Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@katule9 mame nocni svetylko berusku a ma ji kazdy vecer zaplou
@katule9 ja ji k nam do postele vzit nemuzu, protoze bydlime v malem byte 2kk a spime v obyvaku (rikam tomu loznice, protoze se nam tam vleze jen postel a tv) na posteli takze kdyz manzel rano vstava do prace tak by ji vzbudil nebo naopak museli bysme jit vecer spat zaroven s ni v pul osme coz nehrozi. Mozna je to i tim ze bydlime v malem byte a ona je na nasi pritomnost porad zvykla ![]()
Nevím, jaké máte dispoziční uspořádání, ale co jí po probuzení nechat otevřené dveře, aby vás viděla a slyšela a dál si dělat, co chcete? To by taky plakala? Pokud ano, pak souhlasím s holkama, dočasně k ní jdi spát. Nebo třeba se tam vpliž před tím časem jejího probuzení, dělej, že spíš a až se vzbudí, tak ji jen uklidni, že jsi vedle a nikam jsi neodešla. Je to sice podraz, ale na druhou stranu chápu, že nechceš obětovat manželské lože ![]()
@Lutonka kdybych ji nechala otevrene dvere, tak neusne. Uz jsem to zkousela a porad vylezala z postele a chodila k nam. Ona jak uz jdeme spat tak mi rika: maminko budes tam se mnou? A to od roka do roka a pul spala celou noc sama v pokojicku ![]()
@Longiana píše:
@Lutonka kdybych ji nechala otevrene dvere, tak neusne. Uz jsem to zkousela a porad vylezala z postele a chodila k nam. Ona jak uz jdeme spat tak mi rika: maminko budes tam se mnou? A to od roka do roka a pul spala celou noc sama v pokojicku
Je to normální stadium mentálního vývoje, prostě tě potřebuje u sebe. Dej si k ní do pokojíčku válendu a bude po starostech, alespoň se do práce vyspíš. Já u malého spím ráda, naopak bych se vůbec nevyspala, kdyby spal v jiné místnosti. Manželského lože si ještě užijeme dost a dost, ale děti nás možná za pár let budou z toho svého pokoje spíš vyhazovat. ![]()
@Longiana píše:
@Lutonka kdybych ji nechala otevrene dvere, tak neusne. Uz jsem to zkousela a porad vylezala z postele a chodila k nam. Ona jak uz jdeme spat tak mi rika: maminko budes tam se mnou? A to od roka do roka a pul spala celou noc sama v pokojicku
Kluk taky spal od roka celou noc, od 20měséců ve svém pokoji. Ve dvou a čtvrt mě dvpuměsíční období nočních běsů, to sice pominulo, ale po nočním probuzení si chodí lehnout k nám do postele - někdy je to v jedenáct v noci, jindy až nad ránem. Včera mi dokonce při usínání říkal, že „píde“. ![]()
Nám to teda s mužem nějak extra nevadí.
Holky moc dekuji za rady! Asi si lehnu k ni a nebudu to hrotit! Snad to brzo prejde a bude spinkat celou noc ![]()