Kde bydlet? Vlastní dům na hypo, nebo u rodičů bez půjčky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7571
30.7.20 12:30
@Anonymní píše:
Je to zamotané, teď tam bydlí oba rodiče, s tím že s mámou ještě její přítel :mrgreen: oba ten barák chtějí a chtějí toho druhého vyplatit, proto se soudí. Přítel peče spíš s tátou, prý když táta vyhraje tak se tam nastehujeme. Pokud vyhraje máma, tak si táta koupí jiný barák, kam bysme šli s ním :mrgreen: bože jak to teď píšu, tak se normálně stydím, nepřijde mi to normální :mrgreen:

Je mu 30, ale sam bez rodicu za prdeli neni vubec schopen samostane fungovat. Proste se na nekoho privesit a vezt se.

Vazne ho chces za budouciho otce sveho ditete? Hodne bych to jeste zvazil..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.20 12:35
@Dája999 píše:
Naopak, jsi jedna z mála, která sem napíše ( a jak sama vidíš, utřídí si tím myšlenky)
ještě PŘEDTÍM, než udělá chybné a nevratné rozhodnutí. Klobouk dolů :kytka:Většina diskuzí začíná obvykle : Jsem v 5. měsíci, PŘÍTEL ze změnil, bydlím u něj, jsem bez peněz - co mám teď dělat?! " ;)

Teď si mě fakt povzbudila :palec: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
31292
30.7.20 12:38

Nikdy, nikdy, nikdy!!

Máš tu zakladatelko čtyři stránky dobrých rad, zkušeností. Pokud by to nestačilo, zkus si do vyhledávače zadat hesla jako „bydlíme s rodiči, společné bydlení, vícegenerační,…“
nefunguje to. Nikde. Za deset let, co tu lezu po diskusích bych na prstech jedné ruky napočítala ty, kterým to (zatím) funguje, a to často jen proto, že jsou všichni mimořádní flegmatici.
Nefunguje to s rodiči, tchány, babičkami,…
Další obrovské mínus je ten rozvod, ten tu pakárnu ještě zhoršuje. Dohady, soudy, ke komu se přikloníte, s kým budete držet basu?
Z vlastního jít do cizího, kde ti nebude říkat pane ani klika od dveří? Pche…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5752
30.7.20 12:40

Nikdy už bych nešla do společného domu s kýmkoliv. A rozhodně ne s tchánovci. Za mě vlastní bydlení nejméně 30 km daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14725
30.7.20 12:54
@Anonymní píše:
Bude tam samostatný byt, jen vchod a zahrada bude společná.
Asi to zní nejrozumneji, a pak se uvidí, třeba mě to překvapí a budu spokojená :nevim:

NEBUDEŠ a na to klidně vsadím svoje nový boty, ze kterých mám fakt velkou radost :mrgreen: Nemá to pro tebe vůbec žádné výhody, žádná vyhlídka typu „teď rychle našetříme a půjdeme do vlastního domu“, budeš jen celoživotní trpěný host v cizím baráku, s tchánovci za zadkem, i kdyby to bylo jen na té blbé zahradě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.20 12:58

Strašně moc vám všem děkuju :srdce: aspoň jsem se ujistila, že moje myšlenky jsou normální :lol:

• Citovat
  • Upravit
5752
30.7.20 13:02
@Anonymní píše:
Bude tam samostatný byt, jen vchod a zahrada bude společná.
Asi to zní nejrozumneji, a pak se uvidí, třeba mě to překvapí a budu spokojená :nevim:

Hahaha. To jsem si taky myslela. Reď mi tchyně neustále vysedává na židli před naším samostatným vchodem a neustále nás pozoruje, co děláme na „společné zahradě“, takže tam ani nechodíme. Neustále nás stalkuje. Dokonce mi přes dovolenou totálně vytrhala (ne protrhala, ale všechnu vytrhala) řádek mrkve a nasázela si ho na svůj záhon a pak přišla za mojí dcerou se slovy „já jsem ti tu mrkev zachránila, když je máma líná to vytrhat, takhle ti to nevyroste“. Tož tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6888
30.7.20 13:07
@Anonymní píše:
Je to zamotané, teď tam bydlí oba rodiče, s tím že s mámou ještě její přítel :mrgreen: oba ten barák chtějí a chtějí toho druhého vyplatit, proto se soudí. Přítel peče spíš s tátou, prý když táta vyhraje tak se tam nastehujeme. Pokud vyhraje máma, tak si táta koupí jiný barák, kam bysme šli s ním :mrgreen: bože jak to teď píšu, tak se normálně stydím, nepřijde mi to normální :mrgreen:

Tak to nechápu už vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18788
30.7.20 13:14

Je ti 27 a ne 37. To mas na první dítě třeba ještě 5 let čas. 2 roky na chození, pak rok než prijde dítě a jsou tam dva roky l dobru najít toho chlapa a trochu si vyčistit hlavu od tohoto vztahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
30.7.20 13:16
@Anonymní píše:
Zdravím děvčata :mavam:
Potřebuju názor někoho nestranného, a taky se omlouvám za anonym.
Je mi 27, příteli 29. Jsme spolu skoro 10 let, vše klape, jen se nemůžeme shodnout v bydlení. Mám byt na hypotéku, ale chceme oba pryč, já měla v plánu byt prodat, splatit hypotéku a jít do baráku, sice na další hypotéku, ale dle mého má hypotéku kde kdo že ano? Přítel ovšem nechce, chce jít bydlet k rodičům, mají velký barák. Vždy když se s ním o tom bavím, odpálí mě, že se nebude zadlužovat hypotékou na nějakej barák, když můžeme jít k jeho rodičům. Co mám ale dělat, když mě se tam nechce? Ví to moc dobře, ale pořád mě do toho tlačí. Když mu řeknu že jsem ochotná to tam teda s jeho rodiči zkusit, tak mi odpoví že nejde o to si to zkusit ale bydlet tam. Nemůžu mu prostě vysvětlit, že pokud tam nebudu spokojená, tak že se tam trápit nebudu.
Jen pro info, rodiče jsou rozvedení, o barák se soudí a my pořád čekáme než se rozsoudi :zed: celkově vztahy v rodině jsou takové zvláštní, proto se mi tam nechce. Už prostě nevím jak dál, tohle mě hrozně trápí, ale nehnu s ním :roll:

Nejsou žádní rodiče, ke kterým se lze nastěhovat. Není žádný dům k dispozici. Rodiče se o dům soudí a kdoví, jak to dopadne. Oni tvého přítele používají jako zbraň jednoho, proti druhému. A až to u soudu nějak dopadne, jeden z nich si tam třeba nastěhuje někoho sobě milého a pak teprve nastane hukot. A taky třeba po vás bude jeden z nich chtít peníze na vyplacení toho druhého. Nabízi se to. Nikde nevidím žádné plus. A ještě v tom zmatku, co teď nastal bude tvůj přítel někoho vyplácet, jak jsem pochopila z tvého příspěvků. Celé to jeho slavné bydlení je úplně na vodě. :mrgreen: Nech si v každém případě svůj byt. A neřeš jeho problémy. Nech to na něm, ať ti nové bydlení ukáže až bude všechno dořešené. To jen tak brzy nebude. Zvolil vyckavaci taktiku a je na tobě, jestli to budeš akceptovat a nebo ne. :think:
Edit: než jsem dopsala, tak už jsi napsala, že část mých předpokladů už jede… :zed:

• Citovat
  • Upravit
36391
30.7.20 13:20
@Anonymní píše:

Mazec, tak to fakt ne. Jako nemám ráda ultimáta, ale jemu bych ho dala. Buď bydlení s tebou ve svým a nebo sám s tatínkem. Ale i kdyby si vybral tebe, tak bych si to ještě pořádně rozmyslela jestli je to chlap do života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.7.20 13:35
@Anonymní píše:
Zdravím děvčata :mavam:
Potřebuju názor někoho nestranného, a taky se omlouvám za anonym.
Je mi 27, příteli 29. Jsme spolu skoro 10 let, vše klape, jen se nemůžeme shodnout v bydlení. Mám byt na hypotéku, ale chceme oba pryč, já měla v plánu byt prodat, splatit hypotéku a jít do baráku, sice na další hypotéku, ale dle mého má hypotéku kde kdo že ano? Přítel ovšem nechce, chce jít bydlet k rodičům, mají velký barák. Vždy když se s ním o tom bavím, odpálí mě, že se nebude zadlužovat hypotékou na nějakej barák, když můžeme jít k jeho rodičům. Co mám ale dělat, když mě se tam nechce? Ví to moc dobře, ale pořád mě do toho tlačí. Když mu řeknu že jsem ochotná to tam teda s jeho rodiči zkusit, tak mi odpoví že nejde o to si to zkusit ale bydlet tam. Nemůžu mu prostě vysvětlit, že pokud tam nebudu spokojená, tak že se tam trápit nebudu.
Jen pro info, rodiče jsou rozvedení, o barák se soudí a my pořád čekáme než se rozsoudi :zed: celkově vztahy v rodině jsou takové zvláštní, proto se mi tam nechce. Už prostě nevím jak dál, tohle mě hrozně trápí, ale nehnu s ním :roll:

Nikdy k rodičům.. To proste nedělá dobrotu.. Dej mu tady přečíst diskuze a třeba to pochopí.. My odkoupili dům od tchyně, má tam teď i svůj kamrlik, ale jezdí jen na ohlášené návštěvy.. A to stačí.. A už jen to, že se o dům soudí, vždyť to není žádná jistota.. Raději hypo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
30.7.20 20:08

Nešla bych bydlet ani s našima, ani s rodiči partnera. A to máme vztahy dobré :palec: Nenech se do ničeho tlačit, obávám se, že by ses jen trápila :nevim:

• Citovat
  • Upravit
782
30.7.20 22:06

Zase odsuzovat příkře „nikdy“ k rodičům, to se mi zdá přehnané. Jsou případy, kdy to může dobře fungovat, vždyť to vícegenerační soužití byl kdysi běžný model. Ale musí si dobře navzájem sednout všichni zúčastnění, což zde není splněno ani trochu. Rodiče se rozvádí a navzájem soudí - přetahují o ten barák (!), a mladého pána ani trochu nezajímá názor partnerky. Vražedná kombinace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
31.7.20 08:19

@šupsem šuptam No hele, kde myslíš, že vznikly ty tisíce vtipů (a hororových historek) o tchýních? Právě v těch vícegeneračních bydleních.
Jinak taky nebylo výjimkou, že rodiče dostali vejminek a byli v baráku (hospodářství) často jen trpěni. Zajímavou poznámkou by taky jistě bylo to, že byl mnohem nižší věk dožití, takže i ty generace se měnily rychleji. Dneska dospělý syn může žít v jednom baráku s rodičema taky šedesát let…
Takže ono to dost často „fungovalo“ jen proto, že se o tom moc nemluvilo, nebyly jiné možnosti, držely se grunty atd…tohle všechno dneska odpadá.
Podle mě je vícegenerační bydlení dobré tak na start a to je ještě potřeba kopnout do vrtule dřív, než se to stihne zhádat. A jestli je zakladatelka zvyklá si jet několik let na vlastní triko, tak to je jen další „bonus“…ono osmnáctiletá holka si nechá kecat do kdečeho, ale skoro třicetiletá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí