Dítě brzy nebo déle?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30408
22.7.17 16:53
@Malike píše:
Co? :mrgreen: to jako víš co si myslím?
  1. se řešilo zda lepší starší nebo mladší..

Napsala jsem starší a svoje důvody

1. jsem se ptala zda se zakladatelka dokáže zničeho nic postarat o své dítě sama zda má na tolik velkou finanční rezervu aby v nenadálé situaci by třeba byla schopna platit vše sama.
  2. no o tě antikoncepci. To jako promiň..Ale tady je na emiminu obří koncentrace nechtěně těhotných žen po selhání jinak spolehlivě antikoncepce..Když uvažís že za měsíc je žena plodná pár dnů.

Jednou jsem si rejpla pořádně a uznala jsem že jsem přestřelila což jsem i napsala.
A je jedno jestli je ženě 20-30-40…Když by nedokázala zabezpečit dítě ve všech směrech..Je nezodpovědná. Pakli to zakladatelka zvládne ve 20 ve všech směrech sama kdyby něco..Klobouk dolů. Ale to nevím.
Můj názor jsem napsala všeobecné..Ať si pořídí žena dítě až bude mít natolik velkou rezervu aby to ustála..A je fuk jestli ve 20 nebo ve 30..Psát o ní že je,,nezodpovědná husička,, jak mi to furt cpeš mě opravdu nenapadlo.

No dobře, nic ve zlém, tak s omlouvám. Víš, v tomhle modelu jede moje nejstarší. Bude jí 25, čekají ji ještě dva roky školy, pak chce nějaký čas v oboru pracovat a vydělávat si. To znamená dítě tak ve třiceti. Kdybych byla stejně zodpovědná já, dočkala bych se vnoučete v šedesáti. Přijde mi to hrozně pozdě na to, abych si vnoučky užila zdravá a vitální. Ta mladší to tak nebere, má stálý vztah, práci a byt, studovat chce při dětech a děti si pořídit brzy. No celá já, zlobit se na ni nemůžu a taky nezlobím. Těším se. Jsem hrozná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
22.7.17 16:57

Hehe zatím jsem to nepřečetla celé, ale zadavatelko je mi o kapku víc než tobě a souhlasím s ostatními. Dítě bych momentálně nechtěla, proč? Stále studuju, nemám odpracovaný alespoň rok, nemám vlastní bydlení, nejsem vdaná, myslím, že většinu z toho nemáš taky. Věřím, že pokud by se miminko neplánovaně povedlo, tak bych byla moc šťastná, ale překazilo by mi to plány, které momentálně mám, a je dost možné, že bych na ně už nedosáhla nebo až za hodně let a to nechci. Ale asi bych si miminko také obhajovala vším možným, jen bych na to nezakládala diskuzi. Hodně štěstí, a ať vám to vyjde. Pro mě je ideální věk cca 25-28 let, právě po všech těch již zmíněných věcech. Neodsuzuji matky ve 30, proč taky ani matky v 19, které to mají v hlavě srovnané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
22.7.17 17:04

Podle mého je optimální věk na první dítě 25 - 30 let. Ale toleruju i „odchylky“, pokud jsou podmínky, nervy, zdraví a kvalitní vztah. Každý věk mateřství má svá pro a proti, to je známá věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15174
22.7.17 17:08
@pe-terka píše:
Podle mého je optimální věk na první dítě 25 - 30 let. Ale toleruju i „odchylky“, pokud jsou podmínky, nervy, zdraví a kvalitní vztah. Každý věk mateřství má svá pro a proti, to je známá věc.

Mám to stejně. za ideální čas na první dítě považuji věk 25-30,druhé 30-35 a třetí 35-40 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
22.7.17 17:20
@hanka.br. píše:
Manžel je normálně zaměstnaný, studovala jsem dálkově - takže víkendy. A že to nejde - to je výmluva.

A jo, tak promiň, je to výhoda. Mohl hlídat a jen by tekly statisícové ztráty..Asi chápeš, ze je rozdil, kdyz muze hlídat chlap, ktery po osmičce dojde domu nebo chlap, ktery je v te praci treba 14 hodin. A pracovitost a úspěšnost nepovažuju za vadu charakteru, takze jak jsem psala, jsou proste povolani, kdy hlídání chlapem znamená velmi velke problemy na straně druhe-v zaměstnanci/podnikání. Takovy lékař se smenama a akutním povoláním do nemocnice taky nemuze hlídat vzdy,ze.Ale jak jsem psala-ja si život zaridila tak, abych vysokou nemusela delat stylem „shanim nekoho, kdo mi pohlídá tehdy a tehdy a tobe drahy holt krachne business, protoze se potrebuju učit“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
22.7.17 17:22
@Prosimklid píše:
A jo, tak promiň, je to výhoda. Mohl hlídat a jen by tekly statisícové ztráty..Asi chápeš, ze je rozdil, kdyz muze hlídat chlap, ktery po osmičce dojde domu nebo chlap, ktery je v te praci treba 14 hodin. A pracovitost a úspěšnost nepovažuju za vadu charakteru, takze jak jsem psala, jsou proste povolani, kdy hlídání chlapem znamená velmi velke problemy na straně druhe-v zaměstnanci/podnikání. Takovy lékař se smenama a akutním povoláním do nemocnice taky nemuze hlídat vzdy,ze.Ale jak jsem psala-ja si život zaridila tak, abych vysokou nemusela delat stylem „shanim nekoho, kdo mi pohlídá tehdy a tehdy a tobe drahy holt krachne business, protoze se potrebuju učit“.

Holt jsi lepší člověk, gratuluju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
22.7.17 17:27

@hanka.br. Ja ani nahodou nepisu lepsi, jen odpovídám, ze to tvoje vsechno jde, zbytek jsou výmluvy, by v realitě slo leda tak, ze by to melo za následek leda krach dlouholeté firmy a x lidi by se slo past.Jde o velmi úzký obor s velkou konkurenci, kdy parkrat nemuzes a uz ti nezavolaji.To je cele. O tom, ze obdivuju ty, co jsou schopné s ditetem vystudovat, jsem též psala, proto nechapu, kde vidis nejake povysovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
22.7.17 17:28
@hanka.br. píše:
No dobře, nic ve zlém, tak s omlouvám. Víš, v tomhle modelu jede moje nejstarší. Bude jí 25, čekají ji ještě dva roky školy, pak chce nějaký čas v oboru pracovat a vydělávat si. To znamená dítě tak ve třiceti. Kdybych byla stejně zodpovědná já, dočkala bych se vnoučete v šedesáti. Přijde mi to hrozně pozdě na to, abych si vnoučky užila zdravá a vitální. Ta mladší to tak nebere, má stálý vztah, práci a byt, studovat chce při dětech a děti si pořídit brzy. No celá já, zlobit se na ni nemůžu a taky nezlobím. Těším se. Jsem hrozná.

No ono je jedno v jakem modelu kdo pojede. Základ je to aby matka byla schopna se o dítě postarat.
Psala jsi že oslavite stříbrnou svatbu..To je úžasné. A moc se to už nevidí..A když koukám kolem sebe..Málokdo z věkové skupiny 40- má jednoho chlapa..Nebo vidím mnoho samozivitelek.Doba se mění..A ten tlak zaplatit, poplatit..Bez dluhu, dítěti to a tamto..Moc nepřeje jednání. maminka bez vlastního zabezpečení chce dítě. Za vašich dob chlap víc držel se u rodiny. Dneska? To fakt musíš mít štěstí na chlapa.
Nevim no..Život a zkušenosti me osobně říkají že bez vlastního konta s minimálně 100 000 na účtě to snad ani nejde. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
22.7.17 17:31
@Prosimklid píše:
@hanka.br. Ja ani nahodou nepisu lepsi, jen odpovídám, ze to tvoje vsechno jde, zbytek jsou výmluvy, by v realitě slo leda tak, ze by to melo za následek leda krach dlouholeté firmy a x lidi by se slo past.Jde o velmi úzký obor s velkou konkurenci, kdy parkrat nemuzes a uz ti nezavolaji.To je cele. O tom, ze obdivuju ty, co jsou schopné s ditetem vystudovat, jsem též psala, proto nechapu, kde vidis nejake povysovani.

Povyšování vidím v tvé poslední větě, pokud se ptáš. A pokud je někdo tak schopný, že by za víkendové hlídání ztratil ve firmě statisíce, pak takový člověk by zcela jistě dokázal najít řešení takové banality, jako je zajistit dítěti(dětem) chůvu na dvě soboty v měsíci. Pořád nevidím, že by to nešlo, když by bylo třeba a chtělo se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
22.7.17 17:32
@Malike píše:
No ono je jedno v jakem modelu kdo pojede. Základ je to aby matka byla schopna se o dítě postarat.
Psala jsi že oslavite stříbrnou svatbu..To je úžasné. A moc se to už nevidí..A když koukám kolem sebe..Málokdo z věkové skupiny 40- má jednoho chlapa..Nebo vidím mnoho samozivitelek.Doba se mění..A ten tlak zaplatit, poplatit..Bez dluhu, dítěti to a tamto..Moc nepřeje jednání. maminka bez vlastního zabezpečení chce dítě. Za vašich dob chlap víc držel se u rodiny. Dneska? To fakt musíš mít štěstí na chlapa.
Nevim no..Život a zkušenosti me osobně říkají že bez vlastního konta s minimálně 100 000 na účtě to snad ani nejde. :nevim:

A v padesáti byste si ho užila vic? Kdyz byste misto v důchodu byla porad v praci? Ja nemam vubec pocit, ze sedesatnice jsou neaktivní babky, ma tchyně je vitální az az a moje prababicka je schopna hlídat dite v 78 - a nutno dodat, ze vypada na 65.Dnes se posouvá jak vek mateřství, tak doziti a prijde mi, ze ženy jsou hoodne dlouho bez zdravotních neduhu-v me i mužové rodine maji zenske zdravotní omezeni az kolem 85 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
22.7.17 17:36

@hanka.br. Ale ja nepisu o víkendovém hlídání, ale nejake kontinuální náhradě! Psala jsem, ze dela jen soboty, neděl3 ma volne. Jasne, mohla jsem mit chuvu, to by řešilo jeho nepostradatelnost atd, ale proc? Prislo mi logické, normalni a me vyhovující si delat vysokou prezencni formou hned po sš a ne si mezi tim udělat pauzu na dite, protoze čím později VŠ skončís, tim později začínás v oboru, no ne.Ty jsi nastartována na kazde me vysvetleni a vidis v tom útok na svou osobu, ale me je ve finále fuk, jak to maji pro me neznámí lidé. Dulezite je, ze ja osobne nevnímám své rozhodnuti zpětné jako chybu, ale výhodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
22.7.17 17:43
@Prosimklid píše:
A v padesáti byste si ho užila vic? Kdyz byste misto v důchodu byla porad v praci? Ja nemam vubec pocit, ze sedesatnice jsou neaktivní babky, ma tchyně je vitální az az a moje prababicka je schopna hlídat dite v 78 - a nutno dodat, ze vypada na 65.Dnes se posouvá jak vek mateřství, tak doziti a prijde mi, ze ženy jsou hoodne dlouho bez zdravotních neduhu-v me i mužové rodine maji zenske zdravotní omezeni az kolem 85 let.

To asi nebylo na mě ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
22.7.17 17:44

@Malike ne,na tu původní pisatelku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
22.7.17 17:47
@Prosimklid píše:
@hanka.br. Ale ja nepisu o víkendovém hlídání, ale nejake kontinuální náhradě! Psala jsem, ze dela jen soboty, neděl3 ma volne. Jasne, mohla jsem mit chuvu, to by řešilo jeho nepostradatelnost atd, ale proc? Prislo mi logické, normalni a me vyhovující si delat vysokou prezencni formou hned po sš a ne si mezi tim udělat pauzu na dite, protoze čím později VŠ skončís, tim později začínás v oboru, no ne.Ty jsi nastartována na kazde me vysvetleni a vidis v tom útok na svou osobu, ale me je ve finále fuk, jak to maji pro me neznámí lidé. Dulezite je, ze ja osobne nevnímám své rozhodnuti zpětné jako chybu, ale výhodu.

Ale vždyť o tom to celé je. Tobě to vyhovuje tak, jiným zase jinak a když člověk chce, své plány si naplnit dokáže. To ty s tím máš problém, že něco nejde. Jen ti říkám, že to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
22.7.17 17:49

@Kobliha51 Mamka měla invalidní důchod 6 tisíc. Nikdy mi nic neodepřeli - jezdila jsem na tábory, k moři… Rodič je povinen dítě zabezpečit při studiu. Ale j i povinnost dítěte podílet se na chodu domácnosti a nějakým způsobem se na chodu domácnosti podílet. Mně to dalo strašně moc, vážím si toho, že jsem mohla vystudovat, jsem vděčná za svou práci. Nikdo mě do toho nenutíl a byla by mi hanba nevydělat si. Ale to jsem já, jsem prostě divná :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí