Dítě bez dechu - jaké problémy?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
74
26.5.15 13:15

Dítě bez dechu - jaké problémy?

Ahoj holky, v pátek jsme s manželem byli svědky vážné nehody a vyprošťovali jsme z auta malou holčičku. Bez týdne je jí rok. Nejdřív dýchala, ale pak přestala a záchranáři jí dost dlouho oživovali. nedokážu popsat, jak jsem se cítila, bylo to hrozné, zvlášt když máme doma stejně starou holčičku. držela jsem jí za její ručku a „nařizovala“ jí, aby se nevzdávala a bojovala. Po kdoví jak dlouhé době, fakt to nedokážu vůbec ale vůbec odhadnout, se jí konečně podařilo nahodit tep a dýchala. Napojili jí na různé přístroje a vrtulníkem jí dopravili do nemocnice. Sice lékař říkal, že dýchá krásně, má už perfektní barvičku, ale nějak jsme se zapomněli zeptat jestli nehrozí nějaké nebezpečí když dle nás tak dlouho nedýchala. Ptám se tedy - může jí hrozit nějaké postižení? Sice nemáme žádní zprávy jak to s ní vypadá, ale žádná zpráva = dobrá zpráva. Díky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
26.5.15 13:19

@wabinka to Ti tu, na webu nikdo nepoví. Protože je důležitých strašně moc věcí.. No snad bude malá v pořádku. A jste dobrý, že jste pomohli :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
26.5.15 13:22
@martina.se píše:
@wabinka to Ti tu, na webu nikdo nepoví. Protože je důležitých strašně moc věcí.. No snad bude malá v pořádku. A jste dobrý, že jste pomohli :kytka:

Nehoda byla přímo proti naší zahradě a manžel sekal trávu takže jsme tam byli první. No bohužel jeden pán to nepřežil, táta, máma a malá na tom byli docela bídně. Pořád mám malou před očima a modlím se, aby to bylo všechno v pořádku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
26.5.15 13:23
@wabinka píše:
Ahoj holky, v pátek jsme s manželem byli svědky vážné nehody a vyprošťovali jsme z auta malou holčičku. Bez týdne je jí rok. Nejdřív dýchala, ale pak přestala a záchranáři jí dost dlouho oživovali. nedokážu popsat, jak jsem se cítila, bylo to hrozné, zvlášt když máme doma stejně starou holčičku. držela jsem jí za její ručku a „nařizovala“ jí, aby se nevzdávala a bojovala. Po kdoví jak dlouhé době, fakt to nedokážu vůbec ale vůbec odhadnout, se jí konečně podařilo nahodit tep a dýchala. Napojili jí na různé přístroje a vrtulníkem jí dopravili do nemocnice. Sice lékař říkal, že dýchá krásně, má už perfektní barvičku, ale nějak jsme se zapomněli zeptat jestli nehrozí nějaké nebezpečí když dle nás tak dlouho nedýchala. Ptám se tedy - může jí hrozit nějaké postižení? Sice nemáme žádní zprávy jak to s ní vypadá, ale žádná zpráva = dobrá zpráva. Díky…

Aspirace (vdechnutí) zvratků v autě - šťastný konec - viz tato diskuse.
Myslím, že by zástava dechu neměla být delší než pět minut. Po cca pěti minutách mozkové buňky odumírají a nejsou schopny regenerace. Srdeční buňka je schopna přežít až cca 60 minut. Proto se resuscituje opravdu dlouze (mělo by to být minimálně 30 minut) i s tím rizikem, že je tam nevratné poškození mozku. Myslím, že bude holčička v pořádku. Je mi to líto, zažili jste si hrůzný zážitek. Můj názor je takový, že pokud má dojít k opravdu těžkému poškození mozku za cenu záchrany života, je lepší smrt. Kruté, ale je to tak. Ale to není případ holčičky. Dětský organismus je naprosto úžasný a Bůh to zařídil tak, že děti vydrží opravdu hodně. Jsi statečná!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1806
26.5.15 13:23

