Dítě bez manželství?

Anonymní
30.7.20 16:08

Dítě bez manželství?

Chci se zeptat, jaký máte názor na dítě bez manželství? Když si dva udělají dítě, ale nejsou vzatí popřípadě to ani neplánují…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
800
30.7.20 16:11

Máme to tak přes 9let, děti dvě, k tomu hypotéka :nevim:. Myslím, že je to každého věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4138
30.7.20 16:15

Je to každého věc, ale za mě nejdřív svatba a pak děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
931
30.7.20 16:16

Nic proti, ale trvala bych na tom, aby se dite jmenovalo po me.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
30.7.20 16:18
@Anonymní píše:
Chci se zeptat, jaký máte názor na dítě bez manželství? Když si dva udělají dítě, ale nejsou vzatí popřípadě to ani neplánují…

jestli máš dostatečnou vnitřní sebeúctu a sebevědomí, tak svatbu jako berličku nepotřebuješ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
30.7.20 16:18

Ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5782
30.7.20 16:20

Není to nic pro mě. Neudělala bych si dítě s nikým, komu nestojím za to, aby si mě vzal.
Ale lidi to vidí různě, takže záleží na tobě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišu G
30.7.20 16:21

Jedno dítě z prvního partnerství mám, nevzali jsme se, přítel měl dluhy a dobře jsme udělali, nakonec jsme se rozešli. Teď v únoru 2021 mám termín porodu druhého dítěte s novým partnerem, se kterým máme svatbu naplánovanou na příští léto. Jsem ráda, že budeme manželé.

• Citovat
  • Upravit
4829
30.7.20 16:24

Tady máš například včerejší diskuzi:
https://www.emimino.cz/…idit-401011/

A jinak, na tohle téma je tady už diskuzí tuny… Není třeba zakládat novou.

Zpravidla se pohádají dva tábory.
Tady to bude stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
30.7.20 16:26

Je to každého věc. Manželství je ochrana slabšího, ale může to být i dvousečná zbraň. Člověk by si měl sakra rozmyslet a prověřit, s kým si dělá dítě, nebo leze do chomoutu. Motýlci v břiše jsou pěkná věc, ale tohle je závazek na celý život, tak by měl dostat přednost spíš neokortex, který je zodpovědný za vědomé rozhodování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19593
30.7.20 16:28

Mela jsem 3 deti za svobodna.. Se svatbou jsem pak souhlasila jen z ciste praktickych duvodu.. U lékaře detí mi stejne říkali jejich prijmeni, a uz me nebavilo vyplnovat jiny jmena na vsech dokumentech.. Ve skole, skolce atd… Zpětně už bych to znova neudelala.. I z toho duvodu že manzele maji vůči sobě vic povinnosti, jeden nikdy nevi..
A deti jsou vetsi zavazek nez svatba.. Rozvest se muzes kdykoliv, deti uz se nezbavite ani jeden. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
30.7.20 16:30

Je to každého věc. Osobně bych to tak nechtěla, takže to tak nemám. Pokud nechuť k manželství je oboustranná a skutečná, tak nevidím problém. Obvykle ale kolem mě jsou spíš frustrované ženy, které si chlap holt nechce vzít a ony na to z různých důvodů přistoupily, a akorát jen doufají, že se to změní. Obvykle marně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
30.7.20 16:30

Svatba by měla přijít ve chvíli, kdy si je člověk jistý, že jeho partner je emocionálně vyzrálý zodpovědný člověk, jeho vztah k financím je roky prověřený, životní postoje a názory jsou ve vzájemném souladu a že je schopen dostát “v dobrém i zlém”. Rozhodně by to nemělo být ve chvíli, kdy někomu tikají biologické hodiny nebo je dítě na cestě. Bohudík už naše společnost dospěla do stavu, kdy svobodná matka není stigma a ženy se nemusí nechat tlačit do svatby. Ač se to nezdá, tak dítě je daleko menší právní závazek než svatba. Nenutí nikoho k placení dluhů a povinnost vzájemné výživy stanovuje na omezenou dobu. Dítě s idiotem člověk ustojí snadno, v manželství s idiotem dopadá blbě.

• Citovat
  • Upravit
102087
30.7.20 16:33
@Janli píše:
Svatba by měla přijít ve chvíli, kdy si je člověk jistý, že jeho partner je emocionálně vyzrálý zodpovědný člověk, jeho vztah k financím je roky prověřený, životní postoje a názory jsou ve vzájemném souladu a že je schopen dostát “v dobrém i zlém”. Rozhodně by to nemělo být ve chvíli, kdy někomu tikají biologické hodiny nebo je dítě na cestě. Bohudík už naše společnost dospěla do stavu, kdy svobodná matka není stigma a ženy se nemusí nechat tlačit do svatby. Ač se to nezdá, tak dítě je daleko menší právní závazek než svatba. Nenutí nikoho k placení dluhů a povinnost vzájemné výživy stanovuje na omezenou dobu. Dítě s idiotem člověk ustojí snadno, v manželství s idiotem dopadá blbě.

K tomu není co dodat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
30.7.20 16:34
@Anonymní píše:

23 let vztah, 4 děti, hypotéka. Nejde o papír, ale o kvalitu partnera. Každý ať udělá jak cítí, my v tom problém nevidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí