Dítě brzy nebo déle?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
22.7.17 12:45
@Alušáček píše:
Tak ty budeš vstávat k brečícímu dítku ve 20 letech, zatímco tvý vrstevníci půjdou večer bez výčitek pařit. Nějak nechápu tvoje uvažování, dítě potřebuje tu stejnou péči ať ho máš ve 20 nebo ve 40. Mě spíš připadá, že potřebuješ přesvědčit sama sebe o tom, že mít dítě ve 20 je super, jinak by jsi nezakladala tuhle diskuzi.

Já se nepotřebuju o ničem přesvědčovat. :D Já už dávno přesvědčená jsem, už to tu píšu po sté, zajímaly mě pouze názory a to, za jak dlouhou dobu budu linčována za ty mé, jen kvůli tomu, že je mi „teprv“ dvacet. :)
A jinak ty stále dokola omílané diskotéky, já už si diskoték užila na můj vkus až až. :) A doba se asi mění, ale tolik mých vrstevníků už dávno na diskotéky nechodí, teď tam spíš převažují třináctileté až šestnáctileté děti. :lol:

• Citovat
  • Upravit
30408
22.7.17 12:45
@Anonymní píše:
@terinka4444 Já nikde nenapsala, že bych se o mimi nedokázala sama postarat. :) No, radši budu mít sluníčkové řeči, než být zatrpklá a negativní „jen“ kvůli tomu, že jsem těhotná. :D Život bude takový, jaký si ho sama udeláš, to je zákon akce a reakce. ;) Negativní myšlenka = negativní život, a taková právě ta generace o deset, patnáct starších žen je, alespoň z mé zkušenosti. :pankac:

Vidíš sama, že diskuze pro tebe nevyznívá zrovna dobře - ale nebude to tím, že by ti chtěl někdo ublížit(doufám), ale je to vliv zdejších drtivou většinou katastrofických diskuzí. Holky mají samozřejmě částečně pravdu v tom, že dítě je obrovský závazek, že se může stát cokoli špatně, že je doba zlá a je rozumné myslet na zadní kolečka. Já ti chci jenom říct, abys to nebrala jako dogma - můžeš prožít krásný život s kupou dětí a mít se fain. Hodně záleží na štěstí, hodně záleží na tvé píli, hodně záleží na tom, jak budete pečovat o váš vztah. Mít dítě brzy je prima a má mnoho výhod. Brát všechno jen přes rozum taky není dobře, ona trocha té spontánní zamilovanosti vůbec není na škodu, naopak. Všechno by mělo mít nějakou rovnováhu. Když se che, jde zvládnout všechno. Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.17 12:46
@Anonymní píše:
@terinka4444 Já nikde nenapsala, že bych se o mimi nedokázala sama postarat. :) No, radši budu mít sluníčkové řeči, než být zatrpklá a negativní „jen“ kvůli tomu, že jsem těhotná. :D Život bude takový, jaký si ho sama udeláš, to je zákon akce a reakce. ;) Negativní myšlenka = negativní život, a taková právě ta generace o deset, patnáct starších žen je, alespoň z mé zkušenosti. :pankac:

Hele kočko je jasný ze budeš obhajovat to ze mas ve 20 dite, však je to v pořádku, jen je úsměvné ze tu založíš takovou diskuzi, jsi asi v šoku kolik lidi ti to nezávidí a ještě se nenechá urazit tou tvou hlaskou o starých matkach. Ono nejde předat zkušenosti ani vyzralost. Ty nemáš ani jedno - to první je logické a to druhé jsi předvedla v této diskuzi:) počkej za 5 let jak budeš mít jiné názory anebo za 10, až budeš stara :mrgreen: :lol:
Já taky měla ve 20ti dojem ze uz jsem vše zažila a jsem super vyzrálá. Kdepak, až ted jsem a možná ještě ne úplně. Ale třeba bych neřešila zda je lepší mít dite ve 20 či 35, protože by mi byl názor jiných naprosto ukradeny :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.7.17 12:46
@Kacise píše:
@terinka4444 … A své syny by měla vychovávat tak, aby jim bylo stydno jít výše zmíněnou cestou.

Stydno?:) achjo..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.7.17 12:47
@Malike píše:
@hanka.br.Promiň..Ale vážně. To si pořizujete děti bez finanční rezervy pro strýčka přihodu? Aniž by jste věděli že kdyby něco zvládnete se postarat? A ani jednou vás obě nenapadlo..Co kdyby se ukázalo postižení? 8o
Dítě jsem si pořizovala až když jsem měla našetrino i když neočekávaně dřív a otázka postižení mě napadla asi při druhém ultrazvuku co budu dělat.
A věřit že budeme šťastní dokud nás smrt nerozdělí mě osobně přijde v době kdy každý druhý se rozvádí..Pak rozchází..A nebo žije v nešťastném vztahu..Asi tak stejný jako že vyhraju sportku. :mrgreen:

My ale tu finanční rezervu máme.. :lol: :pankac:

• Citovat
  • Upravit
Pandulka
22.7.17 12:48
@terinka4444 píše:
já mám ráda tyhle sluníčkové řeči teprve těhotných dvacítek, jak kdyby si vůbec neuvědomovaly, že život není peříčko a co všechno se může stát a přihodit, aniž by to člověk mohl ovlivnit. Závěrem, každá žena v dnešní době by měla mít dítě tehdy, dokáže-li se o něj sama postarat, má-li takovou rezervu, aby společně s rodičákem ( bez alimentů, protože ty jsou tak nejsité) dokázala vyžít, než se bude moct od dítěte vrátit do práce, každá žena by měla mít tolik dětí, kolik dokáže sama uživit. Plyne to z uvolněné dnešní doby, každá druhá má dítě s přítelem, každý druhý vztah je pseudovztah, lidi se rozcházejí kvůli takovým kravinám bez ohledu na rodinu, že člověk někdy žasne, mimomanželské a mimopartnerské vztahy jsou tak běžná věc, že se ti cizoložníci už sami nad sebou ani nezastydí…doba je jiná než byla, proto by měla mít žena tolik dětí a děti tehdy, dokáže-li se o ně sama postarat.

souhlasím, na druhou stranu jsem pochopila, že zakladatelka dítě neplánovala s byla to spíše nehoda. Proto mi teď taky přijde, že se tu tou diskusí snaží obhájit si své přesvědčení (které mi nepřijde moc silné), že je to ok.

• Citovat
  • Upravit
22.7.17 12:48

Tohle je myšleno s nadsázkou. Já si myslím, že nejlepší je si pořídit dítě ve dvaceti z blbosti. Člověk je nezkušený a nějak se s tím musí poprat. Ve třiceti už je ženská trochu protřelá životem, má úplně jiný nároky na bydlení i na partnera. Může se stát, že ty děti mít pak ani nebude, protože bude vědět, že nemá vhodného partnera. A taky ti chlapi jsou ve 20cti tomu ženění více naklonění.

Ted seriozně, tohle je individuální rozhodnutí, stejně jako jestli mít maturitu nebo Vš. Každý jsme jiný a každý máme jiné potřeby. Ale každý za svoje rozhodnutí nese zodpovědnost sám. A podle mě to vyjde nastejno, vše má svoje plusy a mísu. Ale pokud mě něco zvedá ze židle tak ty řeči, mladých matek. Děcka mi odrostou a já si budu užívat života. Velká pravděpodobnost je, že nebudou. Jednou jsou děti a je to závazek na vždy. A ti mladí lidi/děti mají problémy, kolik lidí je utrápených, že děcko má dluhy a musí mu pomáhat. Tvoje dítě tě muže v 18ti udělat babičkou, a zase budeš hlídat a šetřit, abys těm mladým pomohla. Je tolik urazů, závislostí, kolik vztahů se rozpadne a ženská ve 40ti musí řešit rozvod a bydlení…

Jediná doba, kdy si člověk může užívat je ta, kdy je mladý. Nemá závazky v podobě dětí ani hypotéky. Pak už vždy nějaké závazky jsou. A taky by měl člověk poznat, kdy s užíváním má přestat, a má se zajistit do budoucna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15255
22.7.17 12:49
@Anonymní píše:
Já se nepotřebuju o ničem přesvědčovat. :D Já už dávno přesvědčená jsem, už to tu píšu po sté, zajímaly mě pouze názory a to, za jak dlouhou dobu budu linčována za ty mé, jen kvůli tomu, že je mi „teprv“ dvacet. :)
A jinak ty stále dokola omílané diskotéky, já už si diskoték užila na můj vkus až až. :) A doba se asi mění, ale tolik mých vrstevníků už dávno na diskotéky nechodí, teď tam spíš převažují třináctileté až šestnáctileté děti. :lol:

Jenže tebe tu za tvoje těhotenství nikdo nelinčuje, spíš ty se snažíš ostatním vnutit názor, že je lepší mít dítě ve 20 než ve 30. Takže buď tolerantní ke svému okolí, dočkáš se toho samého.

