Dítě brzy nebo déle?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2550
22.7.17 12:11
@Anonymní píše:
@Sashie Samozřejmě, čím větší dítě, tím větší starosti :lol: :lol: nejde tady tak úplně o to užívání si a o to, že děti vyletí z hnízda..spíš o to, že v těch 35 letech už nebudeš muset vstávat každé dvě hodiny k brečícímu dítku, nebude potřebovat tvou pozornost 24 hodin denně a budeš moci s tatínkem třeba v pátek večer vypadnout do kina bez jakýchkoliv výčitek, toť můj názor ;)

No to jsem dělala těch deset let předtím :jazyk: A klidně jsem vstávala i každé dvě hodiny v noci, abychom se pomilovali… A na to, abych vypadla do kina bez výčitek, nemusím mít velké dítě. A bez výčitek. Ty zas budeš ve 35 vstávat k zvracejícímu puberťákovi, který se seznamuje s alkoholem :jazyk: Mateřství není řetěz, který mě uváže doma na řetězu… Nebo je nějaké pravidlo, že do 15 let věku dítěte nemůžeš jít bez výčitek svědomí do kina? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
22.7.17 12:14

Za mě rozhodně brzy :palec: Je mi 23 a mám 2 kluky, 2 letého a ročního a naprosto mě péče o ně naplňuje. Jsem šťastná, že je mám. I manžel je super táta, staráme se o kluky na půl. Dříve jsem chodila po diskotékách,… žila takový ten ulítaný život, ale až teď jsem se konečně našla. Mimochodem. se mnou na pokoji v porodnici leželi dvě 35 leté maminy a to bylo fakt psycho, co z nich lezlo :roll: Já bych nemenila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
22.7.17 12:15
@Anonymní píše:
@Sashie Ano, přesně tak jsem to myslela, že nebudu muset v pětatřiceti řešit pleny ale prospěch dítěte na střední ;)

no, to mi zase taková výhra nepřijde. Spíš, že budeš mít plno času mít velikou rodinu a mít těch dětí klidně 5 :-) V tom vidím větší výhodu, to já v 31 tolik času už rozhodně nemám. Nebo, že budeš mít odrostlé dítě a uděláš si v těch 35ti klidně další mimčo, to mi připadá taky pěkné. Kamarádka to tak má, puberťačka má malou sestřičku, a jak krásně jí opečovává..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
22.7.17 12:15
@Anonymní píše:
@Sashie Ano, přesně tak jsem to myslela, že nebudu muset v pětatřiceti řešit pleny ale prospěch dítěte na střední ;)

No a? Mně nepřijde jako problém ve 35 řešit pleny. Hele, ať má každý dítě kdy chce, já bych do toho ve 20 nešla. Ne v dnešní době. Já jsem se už vyřádila, teďka můžu v klidu řešit ty plýny a přitom nemít v hlavě záložku - až bude dítěti 15, tak začneme cestovat a užívat si život… Já už si ho užila, teď mám třešničku na dortu. Už mi nikdy nic neuteče a nemusím nikdy litovat, že jsem něco nestihla - protože jsem to už udělala. Kdybych si měla sepsat, co chci do konce života stihnout za zážitek, tak snad jedině trvale zhubnout :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
22.7.17 12:16
@Anonymní píše:

A nejen to, probdele noci, vrátí se z diskotéky? Nevrátí? :think: hodinu se s kamarády opozdi to jsou pak nervy. Přijde li, za tebou ze budeš babička, a budou potřebovat financni pomoc, tak už tak vesele to nebude jen o prospěchu ve skole

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.7.17 12:17

Myslim, ze opet je to vse individualni.
Je srandovni chodit na tridni sraz zakladky a stredni. My vcera meli 10r. vyroci svatby, celou dobu si spolecne budujeme zazemi pro svou rodinu, ale az ted ve 30r. jsem se teprve pustila do studovani, zmenila komplet obor, vrhla se do prace. Decka uz nejsou mimina, takze si vse uzivam, nekdy mi pomahaji, ze se zapoji.
A me spoluzacky maji odstudovano, ted se vdavaji, zarizuji domov, rodi, zustavaji na materske. Uz chapou nas, ktere jsme mely decka.
Takze jde to i driv mit deti i pozdeji. Jak si to zaridis, tak to mas.
Me jedine co stve, ze jsem se nedonutila delat skolu uz pri deckach, behem rodicaku mohlo byt vse hotovo. Ale ted mam pocit, ze ty mesice rychleji utikaji, kdyz je treba stihat, plnit vsechny terminy, zavazky :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pandulka
22.7.17 12:17

Za mě je to nejideálnější s vyřešeným bydlením, dostatečnou finanční rezervou ženy (nikoliv muže, protože ten může vždy odejít i s rezervou), dostudováním a následnou alespoň 2 letou praxí. Jinak bych do toho dobrovolně nešla. Tedy u středoškolačky klidně ve 20, u vysokoškolačky třeba ve 26.

• Citovat
  • Upravit
4214
22.7.17 12:19

Je a kor když ti bude 37 a mlada oznámí, ze je těhotná a bude potřebovat pomoct.Nebo mladém, ze čeká s partnerkou dítě. Noci jestli se vrátí domu, jestli se něco nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
22.7.17 12:20

Ja si myslim, ze na vekuto nezáleží, záleží na vyzralosti a to ne vzdy vek zaručuje, znam spouuusty žen mnohem starších než já a troufám si říct, že sem mnohem vyzralejsi a mam toho za sebou v zivote vic nez ony (nemluvim o koncertech a pod.,ale o závažnějších zivotnich situacich),možná sem vyspěla dříve nez me vrstevnice, ale me ve 21letech chybelo jen dite, manzel skvely, vlastni postaveny domek, dobra práce s jistou, ze setim muzu vrátit, jen miminko chybelo, zadarilo se hned, mam ve 22letech dvouměsíční holčičku a také bych neměnila, druhé v blizke době nebude a ja sem rada, ze me netlačí čas, ze druhe muzu mit klidně za 10let :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
22.7.17 12:21

@Prosimklid
Já jsem to stíhala.
Pokud jde o běhání, tak jsem běhala s kočárkem. Vyhovovalo to i miminku, krásně usínalo.
Spánek ti omezí klidně i ve třiceti. Je to spíše o přístupu.
A kadeřnici jsem taky vyřešila. Zaplatila jsem si kadeřnici do domu. Měla jsem to štěstí, že vždycky přišla na hodinu, kdy mimi chtělo spinkat a spalo.
Samozřejmě, že miminko naruší tu denní rutinu a nějaké maminky to berou jako přítěž, než jako změnu života.

Vím, jak dokáže miminko unavit, kdy spíte i s minimem a nakonec mimino budí vás, ale teď se na to koukám, jako na úsměvné odbobí zmatku a žádného stereotypu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.17 12:22

:lol: :lol: :lol: ono by to asi chtělo přestat dělit život na „před dítětem“ a „po dítěti“, život prostě běží, ať už s ním, nebo bez něj, je to na každém, jak si to zařídí ;)

• Citovat
  • Upravit
69235
22.7.17 12:22
@Anonymní píše:
Ach jo, já nikde nenapsala, že maminy ve třiceti jsou už staré.. :lol:

a tohle je co? Když potkávám ty maminy, kterým je třeba kolem pětatřiceti a čekají své první mimi ( samozřejmě nemluvím o těch, které se roky snažily a nešlo jim to ), děkuji bohu, že budu mladá mamina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.17 12:24
@terinka4444 píše:
a tohle je co? Když potkávám ty maminy, kterým je třeba kolem pětatřiceti a čekají své první mimi ( samozřejmě nemluvím o těch, které se roky snažily a nešlo jim to ), děkuji bohu, že budu mladá mamina.

Prosím tě, toto už se tu vyřešilo, přečti si to o pár příspěvků dozadu :D :palec:

• Citovat
  • Upravit
14895
22.7.17 12:26
@Anonymní píše:
@Sashie Samozřejmě, čím větší dítě, tím větší starosti :lol: :lol: nejde tady tak úplně o to užívání si a o to, že děti vyletí z hnízda..spíš o to, že v těch 35 letech už nebudeš muset vstávat každé dvě hodiny k brečícímu dítku, nebude potřebovat tvou pozornost 24 hodin denně a budeš moci s tatínkem třeba v pátek večer vypadnout do kina bez jakýchkoliv výčitek, toť můj názor ;)

No vidíš..A teď si představ ( jen teoreticky) že se život po..ere. otec dítka odejde, nikdy nevíš. Mas naspoříno? Dokážeš ho sama zabezpečit? Nájem, jídlo, věci, atd atd?
A nebo situace číslo dvě ta se stala mě..a nejen mě..Dítě je postižené..( ne většinu nezjistiš z ultrazvuku a genetických testů) takže máš na krku břemeno doživotne. Neni lepší si to užít teď? Než od 20 do 80 být tu jen pro potomka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
22.7.17 12:29
@Anonymní píše:
Prosím tě, toto už se tu vyřešilo, přečti si to o pár příspěvků dozadu :D :palec:

jo, četla jsem, jak jsi to pak jako okecala, no reaguju tam, kde jsem v diskuzi skončila a kde se mi to otevře, když jí zase otevřu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí