Dítě chce být vegetarián, respektovat nebo nutit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Velryba černá
14.10.25 15:10
@IcePlanet7 píše: Více

No vidíš, já reálně umím. U větších zvířat by zřejmě mohla představovat problém fyzická síla, kterou je přece jen potřeba vynaložit. Ale z hlediska psychiky bych klidně sejmula i krávu.

• Citovat
  • Upravit
33396
14.10.25 15:23
@adresa píše: Více

Zajímá mě jak bys to řešil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3293
14.10.25 15:23
@Menton píše: Více

NE nenecham ho zit na prilohach, to som presne pisal (citala si to vobec?) ze je najhorsia forma vegetarianstva ze si das to co ostatny (knedlo vepro zelo) akurat bez toho vepro. A kedze mu nedokazem zostavit jedalnicek tak aby mal vyvazenu stravu (pozri si moj prispevok vyssie), tak bud si nieco nastuduje a zostavi si ho sam, alebo bude jest to co navarim ja/partnerka/spolu.

Je rozdiel tolerancia a masochyzmus. Teda ja mu to tolerujem, kludne si moze ten jedalnicek zostavit, varit si, chystat si jedla, nijako mu nebranim. Iba mu odmietam robit sluhu. Preco ja mam byt sluha jeho napadu? Pomoze mu ten napad nejako v buducnosti? Prinesie mu to nieco? 2× NIE nepostupujete ;-) takze sa bud stara ten kto to vymyslel (ON), alebo to nebude. Rovnake pravidla ako na psa, mysi, morske prasata, kralikov a lubovolne ine ‚neodolatelne priania detskej dusicky‘ ktore sa nedaju odlozit na policku - prehladne, jasne, transparentne - nechapem co je na tom nejasne.

Uvarit umim toho dost, co by si si dala na veceru? Jednoduche predjedlo opecene toasty s domacou omackou z klobasy, papriky a rajcin - vsetko domace vlastnorucne urobene vypestovane (teda toustovy chleba nedokazem bez chemie urobit, takze ten je kupovany). Ako polievku mozeme zmienovany poctivy vyvar 12h tahany, ziadne kupovane slize, mam na zakazku strojcek ktorym si vyrabam slize presne podla mojho priania na sirku a dlzku. Moze byt s domacim chlebom? Ako druhe si mozeme dat opekane zemiaky, peceny bocik spikovany cesnakom s chrumkavou korkou a vlastnorucne urobenou tatarkou. Na zaver co napriklad tiramisu, alebo radsej cheese-cake (robievam specialnu maslovu verziu, budes sa olizovat az za usami) - Mas smolu uz som zadany, to je pre partnerku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11464
14.10.25 15:24
@Velryba černá píše: Více

Tak teď jsem se tě začal bát, ještě řekni, že máš černý pás v karate, a dokážeš zabít chlapa toaletním papírem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4943
14.10.25 15:25

Jak do něj ale to vepřo dostaneš, když řekne, že NE a bude na tom trvat? Budeš to do něj cpát za použití fyzického násilí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
14.10.25 15:26
@Ploskutáček píše: Více

V nouzi nejvyšší, krizi fatální, sežeru i tebe, Plosky! :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.10.25 15:29

@IcePlanet7 a jak donutis jíst dítě to, co nechce?

• Citovat
  • Upravit
42027
14.10.25 15:32

Takže vlastně nevíš, jestli to umíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4943
14.10.25 15:35
@Havlova píše: Více

Nikdy to nezkoušel, ale určitě mu to půjde. Co na tom nechápeš? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42027
14.10.25 15:38

Jak to jídlo do toho dítěte dostaneš? Dcera už ve školce vydržela nejíst (jako vůbec) celý víkend (hloupý nápad exmanžela).
Jako puberťák by klidně nejedla týden. Pak by (zřejmě dřív) sebou někde flákla o chodník.
Ale ona je to stejná teorie jak s tím zabíjením zvířat, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42027
14.10.25 15:38
@Jeremi píše: Více

Jasně. V tom případě já umím létat. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3293
14.10.25 15:42
@Jeremi píše: Více

„Podstatný mi přijde, aby dítě jedlo a aby v tom jídle dostávalo živiny, které potřebuje.“ - A to tu pisem uz asi piaty krat za sebou. Ja taky jedalnicek zostavit nedokazem! Takze sme trochu v pasti. Bud si ho dieta zostavi samo, alebo ma smolika.

„Jak do něj ale to vepřo dostaneš, když řekne, že NE a bude na tom trvat?“ Uplne identicky ako upratovanie izby - tiez povedia NIE a trvaju na tom, dokonca maju argumenty „naco to budeme upratovat ved to zase rozhadzeme“… Ako vzdy najskor sa slusne porozpravame o tom co sa po nich chce, preco sa to chce a ze proste z toho neuhneme. Bud to staci na to aby to pochopili, alebo budeme pritvrdzovat, ale proste neuhneme, takze je iba na nich ako (ne)prijemne si to urobia. Ked budu v pohode radi im pomozeme, porozpravame sa, zasmejeme sa…
Neuveris ale deti velmi dobre chapu jasne, zrozumitelne a transparentne pravidla, takze ani si nepamatam kedy sme naposledy o nejakej veci diskutovali viac ako 2 vety… mozno ten pes, ale to bolo fakt davno…

Naopak v momente ked vidia ze svet sa toci iba okolo nich a vo vsetko sa deje tak ako si praju tak je to peklo. U nas rozmazlenost neprichadza do uvahy a obaja sa s partnerkou na tom zhodneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11464
14.10.25 15:42

Musím říct, že s tebou souhlasím a tvůj názor je mi bližší než názor ostatních diskutujících. Je tady jeden problém: puberťáka můžeš ignorovat, ale zkusit přetlačit osmiletý dítě je těžší, tam se to nemusí nejen povést, ale může se to i vymstít.

On je totiž rozdíl udělat cizrnovou pomazánku nebo vařit extra obědy pro vegetariána a vegana. Ale pokud jde o malý dítě a ty nechceš, aby skončilo s podvýživou, budeš muset ustoupit.

Druhá možnost je ta, že budeš doufat, že ho ovládne fakt vlčí hlad, dokonce takovej, že bude z hladu jíst i to, co by normálně nesnědl.

Ale dělat samostatný obědy, to je vyšší level, ale přijde mi to menší průšvih, než když by se dítě snažilo udělat vegetariány či vegany z vás.

Já spoustu jídel nejím, třeba jídla chudých (šišky se strouhankou, nudle s tvarohem a spoustu dalších), a když už je mamka dělá a ví, že já to nejím, tak se mě zeptá, co chci já. A buď si řeknu, ať mi koupí tvarohovou špičku, udělá topinku, vohřeje párky, opeče slaninu, namaže housku s Nutellou, ale rozhodně nevyžaduju, aby byla kachna, řízek nebo svíčková. Ale jsem nejmlsnější člověk, kterýho kdy tahle planeta nosila… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11464
14.10.25 15:44
@Velryba černá píše: Více
8o 8o 8o 8o 8o 8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.25 15:47

@IcePlanet7 takže nevíš, jak donutit jíst dítě.
Co když prostě raději jíst nebude vůbec. Zažili jsme si to, když kolem 6 let.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová