Dítě brzy nebo déle?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3823
22.7.17 11:56
@Anonymní píše: . Neměnila bych. Když potkávám ty maminy, kterým je třeba kolem pětatřiceti a čekají své první mimi ( samozřejmě nemluvím o těch, které se roky snažily a nešlo jim to ), děkuji bohu, že budu mladá mamina.Ne?:)

Jsme se synchronizovaly :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288

@silovop to je pravda, výhoda mladší babičky. Já měla dítě v 29ti a mám babičky už jednu 60 druhou přes 70, hlídat rošťáka nechtějí, protože by to už nezvládly. Mladší babička třeba časem, až bude s prckem rozumná řeč.. Jinak zdravotně tam ten rozdíl, jestli ve 20ti či ve 30ti až tak nevidím, komplikace bývají individuální. Na jednu stranu jsem chtěla dítě v mladším věku, (nebyl partner, který by chtěl) klidně v těch 20ti. Ale zase jsem si deset let užila naplno cestování, studování, i ten noční život. Když bych si to začala užívat v 35ti, bylo by to zase jiné, všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Nenene, pozor:) to bylo myšleno tak, že budu (dle mého mínění) mladá třeba za nějakých těch deset, patnáct let, až děťátko už bude téměř „odrostlé“, oproti těm maminkám, kterým se teprve narodí :) Omlouvám se, že to bylo pochopeno různě, asi jsem to nevysvětlila dostatečně.. :palec:

• Citovat
  • Upravit
14895
22.7.17 12:00
@Anonymní píše:
Nenene, pozor:) to bylo myšleno tak, že budu (dle mého mínění) mladá třeba za nějakých těch deset, patnáct let, až děťátko už bude téměř „odrostlé“, oproti těm maminkám, kterým se teprve narodí :) Omlouvám se, že to bylo pochopeno různě, asi jsem to nevysvětlila dostatečně.. :palec:

No tak budeš 35 léta matka puberťáka. Já zas v tvých letech cestovala a poznávala svět..bez cestovky. Neměnila bych. Když kouknu na 30 letoun těhotnou..Říkám si tak si těch 10 let užila..Zabezpečila se, cestovala, poznávala, má finanční rezervu, vlastní byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
22.7.17 12:01

Víte, jen mě trochu fascinuje, co tu mladých maminek píše, že až jim bude 35, 40, tak budou děti z domu a budou si užívat… Já mám mloka ještě v břiše, ale tak nějak jsem z vlastního života zjistila, že čím je dítě starší, tím stoupají náklady. Pokud bude mít dítě předpoklady, pošlete ho na vysokou? A ta je snad úplně zadarmo? Dojíždění, popř. ubytování, jídlo, skripta… Pokud nemáte opravdu nadprůměrnou výplatu aspoň z jedné strany, tak si při tom těžko budete užívat, cestovat a být free :lol: Navíc - v dnešní době je minimum dětí, které vypadnou z hnízda ve 20, i když mají dostudováno… Pro každého je samozřejmě nejlepší to, pro co se rozhodl. Ale chce to víc reality.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.17 12:01

@Malike Však, každého názor.. ;) O to tady celou dobu jde..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.7.17 12:04

@Sashie Samozřejmě, čím větší dítě, tím větší starosti :lol: :lol: nejde tady tak úplně o to užívání si a o to, že děti vyletí z hnízda..spíš o to, že v těch 35 letech už nebudeš muset vstávat každé dvě hodiny k brečícímu dítku, nebude potřebovat tvou pozornost 24 hodin denně a budeš moci s tatínkem třeba v pátek večer vypadnout do kina bez jakýchkoliv výčitek, toť můj názor ;)

• Citovat
  • Upravit
8288
22.7.17 12:05
@Anonymní píše:
Nenene, pozor:) to bylo myšleno tak, že budu (dle mého mínění) mladá třeba za nějakých těch deset, patnáct let, až děťátko už bude téměř „odrostlé“, oproti těm maminkám, kterým se teprve narodí :) Omlouvám se, že to bylo pochopeno různě, asi jsem to nevysvětlila dostatečně.. :palec:

já to nechápu do teď, jak to myslíš. V 35ti s pubertálním dítětem nemáš tolik svobody, jako 25tka bezdětná. Bezdětnost už se nedá vrátit. Nebo aspoň já to tak mám. Ten pocit, i to vyblbnutí, to mládí. V 35ti dětná, to se člověk už cítí jinak. Ne hůř, ale je to nesrovnatelné, podle mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
22.7.17 12:05
@Anonymní píše:

Takže když oproti nim budeš mladá, tak ony budou staré… :lol: To, že to nepovíš na plnou hubu, tak to neznamená, že to tak není myšleno. Tobě bude 35 a budeš mít středoškoláka, jiná bude ve 35 teprve rodit. Takže se budeš koukat - ona teprve rodí a já už mám velké dítě. Já jsem mladá cool mamina a ona bude ve stejném věku dítěte stará ;) Znám spousty padesátnic a čtyřicátnic, které jsou víc cool a mladé, než některé dvacítky. Mají životní nadhled, umí se bavit, díky zdravému životnímu stylu mají dobrou fyzičku… Ne každá starší mamina bude potřebovat při dospívání svého dítka měnit pleny :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.17 12:06

@belladonna Ale já tady vůbec nemluvím o nějaké svobodě:)..

• Citovat
  • Upravit
1400
22.7.17 12:07

Chtěla jsem být mladá máma, přišlo mi to super, že budu mít k dítěti blízko, jako má moje máma ke mně. Jenže okolo 25 jsem se nějak začala měnit a zjistila, že člověk, se kterým 6 let žiju, vlastně vůbec není člověk pro mě. Do roka bylo o všem a já děkuju přírodě, že nedopustila, abychom to dítě měli. Teď je mi třicet a vidím věci, který mi tehdy vůbec nedocházely a z mateřství mám respekt a možná i trochu strach. Takže možná… v tom mladším věku by asi bylo super, že bych se nebála a šla do toho s jistou lehkostí…ale dneska jsem mnohem lépe zabezpečená, vím, že bych dítě dokázala uživit i úplně sama a mentálně jsem někde úplně jinde. Jo..a taky jsem tomu budoucímu dítěti našla o dost lepšího tatínka :kytka:
edit překlep

Příspěvek upraven 22.07.17 v 12:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.17 12:08

@Sashie Ano, přesně tak jsem to myslela, že nebudu muset v pětatřiceti řešit pleny ale prospěch dítěte na střední ;)

• Citovat
  • Upravit
30408
22.7.17 12:08
@terinka4444 píše:
no tak až nám tu za deset let napíšeš, že jste stále spolu, žijete v harmonickém manželství, tu školu sis dodělala a nezůstalo jen u plánů v těhotenství, kdy je to pohoda a nohy na stole a žádné starosti, že máte vybudované vlastní zázemí a je vám fajn, pak se pobavíme. Já si myslím, že dvacítka ví o životě ne příliš mnoho, husa jsi napsala ty, to já nenapsala, myslím si, že pořídit si dítě ve dvaceti s přítelem do neprověřeného vztahu, bez vzdělání, bez rezerv, bez nějakých alespoň částečných pracovních návyků je mnohem nezodpovědnější, než mít dítě na ta strašně stará kolena ve třiceti.

Měla jsem dítě ve dvaceti, vztah prověřený zamilovaností, kvalifikace a pracovní návyky nic moc, majetek žádný. Dnes je dceři 25 let a jsem nadšená, že ji mám, nikdo mi nepomůže jako ona. Hodně si rozumíme a mě baví moje dospělé děti. Jsem na ně hlavně pyšná, ale je super, že se vzájemně užijeme relativně mladí, bez výrazných starostí v super pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.17 12:09

@Kacise :palec: gratuluji

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat