Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
To, že je ta babička ještě relativně mladá neznamená, že musí vnouče pořád hlídat, to tady vůbec nikdo totiž netvrdil
@Prosimklid Tak ty třeba ano, ale plno jiných žen ne
a i ve svém okolí mám kamarádky které říkali že litují že mimčo neměli dříve že už ho tolik nestíhají. Ale každého názor ![]()
@Prosimklid píše:
Pokud mas nezaměstnaného manžela, tak asi jo.Ja mam podnikatele, ktery rozhodne domu ve tri nechodi, tudiz se tezko muze starat nebo rozdvojit. Stejne tak si tezko se mnou vymění role, kdyz jeho prace znamená obživu nejen pro nas, ale pro dalsich x lidi.To jsou ty drobné nuance, kdy proste neplatí „kdyz ja studovala, hlídal muž, tak to tak musi byt vsude“.
Tak já mám školu v sobotu, to i zaměstnaný manžel může hlídat ![]()
@lucenka píše:
Tak já mám školu v sobotu, to i zaměstnaný manžel může hlídat
Jakože v sobotu nikdo nepracuje?
![]()
@lucenka no ale to mluvíš o indivudualu nebo o dálkovém studiu. A ani v sobotu by nehlidal, to vetsinou pracuje taky
V sobotu maji dite vetsinou prarodice a ja mam volno - ktere by se mi nechtělo trávit účetním, takze se dostávám k tomu, ze jsem rada, ze jsem si to do hlavy nacpala za mlada a bez deti ![]()
@Kobliha51 Moje maminka má plný invalidní důchod. Kdybych si o peníze řekla, dostala bych je. Ale byla jsem schopna při studiu odpracovat plný úvazek a vydělat si na svou vysokou. Já jsem se rozhodla, že na ni chci jít. Podporovali mě celou dobu mého studia. Pracovala jsem i při střední - jen na částečný úvazek. Nemusela jsem, ale proč bych ze svých rodičů tahala peníze? V životě neřekli, že by mi nedali peníze, ani nechtěli, abych pracovala. Ale byla to má volba. Ty jsi třeba potřebovala polovinu, ale bez jídla, bez obleční a všeho okolo.
@Aletheia píše:
Nejlepší je ta teorie s mladou babičkou.
Ono je to super ale taková mladá babička je většinou ještě pracující a o víkendu si chce užívat tu svobodu co neměla, protože měla děti brzo. Prostě kolotočHlavně se tu zmiňuje jak je to super že mladší maminky budou mít ve 40 pohov. No a potom přijde dceruška/syn s tím že mít dítě brzo je fakt cool (protože máma to tak taky měla) a „tak kdy pohlídáš babi“.Jo jo
Zase naopak u starších rodiček může zase začít haprovat zdraví rodičů a pak matka neví kam skočit. Jestli se starat o malé děti a nebo o staré rodiče. Ono to nějak dopadne. ![]()
@Kobliha51 píše:
Zase naopak u starších rodiček může zase začít haprovat zdraví rodičů a pak matka neví kam skočit. Jestli se starat o malé děti a nebo o staré rodiče. Ono to nějak dopadne.
To rozhodně, pos*at se může cokoliv. Jenom mi přišlo úsměvné ten cyklus. Že si pořídí žena dítě brzy a pak chce teda ten klid, ale neuvědomí si že i to dítě si pak může pořídit dítě brzo a je to zase celý dokola. ![]()
@Sashie píše:
@Kobliha51 Moje maminka má plný invalidní důchod. Kdybych si o peníze řekla, dostala bych je. Ale byla jsem schopna při studiu odpracovat plný úvazek a vydělat si na svou vysokou. Já jsem se rozhodla, že na ni chci jít. Podporovali mě celou dobu mého studia. Pracovala jsem i při střední - jen na částečný úvazek. Nemusela jsem, ale proč bych ze svých rodičů tahala peníze? V životě neřekli, že by mi nedali peníze, ani nechtěli, abych pracovala. Ale byla to má volba. Ty jsi třeba potřebovala polovinu, ale bez jídla, bez obleční a všeho okolo.
Jen se ptám. To je hezké, že jsi to tak zvládla. Ale to není tahání peněz. Rodiče by měli své děti na studiích zabezpečit. Ale sama vím, že to nejde vždycky, ale je fakt, že někdy to rodiče ani nezajímá. ![]()
@Aletheia píše:
To rozhodně, pos*at se může cokoliv. Jenom mi přišlo úsměvné ten cyklus. Že si pořídí žena dítě brzy a pak chce teda ten klid, ale neuvědomí si že i to dítě si pak může pořídit dítě brzo a je to zase celý dokola.
Tak to je. ![]()
@Prosimklid píše:
Pokud mas nezaměstnaného manžela, tak asi jo.Ja mam podnikatele, ktery rozhodne domu ve tri nechodi, tudiz se tezko muze starat nebo rozdvojit. Stejne tak si tezko se mnou vymění role, kdyz jeho prace znamená obživu nejen pro nas, ale pro dalsich x lidi.To jsou ty drobné nuance, kdy proste neplatí „kdyz ja studovala, hlídal muž, tak to tak musi byt vsude“.
Manžel je normálně zaměstnaný, studovala jsem dálkově - takže víkendy. A že to nejde - to je výmluva.
@Aletheia píše:
To rozhodně, pos*at se může cokoliv. Jenom mi přišlo úsměvné ten cyklus. Že si pořídí žena dítě brzy a pak chce teda ten klid, ale neuvědomí si že i to dítě si pak může pořídit dítě brzo a je to zase celý dokola.
Já tedy nevím - když jsem otěhotněla(mladá), musela jsem se starat sama. Když se moje dcery rozhodnou mít děti, postarají se o ně se svými partnery. Nevidím v tom žádný kolotoč, který by se měl týkat mladých babiček.
@Anonymní píše:
Ano, napsala jsem to pouze já. Nikdo jiný. A myslím že opravdu jen jednou, ne několikrát. A bylo to myšleno obecně - tzn. že kolem panuje takové všeobecné povědomí o mladých maminách. Zase pouze mluvím z mé zkušenosti z okolí, aby mě zas někdo nechytal za slovo a nevnucoval mi, jak všem všechno hrozně vnucuju.
kdybys napsal, selhala mi antikoncepce, čekám ve dvaceti dítě, postavili jsme se k tomu čelem a dítě si necháme, nějakou rezervu máme, otec dítěte docela vydělá, po počátečním šoku se na miminko těšíme a nakonec jsem ráda, že budu maminka takhle brzy, co vy, jak jste zvládly v takovém věku? Diskuze by byla jiná, napasla vidím pětatřicítku a říkám si, díkybohu, že jsem ( nechtěně) otěhotněla ve dvaceti. Prostě špatně, a tohle je reakce na tvou akci.
@hanka.br. píše:
Proč máš takový problém s tím přiznat, že situaci zakladatelky nepovažuješ za zodpovědnou? Vždyť o tom vypovídají všechny tvoje příspěvky, za co se teď stydíš? Je to celkem pochopitelné s tvou zkušeností. Zesměšňuješ její antikoncepci, nevěříš jejímu zabezpečení - má to snad být tvůj způsob, jak člověku přát štěstí? Tak pardon, to jsem fakt nepoznala.
Co?
to jako víš co si myslím?
Napsala jsem starší a svoje důvody
Jednou jsem si rejpla pořádně a uznala jsem že jsem přestřelila což jsem i napsala.
A je jedno jestli je ženě 20-30-40…Když by nedokázala zabezpečit dítě ve všech směrech..Je nezodpovědná. Pakli to zakladatelka zvládne ve 20 ve všech směrech sama kdyby něco..Klobouk dolů. Ale to nevím.
Můj názor jsem napsala všeobecné..Ať si pořídí žena dítě až bude mít natolik velkou rezervu aby to ustála..A je fuk jestli ve 20 nebo ve 30..Psát o ní že je,,nezodpovědná husička,, jak mi to furt cpeš mě opravdu nenapadlo.
Ja mam relativne mlade rodice, mamka je teda nemocna, tak je doma, ale nikam sama nedojde krom baraku, zahrady, otec pracuje, bydli 90 km od nas, ale kdykoli mam manzela v praci v zahranici, musim zrovna do skoly na prednasky (pouze vikendy), kdyby cert na koze jezdil, zaridi si to, ze mi pomuzou, xkrat jsme si predavali decka na vlakovem nadrazi. U meho muze nehrozi, ze by si mohl prehodit smeny, i kdyz mam rozvrh dlouho predem. Jeho praci nemuze delat kazdy, nemaji ty zkousky.
Pokud budou jednou moje decka potrebovat hlidat, aby stihali praci, edit. vse ve skole mi vypadlo, cokoli, taky budu ochotna si vse zaridit, abych jim pomohla. Budu se motat ve skolstvi, to ma vyhodu, muzu si i ty pidi lidi vzit treba do druziny. Akorat by nemuseli bydlet, nekde daleko. Nekdy je to adrenalin, ale da se to, kdyz si chce jit clovek za necim a mit i tu rodinu a vse. Jak uz jsem psala, me pouze mrzi, ze jsem nevyuzila rodicaky a behem nich dalkove, ale nakopla se az pri praci po deckach.
Kdyz ma muz volno, idealne behem zkouskoveho to hezky vychazelo, tak mi dost vse ulehcil.