Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jsem stara konzerva a deti bez manželství bych si neporidila.. S pritelem jsem se v osmnacti vodila za rucicku do kina, deti a hypoteku si porizuju s manzelem.
@sahrazad1 píše:
Milenec neni v mem chapani nic, stejne jako pritel, to je jen dalsi kamarad. Manzel je ten, ke kteremu jsi vazana, v pojeti osobnim, spolecenskem I pravnim.
Klidně si to mysli ![]()
Ano manželství může zkoncit rozvodem, ale podle mě to není důvod se nevzit. Stejně tak jsem mluvila jako 20 letá holka, svatba je jen papír, mám tě ráda i bez něj atd. Odmítla jsem. Za 8 let ten samý chlap znovu poklekl a jak jsem byla šťastná, když jsem viděla kolem jak by se kamarádky vdavaly ale nic neprichazelo. Pak najednou otocily, že papír lásku nenahradí. Ano je to pravda, ale pro chlapa je svatba takový ten zlom a někteří se toho bojí. Já bych dítě bez svatby nechtěla i stim rizikem rozvodu. Zrovna já jako pesimista počítám s tím nejhorším ale jsem mému manželovi vděčná, že zrovna já jsem mu za tu ztrátu svobody stala. ![]()
@Mango_Lassi píše:
Klidně si to mysli
Myslet znamena prd vedet. Ja to vim ![]()
@sahrazad1 píše:
Milenec neni v mem chapani nic, stejne jako pritel, to je jen dalsi kamarad. Manzel je ten, ke kteremu jsi vazana, v pojeti osobnim, spolecenskem I pravnim.
naprostý souhlas
svatba jako taková je vlastně (z historického hlediska) obchodní akt, smlouva, proto jsou tam 2 svědci (z dob kdy se neověřovaly podpisy
), kteří dosvědčili, že v bohatství i chudobě, v dobrém i zlém, ve zdraví jakož i v nemoci…
a taky je to veřejný slib, že tato/tenhle je ten pravá/pravý a vy ostatní sbohem…
je to zavření jedněch vrátek a otevírání nových
je to předěl
a málokdo na to má ![]()
@sahrazad1 píše:
Myslet znamena prd vedet. Ja to vim
Ty máš nějaké chápání a pojetí, v němž žiješ - to je dobře. Já mám jiné chápání a pojetí a v něm žiju.
naše světy se neprolínají a tak je to taky dobře ![]()
Na tohle jsem stara skola. Souziti, svatba, deti.
Ale je kazdeho volba, jak si svuj zivot zaridi, jak ho zije. Kazdy je sveho stesti strujcem
.
My jsme oba vyrostli v kompletni rodine, kde rodice jsou manzele.
@gebča píše:
naprostý souhlassvatba jako taková je vlastně (z historického hlediska) obchodní akt, smlouva, proto jsou tam 2 svědci (z dob kdy se neověřovaly podpisy
), kteří dosvědčili, že v bohatství i chudobě, v dobrém i zlém, ve zdraví jakož i v nemoci…
a taky je to veřejný slib, že tato/tenhle je ten pravá/pravý a vy ostatní sbohem…
je to zavření jedněch vrátek a otevírání nových
a málokdo na to má
je to předěl
Co? Na svatbu se žádný testy nedělají a o tom, jak je to vzácný a pevný svazek svědčí počet rozvodů ![]()
Veřejný slib nechci, nějak si nepotřebuju svýho muže očůrávat.
Maximálně tak nějaké juchuchu, na to je každá záminka dobrá ![]()
co je za „očůrávání“ na tom, že nahlas řekneš - tohle je chlap mého života a jiného nechci?
@gebča píše:
@Babaco je za „očůrávání“ na tom, že nahlas řekneš - tohle je chlap mého života a jiného nechci?
A před kolika lidmi to musím prohlásit? ![]()
Stačí, že to vím já, ne? On je schopnej říct eventuálním nápadnicím, že je zadanej, taky sám.
@akavi píše:
Však ať si to každej řeší jak chce. Jen mi to trochu ztěžuje práci, když se děti jmenujou jinak než rodiče, bo si musím furt pamatovat kdo a jak se v jaký rodině jmenuje příjmením.
Ale tenhle problém svatba jako takova neresi, i po svatbe se kazdy muze jmenovat jinak.
A můžu se zeptat těch holek, které nikdy neřekly, že se Nechtějí vdávat a přesto je chlap o ruku nepozadal, nevadí vám to? Je mi jasné, že po letech mluvíte jak chlap, že to je jen kus papíru ale stejně nemrzi to? Že zrovna vy jste mu za to nestaly ale třeba bývalá ano? Upřímně mně by to mrzelo
Samozřejmě pokud to máte od začátku nastavene tak, že jste stim přišly vy a on tak proti tomu nic nemám. ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Ale tenhle problém svatba jako takova neresi, i po svatbe se kazdy muze jmenovat jinak.
Ano, MŮŽE. Ale ve většině sezdaných manželstvích se společnými dětmi je pořád zvykem, že užívají jedno příjmení.
ne, veřejně před svědky je to opravdu něco jiného, než si to myslet
myslet totiž znamená prd vědět, že?
ale každého věc, já jsem staromódní a hodlám tak i nadále žít i umřít