Příspěvek upraven 22.07.17 v 12:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
22.7.17 12:50
@Anonymní píše:

ale to se pleteš, ta generace o deset let starších žen není zatrpklá a negativní, že je těhotná. Dítě mají plánovaně, jsou šťastné, spokojené zrovna jako ty. Já znám samé spokojené bezstarostné třicítky, bydlet kde mají, finanční rezervy mají, mateřskou mají, vrátit kam do práce se mají a jen si toho dítěte užívají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
22.7.17 12:50
@Anonymní píše:
Stydno?:) achjo..

Ano. Aby jim bylo stydno opustit partnerku s dítětem, pro pocit nedostatku svobody, aby jim bylo stydno říkat, že svatbu ne, ale dítě ano a obecně se snažit vykroutit ze závazků a odpovědnosti. Ono to samozřejmě platí i na holky, ale tohle mě napadlo jako první, když jsem Terinčin příspěvek četla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
22.7.17 12:52
@Malike píše:
Prosím..Napiš mi to za 10 let..My zatrpkle..Máme své zkušenosti. Ty jsi ještě tak krásně naivní.Příspěvek upraven 22.07.17 v 12:45

Nevím, proč do ní tak jedete. Taky mám zkušenosti - a dobré. Za měsíc oslavíme stříbrnou svatbu, prožili jsme krásný život, vystudovala jsem při dětech, hodně jsme pracovali, abychom zabezpečili své malé děti i v dospělosti. Neměnila bych na tom nic a to i přesto, že jsem jako hodně mladá prodávala v obchodě, abych pomohla rodinnému rozpočtu - žíly se mi nezkrátily. Holka udělala jedinou chybu a to, že založila diskuzi, ze který by mohla nabýt vědomí, že všechno je špatně. Není, nemusí být. Naopak - mít dítě mladá může mít hodně výhod a může za to být jednou hodně vděčná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
22.7.17 12:52
@Pandulka píše:
souhlasím, na druhou stranu jsem pochopila, že zakladatelka dítě neplánovala s byla to spíše nehoda. Proto mi teď taky přijde, že se tu tou diskusí snaží obhájit si své přesvědčení (které mi nepřijde moc silné), že je to ok.

ano, a má mé sympatie, že přestože se nechránila a vlítla do toho nechtěně ve dvaceti, postavila se k tomu tak pěkně čelem, na dítě se těší a jistě bude fajn máma, ale mohla si odpustit to o těch starých nebohých pětatřicátnicích, co zrovna čekají své první dítě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.17 12:53
@Anonymní píše:
Hele kočko je jasný ze budeš obhajovat to ze mas ve 20 dite, však je to v pořádku, jen je úsměvné ze tu založíš takovou diskuzi, jsi asi v šoku kolik lidi ti to nezávidí a ještě se nenechá urazit tou tvou hlaskou o starých matkach. Ono nejde předat zkušenosti ani vyzralost. Ty nemáš ani jedno - to první je logické a to druhé jsi předvedla v této diskuzi:) počkej za 5 let jak budeš mít jiné názory anebo za 10, až budeš stara :mrgreen: :lol:
Já taky měla ve 20ti dojem ze uz jsem vše zažila a jsem super vyzrálá. Kdepak, až ted jsem a možná ještě ne úplně. Ale třeba bych neřešila zda je lepší mít dite ve 20 či 35, protože by mi byl názor jiných naprosto ukradeny :)

Vůbec nejsem v šoku a už vůbec tady nikoho neurážím. Názor není urážka. :) Jsem ráda, že mě dokážeš soudit a poznat z jedné diskuze, protože k tomu je většinou potřeba s tím člověkem strávit nějakou dobu. :lol:

• Citovat
  • Upravit
14895
22.7.17 12:53
@Anonymní píše:
My ale tu finanční rezervu máme.. :lol: :pankac:

Máš ji ty sama? Ty..Pouze ty. Dokázala by ses bez pomoci právě teď sama finančně postarat o dítě, bydlení a jídlo? Účty atd..? Jen ty.Ja nemám ani 30 a mám byt a rezervu.Bez chlapa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.17 12:54
@terinka4444 píše:
ano, a má mé sympatie, že přestože se nechránila a vlítla do toho nechtěně ve dvaceti, postavila se k tomu tak pěkně čelem, na dítě se těší a jistě bude fajn máma, ale mohla si odpustit to o těch starých nebohých pětatřicátnicích, co zrovna čekají své první dítě :mrgreen:

Jejej, já se nechránila? To bych byla teprv pěkně nezodpovědná! :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí