Dítě brzy nebo déle?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25179
22.7.17 18:33
@karkarka píše:
Mám to stejně. za ideální čas na první dítě považuji věk 25-30,druhé 30-35 a třetí 35-40 :)

Ale musím říct, že já jsem tento ideál nedodržela. První dítě ve 23, zázemí tenkrát nic moc, a poslední nedávno, lehce po 40ce. Tatínek celé bandy je stejný :lol: Při dětech jsem vystudovala VŠ. Takže dá se zvládnout, i když start není ideální.
Ale každý věk má svá + a -, to přiznávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
22.7.17 19:07
@Sashie píše:
@Kobliha51 Mamka měla invalidní důchod 6 tisíc. Nikdy mi nic neodepřeli - jezdila jsem na tábory, k moři… Rodič je povinen dítě zabezpečit při studiu. Ale j i povinnost dítěte podílet se na chodu domácnosti a nějakým způsobem se na chodu domácnosti podílet. Mně to dalo strašně moc, vážím si toho, že jsem mohla vystudovat, jsem vděčná za svou práci. Nikdo mě do toho nenutíl a byla by mi hanba nevydělat si. Ale to jsem já, jsem prostě divná :jazyk:

Určitě nejsi divná. Nezlehčuj to. Měli jste to prostě takhle, nic proti tomu. Mě nemusíš nic vysvětlovat. Určitě ti dalo hodně do života. Ty to máš takhle, já to mám tak, že je povinností rodičů dát svým dětem vzdělání a po tu dobu je finančně i materiálně zabezpečit, pokud to jen trochu jde. To snad nikomu nemůže vadit, nebo jo? A já to vidím tak, že studium je práce dítěte a pokud je někde 150 km daleko, tak se těžko bude podílet na chodu domácnosti. A když chce něco navíc, ať si na to vydělá. Nic proti tomu.
Proč dětem neulehčit start do života, ještě se nadřou dost. Tak to cítím já. My to takhle všichni v rodině máme a žádné z příbuzných dětí nemuselo při škole nutně pracovat, jen, pokud chtělo samo. Ale neber to prosím tak, že my jsme něco lepšího, jen je to u nás jinak, no.

• Citovat
  • Upravit
69235
22.7.17 19:07
@Anonymní píše:
Jojo, je to špatně, protože je to názor se kterým nesouhlasíš. :mrgreen:

ne, i názor se dá napsat slušně, a názor někoho, kdo tak akorát dokázal nectěně otěhotnět, je teprve těhotný, takže vůbec netuší, školu asi možná začne dělat při dítěti, o dalším ani nemluvě, ale už se povyšuje nad ty starší, protože on díky bohu bude mladá máma, to pro mě není názor.
Názor je pro mně názor Hanky, přesto bych se u Hanky nedočkala ničeho jako když vidím ty staré, tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
22.7.17 20:01

@Kobliha51 Tak to vůbec neberu, že byste byli o něco víc či lepší. Jen mám kolem sebe dost pijavic, které stále vysávají své rodiče :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.17 21:14
@terinka4444 píše:
ne, i názor se dá napsat slušně, a názor někoho, kdo tak akorát dokázal nectěně otěhotnět, je teprve těhotný, takže vůbec netuší, školu asi možná začne dělat při dítěti, o dalším ani nemluvě, ale už se povyšuje nad ty starší, protože on díky bohu bude mladá máma, to pro mě není názor.
Názor je pro mně názor Hanky, přesto bych se u Hanky nedočkala ničeho jako když vidím ty staré, tak…
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
  • Citovat
  • Upravit
390
22.7.17 21:43

Ideální věk na dítě považuji přesně mezi, tedy kolem 25ti :D Já první porodila v čerstvích 26ti letech, byla jsem už dost vyblbnutá, od 18ti let jsem byla v jednom a tom samém zaměstnání, takže praxi jsem měla 7 let, za poslední rok, kdy jsme s přítelem se kterým žijeme ve vlastnim baráku začali uvažovat o dítěti, jsem si i z minimální mzdy dokázala našetřit 40tisíc na miminko, abych mu mohla něco dopřát. Od 15ti jsem vystřídala 3 partnery (první vztah 3 roky, druhý 5 let a teď třetí je konečně ten pravý a otec mých dětí) V lednu k naší dceři přibude v mých 28 bráška. S každym přítelem jsme mluvili o dětech a byli si jistí, že ten náš vztah bude navždy :mrgreen: Když si na to vzpomenu zpátky, tak dnes vím, že stakovýma volečkama jsem ráda, že to nevyšlo a odešla jsem od nich :P Ale na to člověk přijde až časem… S nynějšim přítelem jsme se znali 7let a až pak jsme spolu začali chodit, takže i to mimčo po 4letém vztahu nebylo až tak brzo, protože jsme se nějakou dobu znali a byli nejlepší kamarádi. Pro případ nouze mám svojí garsonku, kterou pronajímám, takže kdyby mě kopl někdy do řiti, tak máme s dětma kam jít. Jsem ráda, že ve dvaceti jsem si žila neomezený život, který jsem si fakt užila a taky jsem ráda, že nebudu zas až tak stará maminka a budu mít pak i víc síly na hlídání vnoučátek a dělání s nima blbostí :dance: Takže ideál je, mít nějakou praxi, mít něco našetřeno, mít kam jít v případě nouze (rodiče neberu, člověk se má s dítětem o sebe postarat sám, když už si ho pořizuje),něco si užít a pak, proč ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
22.7.17 23:08

Ja se ve 20 na dite teda vubec necitila a ani ho nechtela i kdyz jsem mela staleho partnera. Pro me je dulezite mit sve vlastni zazemi, vzdelani a praci. Pak muze prijit dite. Je mi 35, mam 2,5 lete dite a nemenila bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí