Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mango_Lassi píše:
Jednak na pracovním pohovoru nikoho stav nezajímá, u žen možná tak počet a jestli má hlídání, když jsou nemocné. Dává to smysl - v práci se musí pracovat.
Navíc, to, že je někdo svobodný vůbec neznamená, že nemá partnerku a děti. Aspoň u nás v Praze to tak chodíPříspěvek upraven 30.07.20 v 18:35
Mango, to by ses opravdu divila. Manžel nedávno došel z posezení z práce, no a ze sháněli nového kolegu, a přišel jim tam pravé zhruba 40 svobodný muž, a nejvyššímu vedoucímu se z toho důvodu zdál podezřelý, a na druhé kolo ho už nepozval, ač prý jinak kvalifikaci měl. Firma je to velká, velmi solidní, známa, lpici na své pověsti.
@Venetia píše:
To už by bylo značně mimo realitu
Stejně tak to bude jednou se svatbou
Z toho mám taky strach a to mám 2 syny, on totiž současný trend tak nějak podráží nohy i těm chlapům, kteři by se chtěli chovat slušně, sdílet zdroje, život, radosti i starosti.
@sahrazad1 píše:
Mango, to by ses opravdu divila. Manžel nedávno došel z posezení z práce, no a ze sháněli nového kolegu, a přišel jim tam pravé zhruba 40 svobodný muž, a nejvyššímu vedoucímu se z toho důvodu zdál podezřelý, a na druhé kolo ho už nepozval, ač prý jinak kvalifikaci měl. Firma je to velká, velmi solidní, známa, lpici na své pověsti.
To dost vypovídá o tom vedoucím.
@gebča píše:
a to jsme tu, milá sahrazad (doufám, že jsem se Tě tímto oslovením nedotkla) nezmínily staré úsloví „nejdřív kostel, pak až postel“ - to by byl teprve hukot, že?
Jojo, ale ono na tom i dnes něco je, ubyly by ženy samoživitelky s dětmi třeba.
@neila
U nas se loni delala sbirka na druzku pana, ktery se zabil v prac. aute. Zustalo po nem dite. Pani ma roztrousenou sklerozu. Oni se teda vzit chteli. Jeji rodina uvadela a nestihli to. Ted hlavni zivitel zemrel a je to v pr…
@Mango_Lassi píše:
Představ si, když na pohovor přijde gay nebo lesba! Co budeme dělat???
Mě teda muž při pohovoru pomohl, nezištně sem ho nabídla jako výpomoc, která byla s nadšením přijata. Muž se to dozvěděl až jako poslední a zas tak nadšen nebyl ![]()
Jednou budeme všichni jedna šťastná nesezdaná rodina, kde může každý libovolně přicházet a odcházet od každého, souložit s ním a mít každé dítě s někým jiným. Někteří už s touhle revolucí začali ![]()
@truelly píše:
@Baba a kolik procent těch nesezdaných párů to dělá
To netuším, ale tak to je jejich boj. Ta možnost tu je. Manželství je holt v tomhle jednodušší ![]()
@sahrazad1 píše:
Má divnýho vedoucího.
@Kelsey píše:
@neila
U nas se loni delala sbirka na druzku pana, ktery se zabil v prac. aute. Zustalo po nem dite. Pani ma roztrousenou sklerozu. Oni se teda vzit chteli. Jeji rodina uvadela a nestihli to. Ted hlavni zivitel zemrel a je to v pr…
Pojistka. A sirotčí důchod dítě má. Takže přišla jen o vdovský.
@Mango_Lassi píše:
To dost vypovídá o tom vedoucím.
Nejen, spíše o firemní kultuře, a hodně o společnosti.
@sahrazad1 píše:Proč myslíš?
Jojo, ale ono na tom i dnes něco je, ubyly by ženy samoživitelky s dětmi třeba.
@akavi píše:
Jednou budeme všichni jedna šťastná nesezdaná rodina, kde může každý libovolně přicházet a odcházet od každého, souložit s ním a mít každé dítě s někým jiným. Někteří už s touhle revolucí začali
A nebude to fajn?
@Mango_Lassi píše:
Jednak na pracovním pohovoru nikoho stav nezajímá, u žen možná tak počet a jestli má hlídání, když jsou nemocné. Dává to smysl - v práci se musí pracovat.
Navíc, to, že je někdo svobodný vůbec neznamená, že nemá partnerku a děti. Aspoň u nás v Praze to tak chodíPříspěvek upraven 30.07.20 v 18:35
jenže to taky, i na pracovním pohovoru, může znamenat - nepřiznal se ke svým závazkům, rodina (= jakékoliv jiné společenství ve kterém hodlá fungovat) mu za to nestojí, co bude dál?
My jsme měli doma párkrát diskusi proč mi vymačkává telefon, když volám jen v opradu nutných záležitostech, proč neřekne „promiňte, volá mi manželka, asi něco opravdu potřebuje, dovolíte?“ a pak přišel překvapený domů, že všichni (opravdu movití klienti, selfmademani) řekli: to si zvedněte, to je důležité…
včil mudruj
@Kelsey píše:
@neila
Tam dostane ale to dítě sirotčí důchod, ne?