Dítě - ano nebo ne?

Anonymní
4.9.23 20:12

Dítě ano nebo ne?

Ahoj,

prosím pouze o normální rady. Byla jsem u svého doktora a dle něj, mám poslední šanci na to mít miminko. Nebudu rozebírat diagnózu. Jsem bezdětná, přítele mám dva roky na krku. Jde o to, že se trochu hádáme, on je to velký cholerik, ale jinak úžasný člověk. Až na ty jeho nálady. Jde mi jen o to, že mám poslední šanci na dítě a nevím, zda si ho udělat s ním. Mám ho ráda, to ano. A i kdybych se s ním rozešla, nenajdu hned nikoho jiného. Jinak zajištěna jsem, mám vlastní dům, auto, doktora 500 metrů od domu a rodice, co by hlídali. Jen nevím, zda i pres riziko, že s přítelem rozejdu, do toho jít. :,( je to pro mě moc těžké.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
16215
4.9.23 20:16
@Anonymní píše:
Ahoj,prosím pouze o normální rady. Byla jsem u svého doktora a dle něj, mám poslední šanci na to mít miminko. Nebudu rozebírat diagnózu. Jsem bezdětná, přítele mám dva roky na krku. Jde o to, že se trochu hádáme, on je to velký cholerik, ale jinak úžasný člověk. Až na ty jeho nálady. Jde mi jen o to, že mám poslední šanci na dítě a nevím, zda si ho udělat s ním. Mám ho ráda, to ano. A i kdybych se s ním rozešla, nenajdu hned nikoho jiného. Jinak zajištěna jsem, mám vlastní dům, auto, doktora 500 metrů od domu a rodice, co by hlídali. Jen nevím, zda i pres riziko, že s přítelem rozejdu, do toho jít. :,( je to pro mě moc těžké.

Těžko říct, spíš bych se s ním o tom pobavila. Taky jsem cholerik a občas máme doma výměnu názorů, ale jinak si rozumíme. Pak už jednej podle toho :nevim: Mít dítě i bez jeho souhlasu mít asi nebudeš. Můžete to zkusit i za cenu, že to pak nepůjde, ale pořád budeš mít aspoň to mrně, pokud se zadaří :think:

• načítám...
Anonymní
4.9.23 20:19

@Dahlia0409 o to nejde. On ho chce taky, to jsem zapomněla napsat, jen mám strach, aby když nám nevyjde vztah, že by to odneslo miminko. Jinak on je hodnej, stará se, občas za mě vaří i uklidí. Nic, kromě občas extrémního cholerismu, je to jinak v pohodě.

• Upravit
4385
4.9.23 20:25
@Anonymní píše:
@Dahlia0409 o to nejde. On ho chce taky, to jsem zapomněla napsat, jen mám strach, aby když nám nevyjde vztah, že by to odneslo miminko. Jinak on je hodnej, stará se, občas za mě vaří i uklidí. Nic, kromě občas extrémního cholerismu, je to jinak v pohodě.

Pokud o něm pochybuješ jako o partnerovi a zároveň i budoucím otci dítěte, tak si s ním dítě nedělej.

• načítám...
6904
4.9.23 20:25

Ne, nešla bych do toho. Dítěti bych našla jiného otce.
S otcem - cholerikem se prostě nedá žít a to dítě to natrvalo „poškodí“.

• načítám...
16215
4.9.23 20:29
@Lojzísek píše:
Ne, nešla bych do toho. Dítěti bych našla jiného otce.
S otcem - cholerikem se prostě nedá žít a to dítě to natrvalo „poškodí“.

A matka cholerik je něco jiného? :D

• načítám...
16215
4.9.23 20:30
@Anonymní píše:

Každý je nějaký a vztah může skončit kdykoliv a komukoliv :nevim:

• načítám...
76306
4.9.23 20:32
@Anonymní píše:
Ahoj,prosím pouze o normální rady. Byla jsem u svého doktora a dle něj, mám poslední šanci na to mít miminko. Nebudu rozebírat diagnózu. Jsem bezdětná, přítele mám dva roky na krku. Jde o to, že se trochu hádáme, on je to velký cholerik, ale jinak úžasný člověk. Až na ty jeho nálady. Jde mi jen o to, že mám poslední šanci na dítě a nevím, zda si ho udělat s ním. Mám ho ráda, to ano. A i kdybych se s ním rozešla, nenajdu hned nikoho jiného. Jinak zajištěna jsem, mám vlastní dům, auto, doktora 500 metrů od domu a rodice, co by hlídali. Jen nevím, zda i pres riziko, že s přítelem rozejdu, do toho jít. :,( je to pro mě moc těžké.

záleží, proč máš poslední šanci na dítě? věk nebo nějaký zdravotní problém?
já bych do toho být tebou asi šla, když i on chce dítě, spíš bych nějak zapracovala na tom jeho „cholerismu“, když zrovna „nezuří“, tak dá se s ním normálně mluvit? jak často má ty záchvaty vzteku - jak s tím umíš ty pracovat? zuříš taky, křičíš, pláčeš?
já bych se třeba rozesmála, aby s tím přestal - nevím ovšem, jestli je to u vás reálné,
když vám vztah nevyjde, tak pořád budete rodiči, třeba se střídavou péčí - jestli to ve aspoň trochu jde, jdi do toho,
nebudeš tu pak zakládat jako některé zoufalé diskuse o oplodnění stříkačkou nebo v cizině nebo s gayem,
já mám dítě úplně sama, ale od rodičů též podporu, a jde to - nejhorší jsou první měsíce, pak se stane dítě parťákem, obohatí ti to život :hug:

• načítám...
4383
4.9.23 20:34
@Anonymní píše:

Proč se strachuješ dopředu? Bojíš se že vám to nebude klapat? Normální člověk se nekrčí někde v koutě ale jedná! Vztah se má udržovat i po letech, na to nezapomeň…

• načítám...
35761
4.9.23 20:39

A kolik ti je? A hlavně, co na to on, protože dítě nebude jen tvoje :nevim: On do toho má taky dost co mluvit. A taky bych dost stála o názor ještě jiného lékaře, protože tady těch, co neměli mít dítě, nebo mějte ho teď honem, nebo nikdy, je tady hromada. Co pak plodí děti uplně normálně :roll:

• načítám...
16215
4.9.23 20:40

@stinga Když cholerik zuří, smích je špatná volba :nevim:

• načítám...
Anonymní
4.9.23 20:40

@stinga ono ho stačí ignorovat a za půl hodiny je v cajku. Mám zdravotní problémy. Jako chápu, každý vztah můžeš skončit. Ale nechci přijít o pocit být mámou. A chtěla bych to risknout i když vím, že třeba vztah nebude mít budoucnost. Je mi 26, takže se toho moc nebojím, že bych zůstala sama. Jen mi jde o to miminko :(

• Upravit
6904
4.9.23 20:41
@Dahlia0409 píše:
A matka cholerik je něco jiného? :D

Tak jistě, já jen píšu ze své zkušenosti. Znám asi 3 lidi (dnes už dospělé), které mají otce cholerika a vyprávěli mi identické zážitky. Ani jeden z nich nemá s otcem normální vztah a dětství bylo hodně divoké. Já mám v sobě tak nějak nastaveno, že dítě potřebuje hlavně klid, jistotu, bezpečí. Proto bych si prvoplánově nedělala dítě s mag_rem, časovanou bombou, u které nevíš, kdy vybouchne, Sama autorka pochybuje, jinak by sem nepsala. V podstatě chce dítě, ale nechce ho s ním. Kdyby to nebyla poslední možnost, vůbec o tom (o něm) neuvažuje.

• načítám...
Anonymní
4.9.23 20:41

@pikola nechci to rozebírat, psala jsem to již v hlavním příspěvku. Kdyby to tak nebylo, nepíšu sem. Díky, všechny věci mám za sebou :roll:

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+