Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Malike píše:
Nemám nic proti mladým maminkam..Já otěhotněla ve 24 letech a porodila v 25 letech..Takže taky mladá. Ale už jsem měla za sebou školu, práci tudíž praxi..byt a rezervu která byla velká a přesto malá..Když se mi narodil postižený syn tak fakt peníze mizeli před očima. A o to jde..Vědět že kdyby fakt něco. Zvládnu to samá. V jakékoliv situaci.
Ale zakladatelka tu jasně napsala, že by to sama zvládla, že případnou rezervu má. Tak proč do ní dál nesmyslně jet a říkat, že si vymýšlí? ![]()
@Prosimklid píše:
Výhoda mladší babicky je leda ta, ze lip vypada, energii na hlídání mit muze, ale vzhledem k tomu, ze mlada babička bude jeste tak patnáct, dvacet let pracovat, tak hlídat muze leda o vikendu
ale může. Víkend by byl dobrý. Moje dvě starší už to batole nezvládnou.
@robatko23 jestli ji má a zvládne to.To ví jen sama.Tady může napsat co chce.
A že ji nevěřím..To ji snad nemusí štvát..Jestli je tak zabezpečená bez chlapa..Může jen mávnout rukou.Ja sama tu ovšem v okolí znám dost mladých maminek co by to nedali bez chlapa nebo rodiny.
@Malike píše:
@hanka.br. jenže mít dítě dnes..Je zodpovědnost. Život není lehký..A dítě by dnes měl mít někdo kdo má na to finance.Jako bys nečetla tady xy diskuzi na téma nemám kam jít. Jako bys nevěděla že těch chlapů co uteče není hodně. Je jedno jestli má dítě ve 20,30 letech..Má na to ale se postarat kdyby něco o dítě sama? A že je dnes život nákladný? Já za sebe jsem měla jenom v prvních 3 letech výdaje 10 000,– měsíčně. Zvládla by to sama? Nejde o věk. Jde o to zda je připravena se o dítě starat v plném rozsahu.
Jistě máš pravdu. Já jen přemýšlím, jak můžete zakladatelce pomoci tím, že jí přesvědčíte, že je nezodpovědná husa, když už je dítě na cestě. Nebo že by ten motiv až tak dobrý nebyl? Baví vás to? K čemu je tohle dobré? Zakladatelka není asociál, není narkoman ani zloděj. Je to mladá zabezpečená žena, co čeká se svým partnerem dítě? A to je špatně???
@Malike píše:
@robatko23 jestli ji má a zvládne to.To ví jen sama.Tady může napsat co chce.A že ji nevěřím..To ji snad nemusí štvát..Jestli je tak zabezpečená bez chlapa..Může jen mávnout rukou.Ja sama tu ovšem v okolí znám dost mladých maminek co by to nedali bez chlapa nebo rodiny.
Tak ono na dítě prostě musí být dva. A když s tím chlapem nepočítám do budoucna tak s ním přece ani nespím.
Ono žena nemusí být tak hrdá zatvrzelá feministka a všude říkat jak je vlastně chlap k ničemu, že to musíbzvládnout hlavně bez něj. Dítě je obou, ne jen matky a každý chlap přece není zbabělec.
@hanka.br. píše:
Jistě máš pravdu. Já jen přemýšlím, jak můžete zakladatelce pomoci tím, že jí přesvědčíte, že je nezodpovědná husa, když už je dítě na cestě. Nebo že by ten motiv až tak dobrý nebyl? Baví vás to? K čemu je tohle dobré? Zakladatelka není asociál, není narkoman ani zloděj. Je to mladá zabezpečená žena, co čeká se svým partnerem dítě? A to je špatně???
V dnešní době asi ano. Vychyluje se totiž ze systémových hodnot…je to přeci „společensky nepřijatelné“.
Hrůza děs, jak umí být lidi nepřející a na všem hledat negativa.
@hanka.br. můžeš mi prosím napsat ne odcitovat kde jsem psala nezodpovědná husa?
@robatko23 píše:
Tak ono na dítě prostě musí být dva. A když s tím chlapem nepočítám do budoucna tak s ním přece ani nespím.
Ono žena nemusí být tak hrdá zatvrzelá feministka a všude říkat jak je vlastně chlap k ničemu, že to musíbzvládnout hlavně bez něj. Dítě je obou, ne jen matky a každý chlap přece není zbabělec.
A proto je rozvodovost každý druhý pár o tom že žena nepočítala stim druhým když si ho dokonce brala ![]()
@Malike píše:
A proto je rozvodovost každý druhý pár o tom že žena nepočítala stim druhým když si ho dokonce brala
Rozvodost je hlavně proto, že mezi lidmi v dnešní době dosti vázne komunikace a tolerance…což nemusí být hned případ všech těch, kteří jsou spolu šťastní.
Tebe chlap opustil, že jsi vůči tomuhle tak zarputilá?
@hanka.br. píše:
Já jen přemýšlím, jak můžete zakladatelce pomoci tím, že jí přesvědčíte, že je nezodpovědná husa, když už je dítě na cestě.
mě by tedy zajímalo, kde někdo něco takového v této diskusi psal. Kromě zakladatelky, která slovo husa několikrát použila a trpí dojmem, že ji všechny starší ženy za tu husu mají a vše to tu vnucuje.
@Pandulka píše:
mě by tedy zajímalo, kde někdo něco takového v této diskusi psal. Kromě zakladatelky, která slovo husa několikrát použila a trpí dojmem, že ji všechny starší ženy za tu husu mají a vše to tu vnucuje.
Ano, napsala jsem to pouze já. Nikdo jiný. A myslím že opravdu jen jednou, ne několikrát. A bylo to myšleno obecně - tzn. že kolem panuje takové všeobecné povědomí o mladých maminách. Zase pouze mluvím z mé zkušenosti z okolí, aby mě zas někdo nechytal za slovo a nevnucoval mi, jak všem všechno hrozně vnucuju. ![]()
@robatko23 píše:
Dva být musí, ale ať si chceme emancipovat co chceme, tak dítě v 90% zůstane v případě rozchodu matce. Takže kdyby došlo k rozchodu, tak to bude táhnout finančně matka. Tak to prostě je. A pokud je někdo zodpovědný, tak počítá se všemi variantami. Třeba i s tou, že s dítětem zůstanu sama a musím mít tedy finance na to, abych zajistila sebe i dítě. I v případě, že otec následně neplatí alimenty/přijde o práci/zemře. Povinnost to samozřejmě není, ale dá se tím v budoucnu jistě ušetřit dost trápení a nervů.
@hanka.br. píše:
A paní tady nikde nenapsala, že o mě někdo řekl, že jsem husa, pouze použila to, co jsem napsala. Tak nebuďte hned tak vztahovačné, když já podle vás jsem hrozně. ![]()
@Pandulka píše:
@MalikeDva být musí, ale ať si chceme emancipovat co chceme, tak dítě v 90% zůstane v případě rozchodu matce. Takže kdyby došlo k rozchodu, tak to bude táhnout finančně matka. Tak to prostě je. A pokud je někdo zodpovědný, tak počítá se všemi variantami. Třeba i s tou, že s dítětem zůstanu sama a musím mít tedy finance na to, abych zajistila sebe i dítě. I v případě, že otec následně neplatí alimenty/přijde o práci/zemře. Povinnost to samozřejmě není, ale dá se tím v budoucnu jistě ušetřit dost trápení a nervů.
S tím samozřejmě souhlasím. Ale kam bychom se dostali, uvažovat pořád takhle? To by si člověk nemohl koupit ani blbou zmrzlinu, protože co kdyby mu náhodu ty peníze zítra chyběly! Nejde žít ve strachu z toho, co bude, to není život…
@Anonymní píše:
Ano, napsala jsem to pouze já. Nikdo jiný. A myslím že opravdu jen jednou, ne několikrát. A bylo to myšleno obecně - tzn. že kolem panuje takové všeobecné povědomí o mladých maminách. Zase pouze mluvím z mé zkušenosti z okolí, aby mě zas někdo nechytal za slovo a nevnucoval mi, jak všem všechno hrozně vnucuju.
Ano. o mladých, že jsou husy, o starších, že jsou moc staré. O bohatých že jsou moc bohaté a o chudých, že jsou moc chudé. Věř, že ať budeš mít dítě kdykoliv, lidi si vždycky něco najdou. Ale takových, kteří mají potřebu komentovat život jiným moc není. Pokud je máš kolem sebe, není nic jednoduššího, než se s nimi přestat stýkat, protože jim očividně na tobě nezáleží. Kdyby záleželo, podpoří tě za každé situace. ![]()