Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Anonymní píše:
Ahoj,prosím pouze o normální rady. Byla jsem u svého doktora a dle něj, mám poslední šanci na to mít miminko. Nebudu rozebírat diagnózu. Jsem bezdětná, přítele mám dva roky na krku. Jde o to, že se trochu hádáme, on je to velký cholerik, ale jinak úžasný člověk. Až na ty jeho nálady. Jde mi jen o to, že mám poslední šanci na dítě a nevím, zda si ho udělat s ním. Mám ho ráda, to ano. A i kdybych se s ním rozešla, nenajdu hned nikoho jiného. Jinak zajištěna jsem, mám vlastní dům, auto, doktora 500 metrů od domu a rodice, co by hlídali. Jen nevím, zda i pres riziko, že s přítelem rozejdu, do toho jít.je to pro mě moc těžké.
Těžko říct, spíš bych se s ním o tom pobavila. Taky jsem cholerik a občas máme doma výměnu názorů, ale jinak si rozumíme. Pak už jednej podle toho
Mít dítě i bez jeho souhlasu mít asi nebudeš. Můžete to zkusit i za cenu, že to pak nepůjde, ale pořád budeš mít aspoň to mrně, pokud se zadaří ![]()
@Dahlia0409 o to nejde. On ho chce taky, to jsem zapomněla napsat, jen mám strach, aby když nám nevyjde vztah, že by to odneslo miminko. Jinak on je hodnej, stará se, občas za mě vaří i uklidí. Nic, kromě občas extrémního cholerismu, je to jinak v pohodě.
@Anonymní píše:
@Dahlia0409 o to nejde. On ho chce taky, to jsem zapomněla napsat, jen mám strach, aby když nám nevyjde vztah, že by to odneslo miminko. Jinak on je hodnej, stará se, občas za mě vaří i uklidí. Nic, kromě občas extrémního cholerismu, je to jinak v pohodě.
Pokud o něm pochybuješ jako o partnerovi a zároveň i budoucím otci dítěte, tak si s ním dítě nedělej.
Ne, nešla bych do toho. Dítěti bych našla jiného otce.
S otcem - cholerikem se prostě nedá žít a to dítě to natrvalo „poškodí“.
@Lojzísek píše:
Ne, nešla bych do toho. Dítěti bych našla jiného otce.
S otcem - cholerikem se prostě nedá žít a to dítě to natrvalo „poškodí“.
A matka cholerik je něco jiného? ![]()
@Anonymní píše:
Každý je nějaký a vztah může skončit kdykoliv a komukoliv ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj,prosím pouze o normální rady. Byla jsem u svého doktora a dle něj, mám poslední šanci na to mít miminko. Nebudu rozebírat diagnózu. Jsem bezdětná, přítele mám dva roky na krku. Jde o to, že se trochu hádáme, on je to velký cholerik, ale jinak úžasný člověk. Až na ty jeho nálady. Jde mi jen o to, že mám poslední šanci na dítě a nevím, zda si ho udělat s ním. Mám ho ráda, to ano. A i kdybych se s ním rozešla, nenajdu hned nikoho jiného. Jinak zajištěna jsem, mám vlastní dům, auto, doktora 500 metrů od domu a rodice, co by hlídali. Jen nevím, zda i pres riziko, že s přítelem rozejdu, do toho jít.je to pro mě moc těžké.
záleží, proč máš poslední šanci na dítě? věk nebo nějaký zdravotní problém?
já bych do toho být tebou asi šla, když i on chce dítě, spíš bych nějak zapracovala na tom jeho „cholerismu“, když zrovna „nezuří“, tak dá se s ním normálně mluvit? jak často má ty záchvaty vzteku - jak s tím umíš ty pracovat? zuříš taky, křičíš, pláčeš?
já bych se třeba rozesmála, aby s tím přestal - nevím ovšem, jestli je to u vás reálné,
když vám vztah nevyjde, tak pořád budete rodiči, třeba se střídavou péčí - jestli to ve aspoň trochu jde, jdi do toho,
nebudeš tu pak zakládat jako některé zoufalé diskuse o oplodnění stříkačkou nebo v cizině nebo s gayem,
já mám dítě úplně sama, ale od rodičů též podporu, a jde to - nejhorší jsou první měsíce, pak se stane dítě parťákem, obohatí ti to život ![]()
@Anonymní píše:
Proč se strachuješ dopředu? Bojíš se že vám to nebude klapat? Normální člověk se nekrčí někde v koutě ale jedná! Vztah se má udržovat i po letech, na to nezapomeň…
A kolik ti je? A hlavně, co na to on, protože dítě nebude jen tvoje
On do toho má taky dost co mluvit. A taky bych dost stála o názor ještě jiného lékaře, protože tady těch, co neměli mít dítě, nebo mějte ho teď honem, nebo nikdy, je tady hromada. Co pak plodí děti uplně normálně ![]()
@stinga ono ho stačí ignorovat a za půl hodiny je v cajku. Mám zdravotní problémy. Jako chápu, každý vztah můžeš skončit. Ale nechci přijít o pocit být mámou. A chtěla bych to risknout i když vím, že třeba vztah nebude mít budoucnost. Je mi 26, takže se toho moc nebojím, že bych zůstala sama. Jen mi jde o to miminko ![]()
@Dahlia0409 píše:
A matka cholerik je něco jiného?
Tak jistě, já jen píšu ze své zkušenosti. Znám asi 3 lidi (dnes už dospělé), které mají otce cholerika a vyprávěli mi identické zážitky. Ani jeden z nich nemá s otcem normální vztah a dětství bylo hodně divoké. Já mám v sobě tak nějak nastaveno, že dítě potřebuje hlavně klid, jistotu, bezpečí. Proto bych si prvoplánově nedělala dítě s mag_rem, časovanou bombou, u které nevíš, kdy vybouchne, Sama autorka pochybuje, jinak by sem nepsala. V podstatě chce dítě, ale nechce ho s ním. Kdyby to nebyla poslední možnost, vůbec o tom (o něm) neuvažuje.
@pikola nechci to rozebírat, psala jsem to již v hlavním příspěvku. Kdyby to tak nebylo, nepíšu sem. Díky, všechny věci mám za sebou ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahoj,
prosím pouze o normální rady. Byla jsem u svého doktora a dle něj, mám poslední šanci na to mít miminko. Nebudu rozebírat diagnózu. Jsem bezdětná, přítele mám dva roky na krku. Jde o to, že se trochu hádáme, on je to velký cholerik, ale jinak úžasný člověk. Až na ty jeho nálady. Jde mi jen o to, že mám poslední šanci na dítě a nevím, zda si ho udělat s ním. Mám ho ráda, to ano. A i kdybych se s ním rozešla, nenajdu hned nikoho jiného. Jinak zajištěna jsem, mám vlastní dům, auto, doktora 500 metrů od domu a rodice, co by hlídali. Jen nevím, zda i pres riziko, že s přítelem rozejdu, do toho jít.
je to pro mě moc těžké.