Dítě brzy nebo déle?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kobliha51
22.7.17 15:42
@robatko23 píše:
Takže to, že jsou matkami znamená, že ničím nejsou? Aha.

Napsala jsem tolik variant, že kdybys nepřečetla jen tu první větu, mohla bys to i pochopit. :zed:

• Citovat
  • Upravit
1853
22.7.17 15:44
@robatko23 píše:
Takže to, že jsou matkami znamená, že ničím nejsou? Aha.

Matka není profese, bohužel některé ženy si to myslí a z toho vychází jejich hlavní problémy. Matkou může být naprosto každá žena, není potřeba na to vynaložit předem žádnou snahu, neprochází se žádným výběrovým řízením, ani testem znalostí (až samozřejmě na případy adopce, ale o tom tu asi debata nejde).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
22.7.17 15:47

@Prosimklid Já ti nevím, ale spolužačky z mého ročníku z 80% dojížděly :lol: Ona ta vysoká není v každé městě a ne ta, kterou chceš studovat. Já jsem dojížděla „hloupých“ 60 km a musela jsem si měsíčně vidělat 8 tisíc, abych si všechno poplatila. A stejnak - náklady na bydlení jsem jim nezvládala poplatit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
22.7.17 15:51

Myslím si že je to na každé ženě jak se na to cítí :) mě je 21 a taky se snažíme o miminko myslím si že je lepší být mladá maminka než starší a pak to dítko nestíhat :)

A jinak GRATULACE :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
22.7.17 15:54
@Sashie píše:
@Prosimklid Já ti nevím, ale spolužačky z mého ročníku z 80% dojížděly :lol: Ona ta vysoká není v každé městě a ne ta, kterou chceš studovat. Já jsem dojížděla „hloupých“ 60 km a musela jsem si měsíčně vidělat 8 tisíc, abych si všechno poplatila. A stejnak - náklady na bydlení jsem jim nezvládala poplatit…

Tak ja jsem taky z menšího mesta a dojizdela jsem, ale neberu to jen podle sebe. Kazdy nema školu 100km, ale treba 20 nebo bydlí v Brne, HK, Ostravě atd.,ze.No a osm tisic je dost, ale zalezi kdy a co jsi studovala a jak jsi byla náročná. Me stačila na mesic polovina, vcetne koleji, menzy i skript.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
22.7.17 15:56
@Petruna21 píše:
Myslím si že je to na každé ženě jak se na to cítí :) mě je 21 a taky se snažíme o miminko myslím si že je lepší být mladá maminka než starší a pak to dítko nestíhat :)A jinak GRATULACE :kytka: :kytka:

Hele, ja jsem treba starsi a stíhám od mimina, velky vliv na tom ma dite samotné, rozhodne ne vek. Jestli budes mit nespave, otravne, závisle dite, garantují ti, ze stihat nebudes ani v 21 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
22.7.17 15:57

Milá zakladatelko, už jsem několikrát mluvila s mladými maminkami, ze kterých teda vypadávaly strašné věci. To není o věku, ale o tom, jaký ten člověk je. Že jsou některé třicátnice úzkostlivější mamky? To jsou i některé dvacátnice… Mám ve třídě chlapečka, je mu osm, mamince 26 let, teď porodila třetí dítě. A rozhodně není cool maminka, protože je mladá… TÍM NENÍ MYŠLENO, ŽE JSOU TAKOVÉ VŠECHNY mladé maminky. Jako nejsou všechny třicítky úzkostné matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
22.7.17 16:00
@lucenka píše:
A ty nemáš pro své dítě otce? Nebo on by se nedokázal postarat?
:mrgreen: rozhodne ne tak, abych se mohla treba dva tydny učit na zkoušky. Teda ted je to jedno, dite chodi do skolky, ale v dobe, kdy nechodilo, tak si jako podnikatel a šéf x lidi, tezko mohl vzít dva tydny volno. Nicmene ro nebylo potreba, my si udělali vejšky bez ditete a dite az pote, takze nebylo treba, aby mi na rodicaku vypomahal svou přítomnosti doma a nepřítomnosti v praci.Ja sama bych se s ditetem učit nemohla, to vim a obdivuju toho, kdo to dokáže - ted mluvím o VŠ, maturitu bych byla schopna dat i s nekolika detma, to bylo směšné male množství učiva.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
22.7.17 16:01

@Prosimklid 1000,– jsem si platila pojištění, 300,– mobil, 2000,– dojíždění, plus jídlo na celý den, oblečení. Studovala jsem národku - takže první dva roky jsem si musela kupovat kupu pomůcek na výtvarné předměty, pak kupu pomůcek na další - např. písanky :jazyk: Nebyla jsem náročná - VŠE jsem si zaplatila z výplaty. Jen jsem nebyla schopná ještě přidat na bydlení rodičům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
22.7.17 16:04
@Sashie píše:
@Prosimklid 1000,– jsem si platila pojištění, 300,– mobil, 2000,– dojíždění, plus jídlo na celý den, oblečení. Studovala jsem národku - takže první dva roky jsem si musela kupovat kupu pomůcek na výtvarné předměty, pak kupu pomůcek na další - např. písanky :jazyk: Nebyla jsem náročná - VŠE jsem si zaplatila z výplaty. Jen jsem nebyla schopná ještě přidat na bydlení rodičům.

Neměli ti spíš přispívat rodiče? Nebo to už jsi studovala při zaměstnání?

Příspěvek upraven 22.07.17 v 16:04

• Citovat
  • Upravit
7212
22.7.17 16:04

Nejlepší je ta teorie s mladou babičkou. :mrgreen:
Ono je to super ale taková mladá babička je většinou ještě pracující a o víkendu si chce užívat tu svobodu co neměla, protože měla děti brzo. Prostě kolotoč :mrgreen: Hlavně se tu zmiňuje jak je to super že mladší maminky budou mít ve 40 pohov. No a potom přijde dceruška/syn s tím že mít dítě brzo je fakt cool (protože máma to tak taky měla) a „tak kdy pohlídáš babi“.

Jo jo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
22.7.17 16:06

@Aletheia to jsem presne psala.Ja uz mlada nejsem (mam 30 :mrgreen: ),ale mamka bude pracovat jeste nejmíň deset let. A nutit ji kazdy vikend vnouče je blby, zvlast kdyz nema jen to moje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.17 16:08
@Aletheia píše:
Nejlepší je ta teorie s mladou babičkou. :mrgreen:
Ono je to super ale taková mladá babička je většinou ještě pracující a o víkendu si chce užívat tu svobodu co neměla, protože měla děti brzo. Prostě kolotoč :mrgreen: Hlavně se tu zmiňuje jak je to super že mladší maminky budou mít ve 40 pohov. No a potom přijde dceruška/syn s tím že mít dítě brzo je fakt cool (protože máma to tak taky měla) a „tak kdy pohlídáš babi“.Jo jo :mrgreen:

To, že je ta babička ještě relativně mladá neznamená, že musí vnouče pořád hlídat, to tady vůbec nikdo totiž netvrdil :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
30408
22.7.17 16:08
@Prosimklid píše:
@hanka.br. No tak to jsi výjimka, ja mam s ditetem takove možnosti hlídání, ze bych ho i na zapocty a zkoušky musela snad brát s sebou a učit bych se nemela kdy, sotva si prectu knizku, natoz kvanta materialu nebo mit cas v klidu x hodin neco pocitat, to vubec. Kazdy ma ty možnosti a zazemi holt jine.

Když jsem studovala, o děti se postaral manžel. nevidím na tom nic divného, to je snad normální, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
22.7.17 16:11
@hanka.br. píše:
Když jsem studovala, o děti se postaral manžel. nevidím na tom nic divného, to je snad normální, ne?

Pokud mas nezaměstnaného manžela, tak asi jo.Ja mam podnikatele, ktery rozhodne domu ve tri nechodi, tudiz se tezko muze starat nebo rozdvojit. Stejne tak si tezko se mnou vymění role, kdyz jeho prace znamená obživu nejen pro nas, ale pro dalsich x lidi.To jsou ty drobné nuance, kdy proste neplatí „kdyz ja studovala, hlídal muž, tak to tak musi byt vsude“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí