša.Nen ale na první určitě, přispějí něco na skla a něco na obroučky, vše je to po určitém počtu let. Přesné částky ti neřeknu
Myslím, že optika ti právě recept nevystaví ![]()
@kozisek ne e ty já nemyslela. já nevím jak na tom zrakově jsem. jestli jen 0.5 nebo 3 dioptrie… netuším. jen jsem myslela, že když mi na to napíše recept doktor, tak mi to v té optice udělají třeba o 2000kč levněji, než kdybych to měla bez receptu. potřebovala bych brýle spíš na řízení v autě
@Lette tolik?
tak to se mi rozhodně oplatí jít k dr
![]()
dík moc, takže radši rovnou na optiku, až se nebudu moct trefit do dveří, tak bych zašla za doktorem ![]()
@Ivuša.Nen Něco ti strhnout, já si je nechávala tuším loni a byla to cca pětistovka, ale lepší než drátem do oka
Jak se to počítá nevím, to by jsi asi musela konzultovat s pojišťovnou a záleží, co si dáš za skla. ![]()
@Ivuša.Nen myslím, že pojišťovna přispívá 200Kč
proto jsem pro druhé brýle ani k očaři nešla, ale nechala jsem si měřit oči v optice. Za měření nic neplatíš, když si u nich koupíš brýle. Jinak je to za cca 150 Kč.