Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
Moc prosím k radu/zkušenosti.
Absolvovala jsem 2. IVF a z důvodu vyššího rizika hyperstimulačního syndromu mi byl místo Ovitrelle před OPU píchnut Diphereline. Menstruaci po OPU jsem dostala už 5 dní po OPU, byla silnější. Teď čekám na další, abychom mohli plánovat transfer v nativu. Jenže… menstruace nikde (zatím zpoždění 4 dny). Pátrala jsem a vypátrala, že Diphereline, protože tlumí vlastní hormony, může MS zpozdit. Netušíte, kdy by mohla dorazit? Jak dlouho to může trvat? A jestli bude v dalším cyklu ovulace, kterou k nativnímu transferu potřebuji? Standardně ji mívám krásně každý měsíc, ale minulý cyklus po OPU dle ovulačních testů nebyla, na což jsem koukala jak puk, bylo to poprvé v životě, kdy jsem ji nezaznamenala. Jak dlouho může Diphereline takto negativně ovlivnit menstruaci, případně ovulaci (pokud ovlivňuje i tu)? Máte některá zkušenost?
Moc děkuji.
Zaleží, jak vysokou ti dali dávku. Zeptej se tvého doktora, jak to vidí. Já jsem dostala injekci D. a nemenstruovala jsem měsíc. Dostala jsem ji právě na zastavení menstruaci na měsíc a pak jsem šla na další.
@Anonymní píše:
Zaleží, jak vysokou ti dali dávku. Zeptej se tvého doktora, jak to vidí. Já jsem dostala injekci D. a nemenstruovala jsem měsíc. Dostala jsem ji právě na zastavení menstruaci na měsíc a pak jsem šla na další.
Aha, dekuji, a nepamatujes si nahodou tu davku? Ja vidim v papirech: 0,1× 2 ampule. Dekuji moc.
V lékařské zprávě, kterou mám až teda z období po ukončení aplikací D. uvedeno: Diphereline 3 mg dlouhý. Jak se to bere, nevím.
@Anonymní píše:
V lékařské zprávě, kterou mám až teda z období po ukončení aplikací D. uvedeno: Diphereline 3 mg dlouhý. Jak se to bere, nevím.
Dekuju moc, a jeste budu otravna s poslednim dotazem, ty jsi mela jen jednu jedinou injekci Dipherelinu, nebo vic (dlouho protokol)?
Měla jsem celkem 3 injekce, a to z důvodu, že jsem byla vyčerpaná po předchozích stimulacích, z velmi silných menstruací v krátkém cyklu, chybělo mi železo. V následující stimulaci po pauze bylo vajíček víc a v lepší kvalitě.
Ty 3 injekce byly v rozmezí 3 měsíců, tj. 1 injekce na měsíc.
@Anonymní píše:
Ty 3 injekce byly v rozmezí 3 měsíců, tj. 1 injekce na měsíc.
Děkuju ti moc, moc jsi mi pomohla ![]()
Ahojky, nezbyl někomu prosím diphereline? Popřípadě jiné léky?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.