Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Máme to tak přes 9let, děti dvě, k tomu hypotéka
. Myslím, že je to každého věc.
Nic proti, ale trvala bych na tom, aby se dite jmenovalo po me.
@Anonymní píše:
Chci se zeptat, jaký máte názor na dítě bez manželství? Když si dva udělají dítě, ale nejsou vzatí popřípadě to ani neplánují…
jestli máš dostatečnou vnitřní sebeúctu a sebevědomí, tak svatbu jako berličku nepotřebuješ
Není to nic pro mě. Neudělala bych si dítě s nikým, komu nestojím za to, aby si mě vzal.
Ale lidi to vidí různě, takže záleží na tobě..
Jedno dítě z prvního partnerství mám, nevzali jsme se, přítel měl dluhy a dobře jsme udělali, nakonec jsme se rozešli. Teď v únoru 2021 mám termín porodu druhého dítěte s novým partnerem, se kterým máme svatbu naplánovanou na příští léto. Jsem ráda, že budeme manželé.
Tady máš například včerejší diskuzi:
https://www.emimino.cz/…idit-401011/
A jinak, na tohle téma je tady už diskuzí tuny… Není třeba zakládat novou.
Zpravidla se pohádají dva tábory.
Tady to bude stejné.
Je to každého věc. Manželství je ochrana slabšího, ale může to být i dvousečná zbraň. Člověk by si měl sakra rozmyslet a prověřit, s kým si dělá dítě, nebo leze do chomoutu. Motýlci v břiše jsou pěkná věc, ale tohle je závazek na celý život, tak by měl dostat přednost spíš neokortex, který je zodpovědný za vědomé rozhodování.
Mela jsem 3 deti za svobodna.. Se svatbou jsem pak souhlasila jen z ciste praktickych duvodu.. U lékaře detí mi stejne říkali jejich prijmeni, a uz me nebavilo vyplnovat jiny jmena na vsech dokumentech.. Ve skole, skolce atd… Zpětně už bych to znova neudelala.. I z toho duvodu že manzele maji vůči sobě vic povinnosti, jeden nikdy nevi..
A deti jsou vetsi zavazek nez svatba.. Rozvest se muzes kdykoliv, deti uz se nezbavite ani jeden. ![]()
Je to každého věc. Osobně bych to tak nechtěla, takže to tak nemám. Pokud nechuť k manželství je oboustranná a skutečná, tak nevidím problém. Obvykle ale kolem mě jsou spíš frustrované ženy, které si chlap holt nechce vzít a ony na to z různých důvodů přistoupily, a akorát jen doufají, že se to změní. Obvykle marně ![]()
Svatba by měla přijít ve chvíli, kdy si je člověk jistý, že jeho partner je emocionálně vyzrálý zodpovědný člověk, jeho vztah k financím je roky prověřený, životní postoje a názory jsou ve vzájemném souladu a že je schopen dostát “v dobrém i zlém”. Rozhodně by to nemělo být ve chvíli, kdy někomu tikají biologické hodiny nebo je dítě na cestě. Bohudík už naše společnost dospěla do stavu, kdy svobodná matka není stigma a ženy se nemusí nechat tlačit do svatby. Ač se to nezdá, tak dítě je daleko menší právní závazek než svatba. Nenutí nikoho k placení dluhů a povinnost vzájemné výživy stanovuje na omezenou dobu. Dítě s idiotem člověk ustojí snadno, v manželství s idiotem dopadá blbě.
@Janli píše:
Svatba by měla přijít ve chvíli, kdy si je člověk jistý, že jeho partner je emocionálně vyzrálý zodpovědný člověk, jeho vztah k financím je roky prověřený, životní postoje a názory jsou ve vzájemném souladu a že je schopen dostát “v dobrém i zlém”. Rozhodně by to nemělo být ve chvíli, kdy někomu tikají biologické hodiny nebo je dítě na cestě. Bohudík už naše společnost dospěla do stavu, kdy svobodná matka není stigma a ženy se nemusí nechat tlačit do svatby. Ač se to nezdá, tak dítě je daleko menší právní závazek než svatba. Nenutí nikoho k placení dluhů a povinnost vzájemné výživy stanovuje na omezenou dobu. Dítě s idiotem člověk ustojí snadno, v manželství s idiotem dopadá blbě.
K tomu není co dodat ![]()
@Anonymní píše:
Chci se zeptat, jaký máte názor na dítě bez manželství? Když si dva udělají dítě, ale nejsou vzatí popřípadě to ani neplánují…
23 let vztah, 4 děti, hypotéka. Nejde o papír, ale o kvalitu partnera. Každý ať udělá jak cítí, my v tom problém nevidíme.