Dítě 1 rok... jaké číslo botiček?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10975
13.9.11 16:31

Rozhodně doporučuji vyzkoušet. Malý začínal na 18, v létě 19 a v zimě 22, ta mu vydržela přes celé léto a teď je na 23 (2,5roku).
Malá má 11 měsíců a nožičku ještě ani ne 18. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
30.9.11 21:15

První botičky jsem synovi kupovala, když měl rok a týden. Velikost 19. Koupila jsem je, protože už bylo venku chladno, asi za 3 dny začal chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.11 11:28

Mám takový dotaz, podle čeho se kupují na prcka botičky, respektive jak se to měří? Když malýmu změřím nožku centimetrem, má 12, možná 13 cm, ale podle toho, co tu čtu, není to na 9 měsíční dítě málo? :-) Nevím, podle čeho koupit boty, jak se to měří :nevim:

• Citovat
  • Upravit
10975
1.10.11 19:03

V každé prodejně, kde prodávají dětské botičky mají metřík, kam prcka postavíš a nožičku mu změří.
A to už v 9 měsících potřebujete botičky? My zatím v 11 vystačíme s capáčkama, protože malá zatím ťape jen kolem nábytku, víc toho nalozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
2.10.11 17:05
Anonymní píše:
Mám takový dotaz, podle čeho se kupují na prcka botičky, respektive jak se to měří? Když malýmu změřím nožku centimetrem, má 12, možná 13 cm, ale podle toho, co tu čtu, není to na 9 měsíční dítě málo? :-) Nevím, podle čeho koupit boty, jak se to měří :nevim:

Pro první botičky bych doporučila zajít do nějaké obuvi, která se specializuje na děti. Tam nohu změří svým metrem - měří se vestoje, kdy dítě šlápne na posunovací metřík a dle toho vyberou botičky(vybírá se s 1cm navíc = nadměrek).
POZOR - délka chodidla v cm je jiné číslo, než tady uvádíme velikost botiček my( např. velikost bot 19-23), takže buď v klidu :-) Přesně nevím, kolik cm se přičítá k dépce chodidla, aby vyšlo nějaké číslo botičky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
2.10.11 17:07
MisaHanuska píše:
V každé prodejně, kde prodávají dětské botičky mají metřík, kam prcka postavíš a nožičku mu změří.
A to už v 9 měsících potřebujete botičky? My zatím v 11 vystačíme s capáčkama, protože malá zatím ťape jen kolem nábytku, víc toho nalozí.

Nevím, jak to je u anonymní, ale můj syn měl své první botky v 10měsících, protože od 9,5.měsíce plně chodil sám (ne za ruku, ani jsme ho to nijak neučili). Takže je možné, že její dítko opravdu už v 9.měsíci upřednosťuje chození :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
2.10.11 17:13
Anonymní píše:
Mám takový dotaz, podle čeho se kupují na prcka botičky, respektive jak se to měří? Když malýmu změřím nožku centimetrem, má 12, možná 13 cm, ale podle toho, co tu čtu, není to na 9 měsíční dítě málo? :-) Nevím, podle čeho koupit boty, jak se to měří :nevim:

Myslím, že už v jedné diskusi bylo odpovědí dost,ne?
 https://www.emimino.cz/…t-bot-82864/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
3.10.11 09:49

Anonymní
taky jsem nevěděla jak se „kupují“ botičky. V obchodě paní prodavačka malému nožku změřila a nabídla botky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková