Kde bydlet? Vlastní dům na hypo, nebo u rodičů bez půjčky?

Anonymní
30.7.20 10:11

Kde bydlet?

Zdravím děvčata :mavam:
Potřebuju názor někoho nestranného, a taky se omlouvám za anonym.
Je mi 27, příteli 29. Jsme spolu skoro 10 let, vše klape, jen se nemůžeme shodnout v bydlení. Mám byt na hypotéku, ale chceme oba pryč, já měla v plánu byt prodat, splatit hypotéku a jít do baráku, sice na další hypotéku, ale dle mého má hypotéku kde kdo že ano? Přítel ovšem nechce, chce jít bydlet k rodičům, mají velký barák. Vždy když se s ním o tom bavím, odpálí mě, že se nebude zadlužovat hypotékou na nějakej barák, když můžeme jít k jeho rodičům. Co mám ale dělat, když mě se tam nechce? Ví to moc dobře, ale pořád mě do toho tlačí. Když mu řeknu že jsem ochotná to tam teda s jeho rodiči zkusit, tak mi odpoví že nejde o to si to zkusit ale bydlet tam. Nemůžu mu prostě vysvětlit, že pokud tam nebudu spokojená, tak že se tam trápit nebudu.
Jen pro info, rodiče jsou rozvedení, o barák se soudí a my pořád čekáme než se rozsoudi :zed: celkově vztahy v rodině jsou takové zvláštní, proto se mi tam nechce. Už prostě nevím jak dál, tohle mě hrozně trápí, ale nehnu s ním :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65665
30.7.20 10:12

K rodičům na barák fakt ne, je tu dost odpuzujících diskuzí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22878
30.7.20 10:17

Leda, ze by sli rodice do toho bytu a vy na barak :mrgreen:. Ne, fakt bych nesla bydlet s rodici. Nedela to uplne dobrotu ani tam, kde jsou vztahy dobre a kazdy ma svoje patro se vsim a spolecna je jen zahrada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
30.7.20 10:22

Jeho chovani k tobe je dost hnusny. Absolutne bych s nim bydlet k rodicum nesla.
A po takovehle odpovedi, bych s nim uz neplanovala nic. To je dalsi netymovy hrac.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pet32

Ty byt máš, k jeho rodičům bych nešla. Teď bydlíte u tebe?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
@Oriseka píše:
Leda, ze by sli rodice do toho bytu a vy na barak :mrgreen:. Ne, fakt bych nesla bydlet s rodici. Nedela to uplne dobrotu ani tam, kde jsou vztahy dobre a kazdy ma svoje patro se vsim a spolecna je jen zahrada.

No, měli bysme v tom baráku vše své, společná zahrada a vchod. Na to přítel sází, ale mě se to i tak nelíbí. Nakonec jsem já ta špatná, co si nehledá vztah k jeho rodičům :zed:

• Citovat
  • Upravit
53190
30.7.20 10:23

V žádném případě bych mu na to nekývla, snad jedině jako dočasné řešení, než třeba dostavíte svůj barák apod. Vícegenerační bydlení z 99% nedělá dobrotu a pokud už teď víš, že se ti tam nechce, tak by to byl 100% průšvih. Už jednu hypotéku máš, zvládáš (?), asi to s ní nebude takový průšvih, jak si možná myslí. Nechápu, co ty chlapy pořád táhne k rodičům…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
30.7.20 10:24

A on teď bydlí s tebou v tom tvém bytě, na který máš hypo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.20 10:25
@Pet32 píše:
Ty byt máš, k jeho rodičům bych nešla. Teď bydlíte u tebe?

Ano teď bydlíme u mě, já chtěla do baracku už dřív, on odmítal něco řešit, tak jsem se naštvala a koupila si byt sama.

• Citovat
  • Upravit
2324
30.7.20 10:25

Divím se, že tvůj přítel v 29 letech nechápe, že žití u rodičů nebude dělat dobrotu. Vůbec se ti nedivím, že tam nechceš jít bydlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10282
30.7.20 10:29

Ahoj,
tak on to asi bere i optikou, že jednou bude dům jeho, případně bude mít možnost ostatní vyplatit.
Jako kompromis mezi nechci k rodičům a nechci další hypotéku vidím zůstat tam, kde jste…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
30.7.20 10:30
@Anonymní píše:
Ano teď bydlíme u mě, já chtěla do baracku už dřív, on odmítal něco řešit, tak jsem se naštvala a koupila si byt sama.

A co kdybys mu nabidla bydlet s tvymi rodici? Ze jsi se domouvila s mamkou a koupily byste si dum na pul s ni a on tam byl s vami? Urcite bude jasat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
30.7.20 10:30
@Anonymní píše:
Ano teď bydlíme u mě, já chtěla do baracku už dřív, on odmítal něco řešit, tak jsem se naštvala a koupila si byt sama.

Chlapec odmítá se nějak snažit, něco řešit, za nejpohodlnější řešení považuje jít k rodičům. Takový chlap asi nebude zrovna výhra pro budoucí život, pro založení rodiny.
Ke tchánům bych bydlet nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1506
30.7.20 10:38

Já bych nikdy k přítelovým rodičům nešla. Stačí mi s nimi dovolená a i na té umírám. Nechápu, jak někdo může žít v generačních barácích pospolu. Ale to jsem já. Kdyby po mne partner něco takového chtěl, tak bychom se bohužel museli rozejít :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59417
30.7.20 10:38
@Anonymní píše:
No, měli bysme v tom baráku vše své, společná zahrada a vchod. Na to přítel sází, ale mě se to i tak nelíbí. Nakonec jsem já ta špatná, co si nehledá vztah k jeho rodičům :zed:
@Anonymní píše:
No, měli bysme v tom baráku vše své, společná zahrada a vchod. Na to přítel sází, ale mě se to i tak nelíbí. Nakonec jsem já ta špatná, co si nehledá vztah k jeho rodičům :zed:

nedělej to, málokdo je takhle spokojený. Už ted ten jeho přístup je blbý a co potom. klidně tě řekne že jestli se tě tam nelíbí at jdeš, on ale je doma a nikam nejde :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí