Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Malike píše:
No vidíš..A teď si představ ( jen teoreticky) že se život po..ere. otec dítka odejde, nikdy nevíš. Mas naspoříno? Dokážeš ho sama zabezpečit? Nájem, jídlo, věci, atd atd?
A nebo situace číslo dvě ta se stala mě..a nejen mě..Dítě je postižené..( ne většinu nezjistiš z ultrazvuku a genetických testů) takže máš na krku břemeno doživotne. Neni lepší si to užít teď? Než od 20 do 80 být tu jen pro potomka?
S tímhle přístupem je lepší si děti nepořizovat vůbec.
@Malike Víš, ono by třeba chtělo nebýt tak negativní, ale myslet trochu pozitivně:)
@terinka4444 Nic jsem „jako neokecala“, napsala jsem to tak, jak to mám, toť vše ![]()
Mně pořád jen hlavou běží otázka: všechny ty, které tady píší, že v 20, 21 měly vlastní dům / byt, rezervy, našetřeno… co jste to měly za zaměstnání, že tak královsky platili? Nebo jsou to úspory / byty a domy partnera??? Protože ve 20ti jsem byla schopná platit nájem, postupně vybavit byt a makat, abych za nějakou dobu mohla pomýšlet na karierní postup, ale ani náhodou to nebylo na kupování nemovitostí, nebo usyslené statisíce na účtu… Nerýpu, jen mě to fakt zajímá, kde jsem udělala chybu ![]()
@Anonymní píše:![]()
![]()
ono by to asi chtělo přestat dělit život na „před dítětem“ a „po dítěti“, život prostě běží, ať už s ním, nebo bez něj, je to na každém, jak si to zařídí
já mám ráda tyhle sluníčkové řeči teprve těhotných dvacítek, jak kdyby si vůbec neuvědomovaly, že život není peříčko a co všechno se může stát a přihodit, aniž by to člověk mohl ovlivnit. Závěrem, každá žena v dnešní době by měla mít dítě tehdy, dokáže-li se o něj sama postarat, má-li takovou rezervu, aby společně s rodičákem ( bez alimentů, protože ty jsou tak nejsité) dokázala vyžít, než se bude moct od dítěte vrátit do práce, každá žena by měla mít tolik dětí, kolik dokáže sama uživit. Plyne to z uvolněné dnešní doby, každá druhá má dítě s přítelem, každý druhý vztah je pseudovztah, lidi se rozcházejí kvůli takovým kravinám bez ohledu na rodinu, že člověk někdy žasne, mimomanželské a mimopartnerské vztahy jsou tak běžná věc, že se ti cizoložníci už sami nad sebou ani nezastydí…doba je jiná než byla, proto by měla mít žena tolik dětí a děti tehdy, dokáže-li se o ně sama postarat.
@Anonymní píše:
@Sashie Samozřejmě, čím větší dítě, tím větší starosti![]()
nejde tady tak úplně o to užívání si a o to, že děti vyletí z hnízda..spíš o to, že v těch 35 letech už nebudeš muset vstávat každé dvě hodiny k brečícímu dítku, nebude potřebovat tvou pozornost 24 hodin denně a budeš moci s tatínkem třeba v pátek večer vypadnout do kina bez jakýchkoliv výčitek, toť můj názor
Tak ty budeš vstávat k brečícímu dítku ve 20 letech, zatímco tvý vrstevníci půjdou večer bez výčitek pařit. Nějak nechápu tvoje uvažování, dítě potřebuje tu stejnou péči ať ho máš ve 20 nebo ve 40. Mě spíš připadá, že potřebuješ přesvědčit sama sebe o tom, že mít dítě ve 20 je super, jinak by jsi nezakladala tuhle diskuzi.
@terinka4444 Já nikde nenapsala, že bych se o mimi nedokázala sama postarat.
No, radši budu mít sluníčkové řeči, než být zatrpklá a negativní „jen“ kvůli tomu, že jsem těhotná.
Život bude takový, jaký si ho sama udeláš, to je zákon akce a reakce.
Negativní myšlenka = negativní život, a taková právě ta generace o deset, patnáct starších žen je, alespoň z mé zkušenosti. ![]()
@terinka4444 … A své syny by měla vychovávat tak, aby jim bylo stydno jít výše zmíněnou cestou.
@Anonymní píše:
@Malike Víš, ono by třeba chtělo nebýt tak negativní, ale myslet trochu pozitivně:)
Promiň..Ale vážně. To si pořizujete děti bez finanční rezervy pro strýčka přihodu? Aniž by jste věděli že kdyby něco zvládnete se postarat? A ani jednou vás obě nenapadlo..Co kdyby se ukázalo postižení? ![]()
Dítě jsem si pořizovala až když jsem měla našetrino i když neočekávaně dřív a otázka postižení mě napadla asi při druhém ultrazvuku co budu dělat.
A věřit že budeme šťastní dokud nás smrt nerozdělí mě osobně přijde v době kdy každý druhý se rozvádí..Pak rozchází..A nebo žije v nešťastném vztahu..Asi tak stejný jako že vyhraju sportku. ![]()
@Anonymní píše:
@terinka4444 Já nikde nenapsala, že bych se o mimi nedokázala sama postarat.No, radši budu mít sluníčkové řeči, než být zatrpklá a negativní „jen“ kvůli tomu, že jsem těhotná.
Život bude takový, jaký si ho sama udeláš, to je zákon akce a reakce.
Negativní myšlenka = negativní život, a taková právě ta generace o deset, patnáct starších žen je, alespoň z mé zkušenosti.
Prosím..Napiš mi to za 10 let..My zatrpkle..Máme své zkušenosti. Ty jsi ještě tak krásně naivní.
Příspěvek upraven 22.07.17 v 12:45
Kdybych mela dite ve 20, urcite nebudu tam, kde ted. Univerzita v klidu vystudovana bez stresu, takze uz tehdy moznost nabirani praxe, financni nezavislost, a nyni postaveni na trhu prace takove, ze az se rozhodnu vratit do prace, bude moznost castecneho uvazku i homeoffice.
Dovolene plne poznavani a uzasnych zazitku, ktere by s ditetem mozne nebyly, usazeni v zahranici.
Popravde nemam kamaradku, co by si poridila dite kratce po stredni, co by ted zpetne nelitovala, ze par let nepockala - ale verim, ze takove jsou, proste maji rodinu na prvnim miste a hluboko zapustene koreny a nelaka je zit v zahranici, uprednostni domaci klid a pohodu - a neni na tom vubec nic spatnyho. Nejhorsi je, kdyz nekdo vi, jaky zpusob mu vyhovuje, ale nedokaze si ty sny splnit ![]()
@terinka4444 píše:
já mám ráda tyhle sluníčkové řeči teprve těhotných dvacítek, jak kdyby si vůbec neuvědomovaly, že život není peříčko a co všechno se může stát a přihodit, aniž by to člověk mohl ovlivnit. Závěrem, každá žena v dnešní době by měla mít dítě tehdy, dokáže-li se o něj sama postarat, má-li takovou rezervu, aby společně s rodičákem ( bez alimentů, protože ty jsou tak nejsité) dokázala vyžít, než se bude moct od dítěte vrátit do práce, každá žena by měla mít tolik dětí, kolik dokáže sama uživit. Plyne to z uvolněné dnešní doby, každá druhá má dítě s přítelem, každý druhý vztah je pseudovztah, lidi se rozcházejí kvůli takovým kravinám bez ohledu na rodinu, že člověk někdy žasne, mimomanželské a mimopartnerské vztahy jsou tak běžná věc, že se ti cizoložníci už sami nad sebou ani nezastydí…doba je jiná než byla, proto by měla mít žena tolik dětí a děti tehdy, dokáže-li se o ně sama postarat.
Terinko..Zase souhlas. V plném rozsahu. ![]()
@Kacise pracovala sem, kdyz sem chodila do školy, rodiče a diky jim za to, mě celý život sporili na stavebko (z toho vybaveni domu) a asi jako kazdy min 4člověk sme s manzelem zatížený hypotekou na 30let, všechny penize z brigád, mame jako úspory aa podle me ta castka jako rezerva krásně stačí, samozřejmě tam i muž dal co mel našetřeno, sme polu 6let a zase si myslim, ze kvalita vztahu neni o delce aa o věku, rozvadi se i lidi v 50letech, nemam VS, aale to byych nemela ani bez ditete, nemam na to prostě hlavu, ale dělám praci ktera me bavi a naplnuje a podle me je toto povolani spise poslání
a muzu ti rict, ze sem na sebe vážně pyšná!