Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj. Prosím poraďte mi.
Mám syna který je narozený 17.10.2014. Chci ho dát do školky od září na 5 dni v měsíci, ale pry od 2 let je možné ho tam nechat celý a každý den.Sice moc nechci každý den ale budu mit asi větší šanci když napíšu na cely den že mi ho vezmou než kdybych chtěla jen na pár dní. Nepřijdu tim o rodicak? ![]()
@kytka22 ˇod dvou let ne. do dvou let si hlídej 46 hodin (těch 5 dní je podle starého režimu, nově se sledují ty hodiny). a
Je to tak do 2 let jsou omezené hodiny od 2 let neomezeně a nic se neděje.
@kytka22 jak pisou holky do 2let je to omezene, pak ne. Chtit dat do skolky ho muzete, ale ne kazda skolka vezme 2 lete dite, vetsina ma smernice nastavene na 3lete deti. Aby ho do školky vzali, musi se umet sam o sebe zhruba postarat, coz vetsina 3letych zvlada tezce. Ja dala dceru do skolky tesne pred 3narozeninami a bylo dost znat, ze je jinde nez ostatni starsi deti.
@kytka22 vy už jste byli u zápisu???
Mám stejně starou holčičku a nedokáži si představit aby šla do školky
![]()
@Parchant píše:
@kytka22 vy už jste byli u zápisu???
Mám stejně starou holčičku a nedokáži si představit aby šla do školky![]()
Dovedu si představit dvouleťáka v soukromé školce s malým počtem dětí a učitelkami zvyklými na mrňata. Běžného dvouleťáka v klasické státní školce si taky nedokážu představit.
@kytka22 nelži, řekni u zápisu pravdu
představ si, že někdo tu celodenku potřebuje a dostaneš jí Ty, když zalžeš
to asi není moc fér, že. Jinak pokud jsou dítku 2 roky, rodičák budeš mít nadále.
Na doporuceni pani doktorky jsem skolku odlozila
. A urcite bych nelhala a na něčem se domluvila ale už neni treba ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.