Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Chci se zeptat, jaký máte názor na dítě bez manželství? Když si dva udělají dítě, ale nejsou vzatí popřípadě to ani neplánují…
Dobrovolně do dítěte bez svatby nepůjdu.
Rodinu nedela svatba… Tak co dela rodinu?
Dite? Spolecne jmeni?
@PaníBovaryová píše:
Rodinu nedela svatba… Tak co dela rodinu?Dite? Spolecne jmeni?
Ze by vztah? City? Deti? Chut byt spolu?
@Mango_Lassi píše:
Další debata, kde můžu slavnostně informovat, že svatbu jsme si naplánovali na 14.3.2039.
Budete mít svatbu v pondělí?? ![]()
@PaníBovaryová píše:
Rodinu dělají rodiče a děti, to jestli jsou rodiče manželé nebo registrovaní nebo spolu žijí bez papíru není důležité ![]()
@neila píše:
tak vztahy s rodinou, viz třeba případ té mé známé, také neto jsou situace, kdy je ta formalita rozhodující a člověku ani nenapadne, že by k tomu mohlo dojít…
Edit: tím jsem vlastně chtěla říct, že tuto nešťastnou situaci lze vztáhnout na cokoliv, kde přijde k úhoně jeden z partnerů a vztahy s rodiči nefungují. Omezí podávání informací, možnost návštěv, prakticky cokolivProto říkám, že dokud je všechno v normálu, tak je stav „na psí knížku“ v pohodě. Když se něco pos.ere tak může být status manžela/manželky nenahraditelný…Příspěvek upraven 30.07.20 v 19:20
Tak zrovna tohle lze resit jednim papirem, kdy ten nemocny odstrihne od informací ty rodice a urci partnerku.
@PaníBovaryová píše:
Vzdyt uz nasi praprapra vyznavali spojeni paru. Takovy predchudce nasich svateb bylo treba tetovani atd.
@ontarova.stara píše:
Ze by vztah? City? Deti? Chut byt spolu?
Aha, no v dnesni dobe jedno dite s jednou pritelkyni, jedno dite s druhou pritelkyni, to je teda rodina s obema.
A pritelkyne od milenky se pozna jak?
@PaníBovaryová píše:
Ja bych rekla, ze chovani tech dvou. Pokud se chovaji jako idioti, tak to rodina nebude ani po 10 svatbach.
@PaníBovaryová píše:
Aha, no v dnesni dobe jedno dite s jednou pritelkyni, jedno dite s druhou pritelkyni, to je teda rodina s obema.
To ti nevim, protoze ja mam deti s jednim muzem a shodou nahod je to muj manzel. Ale neprijdu si diky tomu vyjimecnejsi nez treba Mango, ktera ty dve deti ma s partnerem.
V rodine se o sebe navzajem staraji, souciti spolu, maji se radi. Je tohle vysada jen tech sezdanych?
Nicmene porovnavat pritelkyni a milenku a nevidet rozdil…fakt?
@PaníBovaryová píše:
Je pravda, ze mi se pri tretim porodu v porodnici PA ptala na prijmu, jestli je tatinek stejny
. Asi to dneska neni moc zvykem. Ani stejne prijmeni vsech ji nenapovedelo
.
@PaníBovaryová píše:
@ontarova.stara
Kdyz ma dite s milenkou, je s ni rodina?
Tak to dite do jeho rodiny, ci k nemu, proste patri. A je to vyhra mit tedy takoveho manzela? Kdyz je to manzelstvi neco vic? To je nazornou ukazkou, ze pokud si vezmes debila, ani status ti nepomuze. Naopak, vyzivne se bude odvijet i od platu manzelky, vyhra, vid
? Nakonec vsechny deti, bez ohledu na to, v jakem vztahu byly pocaty, maji stejna prava.
@Venetia píše:
A manžel se nemůže přes noc sbalit?
Má to mnohem složitější.
Ve vztahu ke sňatkům mám rozporuplné pocity. Líbí se mi ta romantická představa, že mne někdo miluje natolik, že by si mne chtěl vzít a veřejně tak (alespoň pro teď) prohlásit, že se mnou počítá po zbytek života. A taky vnímám docela intenzivní tlak okolí na to, abychom se vzali a je hrozně těžký tomu odolávat.
No, a tady asi tak má “pro” svatbu končí. Zato proti:
V konečném součtu mám občas drobný záchvat smutku z toho, že nejsem vdaná, ale když si sáhnu hluboko do svědomí, jsem ráda, že mne můj partner do sňatku nenutí. Nechci prostě svatbu řešit. Nevylučuji, že si to třeba časem nerozmyslím, ale pro zatím mi tyhle úvahy nepřináší vůbec žádnou radost. Svatba tak není na pořadu dne a kdo ví, jestli někdy bude.
Naše děti ponesou příjmení mého partnera. Nehodlám rozjíždět žádné vydíračky, aby si mne vzal. On je jedinou naději svého rodu pro jeho pokračování. Já mám k pokračování MÉHO rodu ještě bratra.
S partnerem o sobě mluvíme jako o “mém muži” a “mé ženě.” Nikomu do toho, jestli na sebe máme lejstro, nic není.
Anonym prosím, hodně intimní zpověď.