Nestalo se to u Nové Vsi?… Scénář je mi bohužel povědomý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
26.5.15 13:24
@wabinka píše:
Nehoda byla přímo proti naší zahradě a manžel sekal trávu takže jsme tam byli první. No bohužel jeden pán to nepřežil, táta, máma a malá na tom byli docela bídně. Pořád mám malou před očima a modlím se, aby to bylo všechno v pořádku…

Mrazí mě po zádech, jak pomíjivý je lidský život. Honíme se za vším možným, a přitom je neštěstí mnohdy na dosah ruky. Největší poklad máme sami v sobě, ve zdravých dětech a v rodinném kruhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
26.5.15 13:25

Dulezite je, ze kdyz prestala dychat, tak se hned zahajila resuscitace. Podle me ma velkou sanci, ze bude uplne v poradku. Navic organismus maleho ditete je neuveritelne odolny, takze i kdyby tam treba bylo nejake postizeni mozku, da se s tim velmi dobre pracovat a postizeni kompenzovat. Drzim palce, at je holcicka v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1179
26.5.15 13:29

Teda, až mi vyhrkly slzy, když jsem si to představila. Podle mě je důležitý, že nejdřív spontánně dýchala. Protože když přestala, tak už tam byli záchranáři a hned zahájili KPCR. Pochopila jsem to dobře? Takže holčička ač sama nedýchala, tak jí kyslík ihned dodávali ambuvakem. Tak snad bude v pořádku a vy jste skvělí, že jste dokázali reagovat :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
26.5.15 13:30
@svituska píše:
Nestalo se to u Nové Vsi?… Scénář je mi bohužel povědomý…

Jj, stalo, přímo u našeho domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1806
26.5.15 13:31

@wabinka Je to hrozný, pána jsem znala (vlastně i jeho dcery..)… Snad se z toho ostatní dostanou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
26.5.15 13:34
:!
@Gepardice píše:
Teda, až mi vyhrkly slzy, když jsem si to představila. Podle mě je důležitý, že nejdřív spontánně dýchala. Protože když přestala, tak už tam byli záchranáři a hned zahájili KPCR. Pochopila jsem to dobře? Takže holčička ač sama nedýchala, tak jí kyslík ihned dodávali ambuvakem. Tak snad bude v pořádku a vy jste skvělí, že jste dokázali reagovat :potlesk:

No popravdě, byla jsem sama v dost velkém šoku, nikdy jsme nic takového nezažili, známá malé nahmatala tep, ale záchranáři jí pak stejně oživovali. Byl tam takový šrumec, že si nedovedu vybavit co všechno se stalo v ten moment. Nedovedu si vůbec ty informace srovnat jak šly za sebou a mám pocit, že jsme udělali málo, že to nestačilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
26.5.15 13:34
@svituska píše:
@wabinka Je to hrozný, pána jsem znala (vlastně i jeho dcery..)… Snad se z toho ostatní dostanou..

Já pána znala od vidění z autobusu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
26.5.15 13:36

Jste skvělí, že jste tak pomohli!
asi to budete mít před očima do konce života…

holčička snad bude dobrá, třeba vám dají vědět…
jestli jak nedýchala někdo hned masíroval srdce, tak myslím že se ten limit pro poškození mozku posouvá — protože právě tou resuscitací se po těle rozvádí krev, proto se ta masáž srdce dělá… a navíc se ti určitě každých pár sekund zdálo jako věčnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
26.5.15 13:38
@budi píše:
Jste skvělí, že jste tak pomohli!
asi to budete mít před očima do konce života…

holčička snad bude dobrá, třeba vám dají vědět…
jestli jak nedýchala někdo hned masíroval srdce, tak myslím že se ten limit pro poškození mozku posouvá — protože právě tou resuscitací se po těle rozvádí krev, proto se ta masáž srdce dělá… a navíc se ti určitě každých pár sekund zdálo jako věčnost.

To je pravda, přišlo mi to nejmín jako kdyby záchranka jela snad z Prahy a to čekání bylo nesktečně dlouhé
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
26.5.15 13:42

Záchranáři jí museli vlastně prvně vysát z plic krev, takže asi má i vnitřní zranění, budeme doufat, že to bude všechno dobrý a nic se už nestane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák