Dítě brzy nebo déle?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30408
22.7.17 14:03
@Malike píše:
@hanka.br. můžeš mi prosím napsat ne odcitovat kde jsem psala nezodpovědná husa?

Ale prosím tě. Teď budeš tady dělat chudinku, co vlastně nic takového na mysli směrem k zakladatelce neměla. Mohla bych citovat všechny příspěvky, jsou o tomtéž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pandulka
22.7.17 14:03
@robatko23 píše:
S tím samozřejmě souhlasím. Ale kam bychom se dostali, uvažovat pořád takhle? To by si člověk nemohl koupit ani blbou zmrzlinu, protože co kdyby mu náhodu ty peníze zítra chyběly! Nejde žít ve strachu z toho, co bude, to není život…

Kam bychom se dostali? K volnosti v rozhodování. Nebyly by tu diskuse, kdy ženu mlátí muž/nemůže ho ani cítit a ona nemůže odejít, protože nemá ani korunu. Myslim, že částka 100 tis (což mi přijde takový úplný finanční základ) není tolik, aby si ji každá žena nemohla našetřit. Je to cca rok až dva práce, kdy člověk platí nejnutnější a zbytek šetří.

Pokud někdo uvažuje, zda mu peníze ze zmrzliny nebudou zítra chybět, tak by děti mít zatím fakt neměl. edit- překlep

• Citovat
  • Upravit
543
22.7.17 14:06
@Pandulka píše:
Kam bychom se dostali? K volnosti v rozhodování. Nebyly by tu diskuse, kdy ženu mlátí muž/nemůže ho ani cítit a ona nemůže odejít, protože nemá ani korunu. Myslim, že částka 100 tis (což mi přijde takový úplný finanční základ) není tolik, aby si ji každá žena nemohla našetřit. Je to cca rok až dva práce, kdy člověk platí nejnutnější a zbytek šetří.Pokud někdo uvažuje, zda mu peníze ze zmrzliny nebudou zítra chybět, tak by děti mít zatím fakt neměl. edit- překlep

To máš pravdu. To je vlastně takový globální problém - kdy peníze dělají svobodu…ale to už jsme se dostaly úplně někam jinam:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
22.7.17 14:08

@robatko23 nejsem zarputilá..Ale nejsem naivka. :mrgreen: prostě mě je jasný že život a vztah je těžký a nemusí nic vyjit.
Víš jaký je rozdíl mezi 20 a 30? 30 měla myšlení 20 a má již po letech zkušenosti se životem. To má málokterá 20.
A odpověď je ano.Ja kdysi čekala miminko s úžasným chlapem..Moc jsme se těšili. Tatinek hladil bříško a vyprávěl jak si sním bude hrát fotbal. Jednoho krásného dne když miminko se nehýbalo a prognóza byla že bude zázrak když bude sedět..Se tatínek lekl a vypařil se.
Maminka jako já..Byla na vši tu péči sama a že byla nákladná..Ale dnes to dítko chodí.
Za 3 roky vyčerpala sama víc jak 100 tácu..
To ano.Co se stalo mě není příběh co se stát nemusi nebo musí..Ale co se může stát.
Dnes mám přítele..Ale jsem starší..Moudřejší..Ale stejně opatrná. Ano člověk musí hledět s optimismem do budoucna a s velkou osobní rezervou v záloze. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pandulka
22.7.17 14:09
@robatko23 píše:
To je vlastně takový globální problém - kdy peníze dělají svobodu…m:)

s tím nezbývá, než se smířit…a hlavně se podle toho zařídit.. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
543
22.7.17 14:11
@Malike píše:
@robatko23 nejsem zarputilá..Ale nejsem naivka. :mrgreen: prostě mě je jasný že život a vztah je těžký a nemusí nic vyjit.
Víš jaký je rozdíl mezi 20 a 30? 30 měla myšlení 20 a má již po letech zkušenosti se životem. To má málokterá 20.
A odpověď je ano.Ja kdysi čekala miminko s úžasným chlapem..Moc jsme se těšili. Tatinek hladil bříško a vyprávěl jak si sním bude hrát fotbal. Jednoho krásného dne když miminko se nehýbalo a prognóza byla že bude zázrak když bude sedět..Se tatínek lekl a vypařil se.
Maminka jako já..Byla na vši tu péči sama a že byla nákladná..Ale dnes to dítko chodí.
Za 3 roky vyčerpala sama víc jak 100 tácu..
To ano.Co se stalo mě není příběh co se stát nemusi nebo musí..Ale co se může stát.
Dnes mám přítele..Ale jsem starší..Moudřejší..Ale stejně opatrná. Ano člověk musí hledět s optimismem do budoucna a s velkou osobní rezervou v záloze. :palec:

Tak to mě mrzí. Ale určitě ti to mnoho dalo a děťátko nade vše miluješ. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
22.7.17 14:12

Asi se Vám to nebude líbit, ale většina dvacítek a těsně po tu má dítě za svobodna, většina neplánované, s minimální praxi nebo dokonce s nedodelanou školou. Ty, co jsou v tomto věku na tom lépe mají o dost staršího a zajištěného partnera, žijí v jeho byte a pokud není ochoten si je vzít, riskují, že odejdou s pár igelitkama.
Naproti tomu u třicítek už neplanovane těhotenství není tak částe, jsou častěji vdane, mají práci, poresene bydlení ať už s partnerem nebo manželem a většinou nekoukají na účet, zda už konečné dosel rodičák. Proste umí jet i samy za sebe a nekonci hned v azylu když se něco potentuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
22.7.17 14:13
@hanka.br. píše:
Ale prosím tě. Teď budeš tady dělat chudinku, co vlastně nic takového na mysli směrem k zakladatelce neměla. Mohla bych citovat všechny příspěvky, jsou o tomtéž.

Aha.. :mrgreen: takže automaticky predpokladaš. Tak buď hodná..A přestaň doplňovat tvoje slova z tvé hlavy a dělat je že jsou to moje slova. Kazdy kdo mě tu zná…Tak moc dobře ví, že co v hlavě to na jazyku a napsala bych to rovnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
22.7.17 14:18
@robatko23 píše:
Tak to mě mrzí. Ale určitě ti to mnoho dalo a děťátko nade vše miluješ. :*

Nadhled, sílu a bojovnou povahu.
Ano budu upřímná že jsem ale ztratila tu část kdy jsem nahlizela na svět velmi optimisticky..Z druhé strany předvídání a plánování jistých kroku aby se syn měl v budoucnu co nejlépe..V tom jsem mistr.
Ale jsou i maličkosti které dokazu velmi prozivat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
22.7.17 14:24

Jsem ráda, že jsem kluka měla ve 24. Nejsem taková ta ustrašená matka, ake spíš jeho parťák. Mám ještě dost energie na veškeré aktivity.

Zároveň jsem nezažila sešup ze slušný výplaty na mizerný rodičák. Nemusela jsem řešit, že najednou nemám peníze na své koníčky, vinecka, kosmetiku,…

• Citovat
  • Upravit
663
22.7.17 14:28

@truelly to není pravda! Pises to tak jako kdyby byly jen ty dve varianty, bud a nebo, obě spatny?! Ja mam dítě planovane, vysněné a jak sem psala 22let, vdaná (dřív nez těhotná) škola hotová, práce zajištěna a jistá, uspory mam, dum s mužem a az pak dítě, stihla sem to možná rychleji nez ostatní, ale jdu za tim co chci a mam to. Samozřejmě bych si nemohla vzit sama hypo, ale manžel není žádný stary zazobany, je o 3roky starsi aa budoucnost planujeme samozřejmě společnou, protoo je i bydlení spolecne, ohlizet se porad zatim co se může stat, tak neziju, ale prezivam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
22.7.17 14:33
@Malike píše:
Aha.. :mrgreen: takže automaticky predpokladaš. Tak buď hodná..A přestaň doplňovat tvoje slova z tvé hlavy a dělat je že jsou to moje slova. Kazdy kdo mě tu zná…Tak moc dobře ví, že co v hlavě to na jazyku a napsala bych to rovnou.

Proč máš takový problém s tím přiznat, že situaci zakladatelky nepovažuješ za zodpovědnou? Vždyť o tom vypovídají všechny tvoje příspěvky, za co se teď stydíš? Je to celkem pochopitelné s tvou zkušeností. Zesměšňuješ její antikoncepci, nevěříš jejímu zabezpečení - má to snad být tvůj způsob, jak člověku přát štěstí? Tak pardon, to jsem fakt nepoznala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
22.7.17 14:33
@belladonna píše:
ale může. Víkend by byl dobrý. Moje dvě starší už to batole nezvládnou.

Vikend je jediny volby cas většiny pracujících lidi, ja sama s nim hospodařim jak lakomec se zlatem a pokud bych mela jako pracující babička hlídat o vikendu, tak to spis bude na par hodin, rozhodne ne cely den, či dva.Ne teda nikdy samozrejme, ale vetsinou bych chtěla, aby mi z vikendu volbo zbylo i pro me.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
22.7.17 14:37
@lucenka píše:
Jsem ráda, že jsem kluka měla ve 24. Nejsem taková ta ustrašená matka, ake spíš jeho parťák. Mám ještě dost energie na veškeré aktivity.Zároveň jsem nezažila sešup ze slušný výplaty na mizerný rodičák. Nemusela jsem řešit, že najednou nemám peníze na své koníčky, vinecka, kosmetiku,…

To je zase co? :mrgreen: Ustrasena matka snad neni ta, ktera je starsi, ale ta ktera ma k tomu povahu.Tady jsou exempláře, ktere dite ochraňují pred vsim, od tchyně po skolku a vek rozhodne neni spolecny ukazatel. Stejne tak nechapu, proc by partakem svému diteti nemohla byt matka jeste mladší nebo starsi nez ty, to opět neni o veku, ale společných aktivitách a zájmech. A ten konec? Pochybuju, ze většina žen se kouká na pokles prijmu tvym stylem - nebudu mit na kosmetiku a vinecko. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
22.7.17 14:42
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení