Kde bydlet? Vlastní dům na hypo, nebo u rodičů bez půjčky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
30.7.20 11:06
@Anonymní píše:
Taky by mě to zajímalo, těch pár let jsem si pořád říkala že se určitě změní :mrgreen: a nakonec tam chce jít bydlet…
Něco na tom bytě udělá, přidá i finance, platí hlavně služby, topení atd… Taky si pořád stěžuje že platí za společné prostory paneláku, je to se vším všudy 5300, přijde mu to hrozně moc… Ale zaplatí to no :? :mrgreen:

Ajéje :mrgreen: :mrgreen: Hodilo by se říci místním dialektem „pořiďte si mimíska, ten ho jistě změní. A když ne ten první, tak ten druhý už určitě“ :mrgreen: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
30.7.20 11:17
@Anonymní píše:
Zdravím děvčata :mavam:
Potřebuju názor někoho nestranného, a taky se omlouvám za anonym.
Je mi 27, příteli 29. Jsme spolu skoro 10 let, vše klape, jen se nemůžeme shodnout v bydlení. Mám byt na hypotéku, ale chceme oba pryč, já měla v plánu byt prodat, splatit hypotéku a jít do baráku, sice na další hypotéku, ale dle mého má hypotéku kde kdo že ano? Přítel ovšem nechce, chce jít bydlet k rodičům, mají velký barák. Vždy když se s ním o tom bavím, odpálí mě, že se nebude zadlužovat hypotékou na nějakej barák, když můžeme jít k jeho rodičům. Co mám ale dělat, když mě se tam nechce? Ví to moc dobře, ale pořád mě do toho tlačí. Když mu řeknu že jsem ochotná to tam teda s jeho rodiči zkusit, tak mi odpoví že nejde o to si to zkusit ale bydlet tam. Nemůžu mu prostě vysvětlit, že pokud tam nebudu spokojená, tak že se tam trápit nebudu.
Jen pro info, rodiče jsou rozvedení, o barák se soudí a my pořád čekáme než se rozsoudi :zed: celkově vztahy v rodině jsou takové zvláštní, proto se mi tam nechce. Už prostě nevím jak dál, tohle mě hrozně trápí, ale nehnu s ním :roll:

Nešla bych. Buďto půjdete někam sami nebo bych odešla. Ale k tchanovcum nikdy. I kdyby byli milionovi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.20 11:18
@unuděná píše:
Ajéje :mrgreen: :mrgreen: Hodilo by se říci místním dialektem „pořiďte si mimíska, ten ho jistě změní. A když ne ten první, tak ten druhý už určitě“ :mrgreen: :pankac:

No, to je další věc, je mi přece jen 27 a myslím že už je nejvyšší čas, ale pořád to v sobě nějak necítím že bych mimiska chtěla :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.7.20 11:19
@unuděná píše:
Ajéje :mrgreen: :mrgreen: Hodilo by se říci místním dialektem „pořiďte si mimíska, ten ho jistě změní. A když ne ten první, tak ten druhý už určitě“ :mrgreen: :pankac:

Samozřejmě vím, jak to bylo myšlené :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
53190
30.7.20 11:20
@Anonymní píše:
No, to je další věc, je mi přece jen 27 a myslím že už je nejvyšší čas, ale pořád to v sobě nějak necítím že bych mimiska chtěla :mrgreen:

No zaplať pánbů :mrgreen: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59418
30.7.20 11:21
@Anonymní píše:
No, když se ho ptám proč tam tolik chce, tak on se tam bude cítit ve svém, ale moje pocity mu jsou už jedno

on tam chce hlavně že nic nebude muset řešit, jenže ty vlezeš do cizího a nebudeš tam doma a vždy budeš ta nejhorší :? Pokud tam půjdeš tak tam alespoń necpi vlastní peníze, nic Ti totiž patřit nebude :? Všichni ostatní tam budou rozhodovat a ty tam budeš jen jako návštěva :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.20 11:24
@Markéta80 píše:
on tam chce hlavně že nic nebude muset řešit, jenže ty vlezeš do cizího a nebudeš tam doma a vždy budeš ta nejhorší :? Pokud tam půjdeš tak tam alespoń necpi vlastní peníze, nic Ti totiž patřit nebude :? Všichni ostatní tam budou rozhodovat a ty tam budeš jen jako návštěva :?

Mluvíš mi z duše… Tohle mu opakuju často, že já tam ve svým nebudu a prostě se toho bojím… Ale přece si mám hledat cestu k jeho rodičům :zed: :mrgreen: on si asi myslí, že je nemám ráda když z nechci bydlet :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
53190
30.7.20 11:27
@Anonymní píše:
Mluvíš mi z duše… Tohle mu opakuju často, že já tam ve svým nebudu a prostě se toho bojím… Ale přece si mám hledat cestu k jeho rodičům :zed: :mrgreen: on si asi myslí, že je nemám ráda když z nechci bydlet :mrgreen:

A víš co? Já bych do toho možná šla, ovšem s tím, že současný byt budu pronajímat a penězi z pronájmu splácet hypotéku :P A zároveň bych se poohlížela po lepším partnerovi pro život, protože do roka a do dne budeš mít tohoto soužití plné zuby, to ti garantuju :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
30.7.20 11:28

To jsou ty vztahy od sedmnacti. Od maminky k pritelkyni a pak zpatky k rodicum, k hotovemu, hlavne se nenamahat. Pocity partnerky ho nezajimaji, on chce a hotovo. A jeste z toho co pises zazniva, ze je skrt. Hrozna kombinace. Delej jak myslis, ale podle me je to prechozeny vztah bez perspektivy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59418
30.7.20 11:29
@Anonymní píše:
Mluvíš mi z duše… Tohle mu opakuju často, že já tam ve svým nebudu a prostě se toho bojím… Ale přece si mám hledat cestu k jeho rodičům :zed: :mrgreen: on si asi myslí, že je nemám ráda když z nechci bydlet :mrgreen:

Jenže on se vrací domů a to je prostě jiné. nešla bych tam, fakt ne :jazyk: navíc to ani není že na chvíli a i tak by hrozilo že už se nehne. tady víš jasně že chce zpět domů a proč asi? nemusí nic řešit a je ve svém. Ale pro tebe nulové soukromí a cokoliv budeš chtít tak napřed co na to rodiče :jazyk: A on teda má plán jaký? prodat byt a peníze z bytu nacpat do jejich baráku ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
782
30.7.20 11:29
@Anonymní píše:
No, to je další věc, je mi přece jen 27 a myslím že už je nejvyšší čas, ale pořád to v sobě nějak necítím že bych mimiska chtěla :mrgreen:

To je jen další varování, že ten současný není ten pravý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
30.7.20 11:31
@Anonymní píše:

Ty si mas hledat cestu k jeho rodicum? Tak to jo. Ani rok tomu nedavam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@unuděná píše:
A víš co? Já bych do toho možná šla, ovšem s tím, že současný byt budu pronajímat a penězi z pronájmu splácet hypotéku :P A zároveň bych se poohlížela po lepším partnerovi pro život, protože do roka a do dne budeš mít tohoto soužití plné zuby, to ti garantuju :P

Mám pocit ze to asi jinak nedopadne :lol: zrovna včera mi 4× řekl že jsem si vzala hypotéku za jeho zády, tak jsem mu 4× odpověděla proč, protože on nic nechtěl řešit. A pořád se mu nerozsvitilo, spíš mi ten být vyčítá :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3533
@unuděná píše:
A víš co? Já bych do toho možná šla, ovšem s tím, že současný byt budu pronajímat a penězi z pronájmu splácet hypotéku :P A zároveň bych se poohlížela po lepším partnerovi pro život, protože do roka a do dne budeš mít tohoto soužití plné zuby, to ti garantuju :P

Souhlas. Výborná rada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3533
30.7.20 11:34

Zakladatelko, je potřeba si uvědomit, že v tomto případě si bereš s přítelem i jeho rodinu. - Doslova.

Oni tam vždy budou mít větší slovo než ty.

Já bych do toho (a i s klidem doporučil) šel pouze v případě, že si s tchánovci skvěle rozumím a že si s nimi rozumí i partner.
Což asi není slučitelné v momentě, kdy se rozvádí a soudí se o dům.

Jak psala unuděná. Byt pronajmi, jdi bydlet k příteli.
Buď tě to vyléčí z přítele i bydlení, nebo to skončí krásným happyendem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí