Dítě brzy nebo déle?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7204
22.7.17 11:33

Hele jsi teprve těhotná. Zatím nevíš vůbec nic, to příjde až později.

Biologicky je to lepší, to rozhodně, tělo je nejvíce připravené na těhotenství a porod do těch 25.
Jenže ono je zase fajn moct procestovat svět (ne, to s dítětem fakt nejde v plně míře), mít vystudováno a nebát se co bude po rodičáku, celkově si zkusit vše co chceš, našetřit a pak si užívat mateřství. To vnímám já jako lepší možnost.
Máš naspořeno? Má chlap stálou a dobře placenou práci? Znáte se dostatečně dlouho? Máte vlastní bydlení? Máš aspoň maturitu? Ono všechny ty fakt důležitý věci ti dojdou později, teď jsi super štastná těhulka, to je bohužel vše. Doufám že ti optimismus vydrží :oops: Osobně je mi věk jedno, jenom u těch mladších to prostě častěji končí nehezky (azylák, chudoba, šok z nové situace atd.). Odsuzování matek, které už pravdědobně mají životní jistoty lepší než ty je hloupé, ale je ti dvacet tak se to dá pochopit ;)

Osobně jsem měla dítě jako mladá a jo, strašně se těším že další děti už budou do pevného vztahu a dostatečných úspor, vlastního bydlení a vůbec že si to víc užiju ;) Jako jo, při dítěti jsem dodělala školu, pracovala a tak. Ale ono to zase tak super není jak se občas prezentuje ;) Přežít se dá všechno, za pár let až člověk sumarizuje jestli přežil nebo prožil ;)

Příspěvek upraven 22.07.17 v 11:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12911
22.7.17 11:33
@Anonymní píše:
@Sany80s „společensky skoro neúnosné“? O to tady přesně jde, „co si jako pomyslí ostatní“..Jak jsi to myslela? :think:

Jednak se v tom mladém věku člověk často neobejde bez větší finanční pomoci okolí, což je dnes bráno jako něco naprosto odsouzeníhodného.
Za mých rodičů to bylo běžné a nikdo se nad tím moc nepozastavoval, spíš to lidi sbližovalo.
Pak je bráno, že vše člověk musí zažít ještě před narozením dítěte, protože dítě omezí.
Jo omezí, jenže já mám dnes děti v pubertě, věk jako většina mých vrstevníků, kteří mají malé děti nebo rodí druhé a mám naprostou svobodu a rozumu mnohem více, než ve dvaceti, kdy jsem kvůli dětem skokově musela dospět a podle mě mi to dost prospělo.
Když se dívám okolo sebe, tak to pozdější dospívání není tak plnohodnotné.
A ve třiceti žádný tlak na to, že už musím, nebo panika z hledání alespoň přiměřeně slušného chlapa.
Já už prostě nic nemusím, ale možná, že budu chtít další děti.
Ale fakt jen možná, protože svobody si užívám teď, kdy už jsem mentálně někde úplně jinde a jsem naprosto bez stresu z čehokoli, co se týká malých dětí.
Ale jak říkám, dnes je nalinkováno studium, užívání si, setrvávání a testování vztahu na roky a běda, když se člověk odchýlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
22.7.17 11:34
@Anonymní píše:Nic nemají? Mají ten největší dar - miminko. ;)

Ano, ale miminko bude potřebovat pleny, později kvalitní boty, budeš s ním chtít chodit do bazénu, školka něco stojí, později škola, o tom už se raději ani nechci zmiňovat. Mít miminko je jistě dar, ale to, že ten dar potřebuje tu strašnou spoustu peněz, na to člověk přijde až časem :) Určitě neříkám, že si to dvacetiletá maminka nedokáže uvědomit, to asi dokáže, ale pokud jí není dvacet ale třicet, tak už ví spíš, jak to chodí… To je můj názor, nikomu ho nevnucuju, ale prostě si myslím, že dvacetiletá holčina toho ví o životě ještě opravdu málo a na vše přijde postupně… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
22.7.17 11:34
@Loll píše:
Pokud budeš mít, zakladatelko, stejný názor i za deset let, tak je to v pořádku. Před nedávnem jsem potkala holku, která čeká dítě v devatenácti, má stejný názor jako ty, že maminky ve třiceti jsou již staré a hrozně si to chválila, jak to bude super. Nicméně, bydlí i s přítelem u jejich rodičů, školu dodělat nestihla, nikdy nepracovala, nic nemají. Skutečně je nutné se v takové situaci pouštět do dítěte? Proto si myslím, že to není o věku, ale o určité míře přemýšlení a zodpovědnosti…

Názory mladých holek, že je žena v 35ti na dítě stará, jsou hloupé úplně stejně, jako když 35ti letá žena řekne, že je mladá maminka hloupá a nedospělá. Já měla první ve dvaceti, ve 4letém vztahu (soužití), vlastní bydlení, něco našetřeno, školu dodělanou. Né každá dvacítka je neschopná a nezajištěná.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
22.7.17 11:35

@Borůvka1990 mám známou, která mela děti v 18ti ve 20ti.Dnes je ji 42 děti z domu a neví co dělat. Najednou ten prázdný život, kdy děti opustili hnízdo. Cestuje kamkoliv, ale ten prázdný domov když přijde z prace. Vnoučata v nedohlednu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
22.7.17 11:38
@Borůvka1990 píše:
Názory mladých holek, že je žena v 35ti na dítě stará, jsou hloupé úplně stejně, jako když 35ti letá žena řekne, že je mladá maminka hloupá a nedospělá. Já měla první ve dvaceti, ve 4letém vztahu (soužití), vlastní bydlení, něco našetřeno, školu dodělanou. Né každá dvacítka je neschopná a nezajištěná.. :nevim:

V takovém případě je to v pořádku! Psala jsem o holčině, která nedodělala školu, bydlela u rodičů, její přítel u svých, byli oba bez peněz, ale byli ohromně natěšení, že čekají mimino. Proto jsem psala, že to není až tak o věku, jako o tom, co člověk tomu děcku dokáže nabídnout… Aby to nevypadalo, že se oháním jen materiálním zajištěním, láska je fajn, ale láskou dítě nanakrmíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
22.7.17 11:38

@Loll a ten dar az začne chodit do skoly :D pak je to pěkný finanční darecek :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
22.7.17 11:39

Ahoj mě je 22 let a cekam miminko, pro me je to nejlepší věk pro dítě :nevim: Nemám žádné komplikace a kdybych neměla pupik ani nevim ze jsem v osmém měsíci navíc mám úžasného partnera, vlastní byt, auto a finančně jsme zabezpečení velmi dobre. Až nam bude 35 můžeme cestovat všude možné protoze děti budeme mít odrostly a jak tady ženský říkají "užívat si ". A další výhoda moje mamka bude krasna a mladá babička :mrgreen: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
22.7.17 11:40

@Janiiska Ano, vím. A pokud začne i sportovat, tak to je ještě větší dáreček :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
22.7.17 11:40
@Janiiska píše:
@Borůvka1990 mám známou, která mela děti v 18ti ve 20ti.Dnes je ji 42 děti z domu a neví co dělat. Najednou ten prázdný život, kdy děti opustili hnízdo. Cestuje kamkoliv, ale ten prázdný domov když přijde z prace. Vnoučata v nedohlednu.

No jo no, ale všechno je jen o zvyku. Stejně tak jako si zvykala po dvaceti letech na dítě v baráku, teď si musí zvykat na to že po dvaceti letech dítě v baráku nemá. :nevim: Až si zase zvykne na svobodu, mladý budou škemrat, aby si udělala čas a náladu na hlídání vnoučat :lol: To je prostě život. Důležité je najít si koníčky, přátele, nebo případně dál se vzdělávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
22.7.17 11:42
@Loll píše:
V takovém případě je to v pořádku! Psala jsem o holčině, která nedodělala školu, bydlela u rodičů, její přítel u svých, byli oba bez peněz, ale byli ohromně natěšení, že čekají mimino. Proto jsem psala, že to není až tak o věku, jako o tom, co člověk tomu děcku dokáže nabídnout… Aby to nevypadalo, že se oháním jen materiálním zajištěním, láska je fajn, ale láskou dítě nanakrmíš…

Tak to jo, s tím samozřejmě souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
22.7.17 11:43
@silovop píše:
Až nam bude 35 můžeme cestovat všude možné protoze děti budeme mít odrostly a jak tady ženský říkají "užívat si ".

To se bohužel mýlíš. Dítěti bude ve tvých pětatřiceti třináct, takže se připrav, že v pětatřiceti budeš spíš sedět doma, koukat na hodiny, že je už půlnoc, plakat a pít víno, že se ti ten dáreček ještě nevrátil domů :mrgreen: Obrazně řečeno, čeká nás to všechny 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Super, je mi 30, vztah který asi nedopadne dobre, nový vztah otázka klidně roku či dvou…tyhle diskuze miluju, akorát mam depku :D a Btw procestovala jsem svět, mam něco nasetreno, vim co chci, pudy mam jen málo a cítím se na 25. Ve 20ti bych dite nechtela ani omylem. Ale když někde čtu nebo slyším od téhle mladinkych a nerozvaznych slečen „staré matky“ tak me to stejne přijde líto. Já si stará vůbec nepřijdu :-)

• Citovat
  • Upravit
5065

Myslím si, že tato diskuze ti nemůže vůbec nic dát, protože každé ženě vyhovuje něco jiného, každá žena má jiné představy o životě, jiné priority…

Já sama se řadím mezi ty mladší maminky, první syn se mi narodil ve dvaadvaceti, druhý v šestadvaceti. Nelituji, naopak, neměnila bych, mateřství mě naplňuje. S manželem jsme děti chtěli, muž měl dobrou práci, já také pracovala a k tomu dodělávala VŠ. Měli jsme své bydlení a ve svých pubertálních letech jsme se vyřádili natolik, že nemáme pocit, že by nám kvůli dětem něco,,uteklo". Pokud bych ale jen jedno z toho neměla, dítě bych si nepořizovala.

Každá se musí rozhodnout podle svých pocitů.

Příspěvek upraven 22.07.17 v 11:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
22.7.17 11:44
@terinka4444 píše:
a teď dotaz, co uděláš, až ten přítel, na kterém jsi finančně závislá zabalí saky paky a půjde jinam? Bez jediného závazku k tobě? Protože je to přítel, právně neznamená vůbec nic, vezme si své úspory, vezme si svůj plat, vezme si všechno, co za ten plat kupil a půjde. Spousty a spousty příběhů, kdy se tohle stane jako blesk z čistého nebe ze dne na den. Máš rezervy? Uživíš ten svůj dar sama? S tvrzením má největší dar a to miminko, ono se to zvládne i třeba s pomocí, to není srovnané v hlavě, to se na mě nezlob.
…přesně tak se to stává :pankac: a já to znám tak, že potom se na jedné dílně sejdou"maminky"cca 40-50-tnice některé rodily ve 20-ti a i ty co rodily po 30-tce a ty co rodily brzo, dřou pod agenturou, protože nikdy nestihly sehnat ani pořádnou práci na neurčito a někdy splácí i dluhy po svých velkých dětech… a ty co rodily později jsou na lepších pozicích, protože už měly před dětma plno let odpracovaných, takže se vracely do svého jistého.
Asi v každé době to měly mladé rodiny těžké, ale dneska najít kvlaitního chlapa v mladém věku je skoro nemožné, což je podle mě asi ten největší problém. Hlavně když lidé žijí v páru(hlavně ti mladší)tak sice žijí spolu nebo jsou manželé, ale stejně jedou každý na svůj účet, každý vydělává předvším na sebe. Skoro nikdy nemyslí stylem „MY“ale jen „JÁ“.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí