Dítě brzy nebo déle?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
22.7.17 12:55
@Malike píše:
Máš ji ty sama? Ty..Pouze ty. Dokázala by ses bez pomoci právě teď sama finančně postarat o dítě, bydlení a jídlo? Účty atd..? Jen ty.Ja nemám ani 30 a mám byt a rezervu.Bez chlapa.

Ano, mám jí já sama.. :)

• Citovat
  • Upravit
27897

Ostatné komentáre som radšej nečítala :roll: mať dieťa skôr má výhodu v tom že to zdravotne lepšie znášaš, rodičia sú ešte mladí aby bez problémov postrážili, výlety a dovolenky nemusíš tým pádom obmedzovať, neberieš všetko smrteľne vážne ako eko, bio a pod. Po materskej skôr nájdeš prácu kedže si mladá. Mať dieťa neskôr má výhodu v tom že už máš zázemie, financie, bývanie.. Ale zas si viac ustráchaná, opatrná a dieťa má problém so samostatnosťou, rozmaznané, má všetko čo chce. S prácou je to ťažšie ak sa nevrátiš do pôvodného zamestnania… Ja osobne radšej dieťa skôr ako nikdy a samozrejme aj záleží na výbere partnera. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pandulka
@terinka4444 píše:
ano, a má mé sympatie, že přestože se nechránila a vlítla do toho nechtěně ve dvaceti, postavila se k tomu tak pěkně čelem, na dítě se těší a jistě bude fajn máma, ale mohla si odpustit to o těch starých nebohých pětatřicátnicích, co zrovna čekají své první dítě :mrgreen:

taky souhlasím, že je dobře, že si jej nechá..,
Jen se mi moc nelíbí ten styl prezentace, kdy je tu vnucováno diskutujícím, že si myslí, že je ještě hloupá a mladá…a že ve 30 je žena už na dítě stará. O to víc to na mě působí, že je zakladatelka svým rozhodnutím nejistá

• Citovat
  • Upravit
69235
22.7.17 12:56
@Anonymní píše:
Jejej, já se nechránila? To bych byla teprv pěkně nezodpovědná! :think:

chceš mě donutit číst tu diskuzi znovu? Dobrá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.17 12:58
@terinka4444 píše:
chceš mě donutit číst tu diskuzi znovu? Dobrá…

Napsala jsem, že to plánované nebylo, ale to, že jsem se nechránila, to jsem nikde nepsala. :)

• Citovat
  • Upravit
69235
22.7.17 12:59
@Anonymní píše:
Jejej, já se nechránila? To bych byla teprv pěkně nezodpovědná! :think:

strana 2, příspěvek z 11:26 výňatek My tedy miminko neplánovali…takže neplánovali, jsi těhotná ve dvaceti, ale chránila ses. Zamotáváš se do toho děvče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
22.7.17 12:59

@hanka.br. jenže mít dítě dnes..Je zodpovědnost. Život není lehký..A dítě by dnes měl mít někdo kdo má na to finance.Jako bys nečetla tady xy diskuzi na téma nemám kam jít. Jako bys nevěděla že těch chlapů co uteče není hodně. Je jedno jestli má dítě ve 20,30 letech..Má na to ale se postarat kdyby něco o dítě sama? A že je dnes život nákladný? Já za sebe jsem měla jenom v prvních 3 letech výdaje 10 000,– měsíčně. Zvládla by to sama? Nejde o věk. Jde o to zda je připravena se o dítě starat v plném rozsahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.17 13:00
@terinka4444 píše:
strana 2, příspěvek z 11:26 výňatek My tedy miminko neplánovali…takže neplánovali, jsi těhotná ve dvaceti, ale chránila ses. Zamotáváš se do toho děvče.

Ano ano, Terinko, ona totiž někdy i ta HA selže, víš. :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

Ahoj, tak já měla první v 17-ti samozřejmě neplánovaně(z důvodu jisté nemoci jsem měla být neplodná) takže od 14ti let jsem se smiřovala, že děti mít nebudu, takže když jsem otěhotněla, brala jsem to jako zázrak s tím, že miminko si necháme:) Pomoc rodičů jsme nepotřebovali(přesto nám jí pořád „nutili“ :D bylo to první vnouče z obou stran, tak jistě chápete ':))),bydleli jsme v pronájmu a muž chodil do práce. Vyskakovat jsme si nemohli, ale i přesto teď na to vzpomínám, že to bylo to nejkrásnější, co mě potkalo, vedle toho se mi všechno cestování, dovolené a zážitky atd. zná takové mdlé, jako že fajn, ale oproti rodičovství žádné velké terno :lol: za tři roky už jsme k první plánovaně pořídili druhé bylo mi 21:) za další čtyři roky jsem dodělala školu a začla jsem pracovat na volné noze z domova, dělám práci, co mě naplňuje, ale jen když já chci resp. kdy mi to děti dovolí :))když dětem bylo 12 a 9 celkem jsme se finačně celkem zmohli(manželovi se pracovně dařilo a daří) řešili jsme, kam „nainvestovat“ peníze a prostě nic lepšího než děti neexistuje :lol: takže máme další dvě :lol: Mě je 35 nestarší je 18 let a máme bezvadný vztah :) nejmladšímu jsou 2 a mě svrbí prsty na páté.. :D…Chápu obě strany, protože ono oboje je super :lol:, jak mít děti brzy, tak teď, když mi je 35 : :hug:

• Citovat
  • Upravit
69235
@Anonymní píše:
Napsala jsem, že to plánované nebylo, ale to, že jsem se nechránila, to jsem nikde nepsala. :)

takže další, co selhala ta nespolehlivá nespolehlivá antikoncepce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
@Anonymní píše:
Ano ano, Terinko, ona totiž někdy i ta HA selže, víš. :)

jo jo, jasně :mrgreen: jsme doma, jasně, selže. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
@terinka4444 píše:
strana 2, příspěvek z 11:26 výňatek My tedy miminko neplánovali…takže neplánovali, jsi těhotná ve dvaceti, ale chránila ses. Zamotáváš se do toho děvče.

Ale Teri jako bys to neznala..Selhala antikoncepce. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
22.7.17 13:02
@terinka4444 píše:
jo jo, jasně :mrgreen: jsme doma, jasně, selže. :mrgreen:

No bingo..Další chudák co jí selhala antikoncepce. :mrgreen: moje tušení se ukázalo opět přesné :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
22.7.17 13:04
@Anonymní píše:
Ano, mám jí já sama.. :)

Jistě sis našetřila z tvého dlouholetého pracovního období. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
22.7.17 13:05
@Malike píše:
No bingo..Další chudák co jí selhala antikoncepce. :mrgreen: moje tušení se ukázalo opět přesné :mrgreen:

Vy děláte, jak kdyby byla první a poslední. :lol: Nevím, proč furt rýpete, každá víte, že stoprocentní je jen abstinence. Můj třetí sourozenec se sám narodil kvůli selhání antika, ale nevěříte, nevěřte. :lol: Kdyby se to stalo vám, mluvíte jinak. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí