Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky, prosim poradte.Mala dnes nejspis snedla voskovku. Varila jsem a deti si malovali, mala pak zacala plakal a volala me, kdyz jsem prisla drzela v ruce mensi pulku voskovky, mela barevnou pusinku a plakala ze ji boli krcek. Kdyz sem se ptala jestli ji snedla rekla ze jo. volala jsem doktorce a zjistila ze jedovata neni. Mam ale strach ze spolkla v kuse velkou cast, bojim se jestli ji to nemuze v brisku neco vyvest. Nemate zkusenost? Moc dekuju
Nic se nestane, neboj
. Je to hladké a oblé, to projde dobře, pokud se to nerozpustí ![]()
Pokud není jedovatá nic se jí nestane! Zřejmě se rozpustí a pokud ne, vyjde v pohodě ven ![]()
Zavolala bych na dětskou pohotovost a konzultovala to s nimi.
@AnnaP to bude vpohode koukni na stránky toxiko linky nebo tam zavolej.
Jinak moje dráha v pondělí vypila odlakovac a prej je neskodnej tak voskovou bych neresila.
@Anonymní píše:
@AnnaP to bude vpohode koukni na stránky toxiko linky nebo tam zavolej.
Jinak moje dráha v pondělí vypila odlakovac a prej je neskodnej tak voskovou bych neresila.
Ja teda nvm, ale asi by to chtelo utz, jestli je tam velky kus melo by se to nejspis sledovat. Ale zase na druhou stranu nevim jestli by mala dokazala velky kus spolknout, spis si jen kousla si myslim.
Ty voskovky jsou asi fakt dobrý. Já jsem tuhle jednu naší malé dolovala z pusinky, nechtěla ji vydat. Přežvykovala poživačně jakejsi barevnej hnus, v ručkách pahýl voskovky
. U nás se to stihlo vyndat ven ještě před posunem do žaludku, ale byl to boj a bylo to o fous.
Myslím, že by to mělo být v pořádku.
Po zkusenosti bych jela do nemocnice aby se zjistilo kde to je, zalezi jak velky kus snedla, ale jestli to bylo vetsi, tak vy to asi chtelo videt kde to ma, kazdopadne kontrolovat zda to vyslo…
V pohodě, já jsem se do voskovek pustila v první třídě, nechtělo se mi malovat, tak jsem tři snědla. A manžel si na nich jako malý rovněž jednou pochutnal (asi důkaz, že se k sobě skvěle hodíme).
Žijeme pořád.
Bude to ok. Nebojte.
voskovku zpracuji zaludecni šťávy a mala zbytek vykadi. Nase mi tak zvalila dve.. a vse ok.
@AnnaP píše:
Ahoj holky, prosim poradte.Mala dnes nejspis snedla voskovku. Varila jsem a deti si malovali, mala pak zacala plakal a volala me, kdyz jsem prisla drzela v ruce mensi pulku voskovky, mela barevnou pusinku a plakala ze ji boli krcek. Kdyz sem se ptala jestli ji snedla rekla ze jo. volala jsem doktorce a zjistila ze jedovata neni. Mam ale strach ze spolkla v kuse velkou cast, bojim se jestli ji to nemuze v brisku neco vyvest. Nemate zkusenost? Moc dekuju
No dost možná ani nic nesnědla, max si kousla a jelikož jí to asi nechutnalo, tak začala plakat. I kdyby něco spolkla, tak to tělo vylouží. A podle zbytku voskovek bys měla poznat koli toho asi tak snědla. Kolik jí je? Neboj, nic to nebude. Takových ochutnávek ještě bude ![]()
Pokud to nebyl čínský nekontrolovaný šunt, pak bych se nebála, dětské psací potřeby nesmí být jakkoli závadné podle norem
a teplem měknou, rozpouští se, takže pokud snědla, tak maximálně vykaká barevné hovínko