Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No za mě dyl než dřív..Člověk si toho víc užil..Dítě jsem měla v 25 letech..Ale raději až kolem 28-30 let. Zvlast když nikdy člověk neví..Zda mu osud přihraje zdravé nebo postižené..To pak je už teprv po zábavě.
@Loll ano, ten dar taky pak něco stoji. ![]()
@Borůvka1990 a to je nevýhoda maminek ve 20 řeknou si, budu mlada maminka, dětem bude 18 me teprve 40 budu si užívat svobody, místo ve 20ti tak ve 40 člověk mini, život mění. Maminky ve 40ti se s detma zabaví, jenže ty které už maji v tomhle věku děti z domu, maji pocit prázdného domova.
Příspěvek upraven 22.07.17 v 11:46
@Anonymní píše:
Super, je mi 30, vztah který asi nedopadne dobre, nový vztah otázka klidně roku či dvou…tyhle diskuze miluju, akorát mam depkua Btw procestovala jsem svět, mam něco nasetreno, vim co chci, pudy mam jen málo a cítím se na 25. Ve 20ti bych dite nechtela ani omylem. Ale když někde čtu nebo slyším od téhle mladinkych a nerozvaznych slečen „staré matky“ tak me to stejne přijde líto. Já si stará vůbec nepřijdu
Vzdyt jo me je 34 a pripadam si taky velmi mlada… to neres ![]()
Taky je mi pres 30 a jsem mlada maminka.Nebo pres 30 je zenska, stara? ![]()
Ach jo, já nikde nenapsala, že maminy ve třiceti jsou už staré.. ![]()
Je mi 25, mam dvoumesicniho kluka a je to pro me akorat. Mam jen stredni skolu, takze jsem si stihla pet let odpracovat, koupit byt (i kdyz splacim hypoteku), nasetrit si nejake rezervy, zaroven jsem si i neco uzila a z biologickeho hlediska to taky neni nejhorsi vek. Ja jsem takhle spokojena
osobne si nedovedu predstavit mit dite ve dvaceti. To jsem jeste nic nemela a nechtela bych byt na nekom zavisla. V te dobe jsem byla s ex, bydlela u nej a dopadlo to dost blbe
ale hodne mi to dalo do budouciho zivota
treba jako nikdy nejit bydlet k chlapovi a tak ![]()
@Janiiska píše:
@Loll ano, ten dar taky pak něco stoji.
@Borůvka1990 a to je nevýhoda maminek ve 20 řeknou si, budu mlada maminka, dětem bude 18 me teprve 40 budu si užívat svobody, místo ve 20ti tak ve 40 člověk mini, život mění. Maminky ve 40ti se s detma zabaví, jenže ty které už maji v tomhle věku děti z domu, maji pocit prázdného domova.Příspěvek upraven 22.07.17 v 11:46
Ale jen některé, všechny ne. Však ona ani ta pomyslná svoboda není úplná, dítě na střední musí být více či méně pod dohledem a až teprve na vysoké přijde oddech. Jde to postupně, ne ze dne na den. I v rodině mám ženy, kterým děti vylétli z hnízda a po dlouhé době se můžou věnovat sobě a přátelům naplno.
Pro mně by dítě ve dvaceti tak nebylo. To jsem zrovna studovala, pak jsem byla nějaký čas v cizině. A i kdyby ten partner byl, priority bych neměnila. Tedy dostudovat, práce v oboru, smlouva na neurčito, svatba a az pak pokusy o dítě. Tak jsem to mela a nelituji v nejmenším. Mateřskou jsem navázala, do práce se bez nervů vrátila po necelých šesti letech. Jsem vdaná, máme bydlení bez dluhů, dvě auta, kazdorocne několik dovolenych a výletů nepočítane. Děti plánované dvě.
@zudina píše:
Vzdyt jo me je 34 a pripadam si taky velmi mlada… to neres
Já vim:-) zajímalo by me jestli takhle hloupý otázky řeší chlapi ![]()
A se svou negativní povahou (možná realistickou) stejne vůbec nevěřím, ze tyhle vztahy vydrží. Až okolo 30 je to podle me daleko nadejnejsi, ve 20ti bych měla vazne obavy ze jednoho nebo druhého chybne „já nic vlastně nezažil a ted to musím dohnat“.
U sebe doufám ze uz toho mam za sebou tolik, ze si budu užívat valeni na dece v parku a nebudu toužit jet do Himálají anebo se znovu zamilovat ![]()
Ono asi zalezi na tom, jak se zena citi a jake ma podminky apod. Je fakt, ze trosku nechapu smysl dotazu, kdyz uz tehotna jsi
Ja si pockala do 27 na ditko, bohuzel drive se nedarilo, no asi to tak melo byt. Na jednu stranu mame vlastni byt, doma to klape a tak nejak uz sem dospela, nevim, zda zrovna trebas v mych 19-20 letech bych mohla mit dite, ja byla strasny tele
ted mi bylo 31, dalsi bysme chteli, ale pozdeji tak jeste ty 3 roky pockam. Ted bych to ani nezvladla, mam hodne zdravotni problemy, takze kdovi, trebas nase mala zustane jedinacek ![]()
@Anonymní píše:
To tady píšete vy
Ale pises "kdyz potkavam maminy kterym je 35 dekuju bohu ze budu mlada mamina " takze vlastne jinymi slovy ja jsem mlada, ony stare
@Anonymní píše:. Neměnila bych. Když potkávám ty maminy, kterým je třeba kolem pětatřiceti a čekají své první mimi ( samozřejmě nemluvím o těch, které se roky snažily a nešlo jim to ), děkuji bohu, že budu mladá mamina.
Ach jo, já nikde nenapsala, že maminy ve třiceti jsou už staré..
Ne?:)
@Janiiska píše:
Taky je mi pres 30 a jsem mlada maminka.Nebo pres 30 je zenska, stara?
Mladé jen mladé..Teď mě 30tka taky čeká tak jen mladé ![]()