Dítě bez manželství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16186
31.7.20 00:38
@j.a.n.i1 píše:
Tak zrovna tohle lze resit jednim papirem, kdy ten nemocny odstrihne od informací ty rodice a urci partnerku.

Když se něco stane náhle, tak těžko :nevim: a pochybuji, ze kdokoliv má takové lejstro předem doma v šuplíku, kdyby náhodou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
31.7.20 06:04
@neila píše:
Když se něco stane náhle, tak těžko :nevim: a pochybuji, ze kdokoliv má takové lejstro předem doma v šuplíku, kdyby náhodou…

Tak pokud vim, ze mam nejbližší příbuzné idioty… Plus by to jeste muselo byt okamžitě do bezvědomí, jinak je to řešitelné i u nahleho problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
31.7.20 06:18

Ale nic, uz skoro spim a nemysli me to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
31.7.20 06:21
@tereza12345 píše:
Mela jsem 3 deti za svobodna.. Se svatbou jsem pak souhlasila jen z ciste praktickych duvodu.. U lékaře detí mi stejne říkali jejich prijmeni, a uz me nebavilo vyplnovat jiny jmena na vsech dokumentech.. Ve skole, skolce atd… Zpětně už bych to znova neudelala.. I z toho duvodu že manzele maji vůči sobě vic povinnosti, jeden nikdy nevi..
A deti jsou vetsi zavazek nez svatba.. Rozvest se muzes kdykoliv, deti uz se nezbavite ani jeden. :P

To není až tak úplně pravda. Kolik mužů klidně zapomene, že má dítě? Nejezdí, nestarají se, nakonec neposlou ani alimenty? Takže i dětí se klidně zbavis, když na to máš povahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
31.7.20 07:24
@Wani píše:
No to si tedy nemyslím, v ČR to ženy lehké nemaji (v evropském hlediska).

A na to jsi přišla jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
31.7.20 08:08
@divine woman píše:
A na to jsi přišla jak?

Viď, taky mi přijde, ze tady není sebemenší problém, když je člověk sám. Jasně, spousta organizačních věcí se lépe řeší ve dvou, ale je úplně fuk, jestli ten druhý je manžel, přítel, přítelkyně, kamarád, kamarádka, babička nebo třeba sousedka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
31.7.20 08:09
@Anonymní píše:
Chci se zeptat, jaký máte názor na dítě bez manželství? Když si dva udělají dítě, ale nejsou vzatí popřípadě to ani neplánují…

Mám takhle 3 deti. Názor, že každý to má mít tak jak mu vyhovuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
31.7.20 08:19

Podle mě je svatba hodně důležitá. Aspoň ta první :mrgreen:. Už jen z pohledu příštích generací, nechci být v rodinném stromě zapsána jako svobodná, ale chci tam hezky prstýnky mezi mnou a mým vyvoleným.
Zároveň se mi nelíbí, když se každý v rodině jmenuje jinak. Obzvlášť když otec si nechce vzít ženu, páč, je to jen papír a zastaralá tradice, ale děti se samozřejmě musí jmenovat po něm, páč toto přece zastaralá tradice není :mrgreen:.
Svatba je veřejné vystoupení a přiznání, že jste rodina. Odpadá tím vysvětlování zvědavcům (prstýnek mluví za vás), odpadá tím „co si pomyslí okolí“ od některých lidí (často i v rodině), odpadají komplikace se jménem dětí. Vyřídíte jedním podpisem x smluv, co by se jinak musely skládat, pokud byste chtěli např. info o zdravotním stavu a podobně. Že se polovina manželství rozvádí je hloupá výmluva - nesezdané páry se rozchází častěji než ty v manželství, takže naopak je manželství zárukou pevnějšího svazku.
Chápu možná lidi, co už v manželství byli a znovu nechtějí, ale ti, co plánují celý život na hromádce, se podle mě toho manželství spíš bojí (u chlapa často, že ho ženská oškube - a proto často mají ženy pocit, že jim nestojí za to riziko, že ji dost nemilují, a taky strach o ztrátu svobody, protože teď vlastně podepsali smlouvu, že se budou partnerce věnovat, u žen asi pocit, že by se po svatbě změnil nebo nevím).
Prostě nechtít svatbu, že je to jen papír a podobně, je výmluva. Je to jak ten týpek, co dal všechny svoje peníze pryč, protože peníze nepotřebuje, jsou to jen papíry, co kazí lidstvo - no a pak musel žebrat, že ano, najednou už to nebyly jen papíry, co kazí lidstvo, najednou už to bylo jídlo a teplá postel :mrgreen: Stejně tak svatba je jen papír, než dojde k situaci, kdy „jen papír“ ušetří spoustu peněz a zařizování a nervů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
31.7.20 08:22

@KimL Nebo kdy tech starosti sakra přidělá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17308
31.7.20 08:29
@KimL píše:
Stejně tak svatba je jen papír, než dojde k situaci, kdy „jen papír“ ušetří spoustu peněz a zařizování a nervů.

Ta situace by mě zajímala. V jakém poměru mohou nastat situace, kdy ten papír ušetří spoustu peněz, zařizování a nervů oproti opaku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
31.7.20 08:31

Jsem vdaná, prstýnky nenosíme ani jeden ( prsteny jsou nám nepohodlné ), v celém bytě není jediná svatební fotka, rodinný strom se dělat nechystáme. Jo, máme stejné příjmení, ale tady je to tak časté jméno, že se tak jmenuje půlka vesnice. Moje počestně v manželství počaté děti zlobí. Proč já se sakra vdávala? Jo, v tom článku o výhodách manželství uváděli, že se ženská zbaví blbého příjmení. To jsem si taky nepomohla, moje bylo hezčí. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
31.7.20 08:32

Me hlavne bavi, jak se ty vdane “citi” byt neco vic :lol: a davaji
Tem nesezdanym“ spolecensky sezrat”, ze jsou uplne kravy, kdyz nepodepsaly smlouvu s chlapem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
31.7.20 08:35

@KimL at chces nebo ne, to co jsi vypsala se da vyresit jednou schuzkou u advokata a notare. Ty vyssi principy jsou jen ve tvoji hlave ( nejen ve tvoji tedy ) je to o subjektivnim vnimani. Nezarucuje ti to totiz vubec nic. Nez jsem se vdala, mela jsem vse co jsi vypsala poresene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
31.7.20 08:35

@Šarlota4 Ale kupodivu hlavne tady v diskuzi, nazivo jsem se s tim nesetkala :think: ale možná to bude i okruhem lidi, se kterym se clovek styka. Jo, obcas byl nekdo prekvapeny, ze manželé nejsme, ze si myslel, ze jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
31.7.20 08:40
@j.a.n.i1 píše:
@Šarlota4 Ale kupodivu hlavne tady v diskuzi, nazivo jsem se s tim nesetkala :think: ale možná to bude i okruhem lidi, se kterym se clovek styka. Jo, obcas byl nekdo prekvapeny, ze manželé nejsme, ze si myslel, ze jo.

No samozrejme! Ja tedy vdana jsem ( z lasky :D ), nicmene kolem me lidi vychovavaji deti bez svatby bezne, ziji spolu 8,10,15 let a vse je v naprostem poradku. To jen tady se z toho dela stigma. Pritom ja se vdavat ani moc nechtela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí