Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Havlova píše: Více
Obdiv, u kluka mi stačila nějaká alergie/forma intolerance na mléčné produkty a sóju. Do toho odborníci, kteří mi tvrdili, že mu denně musím dát alespoň hrnek mléka, tak určitě. ![]()
Národ masozravcu (bojující s narůstající obezitou a hrdý držitel medailí za výskyt nádorů trávicího traktu) se projevil. Podobná diskuze tu byla nedávno, o změnách ve školním stravování. Je zajímavé, že tu poměrně často někdo napíše, že má doma nejedlika, který pozre jen suché těstoviny a rýži, tomu se dostane pochopení a rady hlavně nenutit. Jakmile ovšem vyjde najevo, že někdo- nesvepravne dítě, považ! - nechce jíst maso z ideologických důvodů, už je oheň na střeše.
@Anonymní píše: Více
Nenutila bych.
Také jsem takové období měla, jen malinko později, cca v 14 - 16 letech. Definitivně mě sklon k vegetariánství přešel v 35 letech, ale pořád ráda zařazuji různé luštěniny do jídelníčku.
Edit: zajistila bych mu dostatek bílkovin. A také bych mu vysvětlila, že pokud nechce jíst maso ani výrobky z nej, je potřeba jíst sýry, vajíčko, luštěniny apod. aby měl dostatek všeho ke svému vývoji.
@Havlova píše: Více
Tenhle pán nevypadá, že by nepapal masíčko:
@Hibou píše: Více
Narovinu se přiznám, že bych nebyla ochotná vařit z morálních (tj ne zdravotních) důvodů vegansky. Protože kromě dítěte mám nějaká práva i já, a ne, fakt jsem se jich nevzdávám otěhotněním ![]()
Ale vegetariánství mi přijde jako dost normální strava. Jen bych dítěti řekla, že tedy musí jíst luštěniny.
U nás máme zatím opak, luštěniny nepozře a mléko nedělá dobře, takže hodně závisíme na mase a vývarech, taky je to někdy komplikace.
@Velryba černá píše: Více
Tak on je rozdíl vědět, odkud maso pochází (a ne, opravdu neberu, že z obchodu) a vidět to naživo.
@elen-ka píše: Více
Pro někoho ano, pro jiného nikoli. To bude jednoduše povahou.
@stinga píše: Více
Ja taky
jen s vařenou teda, ale tu fakt nedám do pusy, ani jídlo, kde je cibule, všechno sedím, to mi nevadí, ale jo kousky nedám
@Liberalissima píše: Více
Mně to přijde taky docela v pohodě a s mléčnými výrobky a vajíčky poměrně snadno řešitelné a spočitatelné. Trochu pracnější pro někoho, kdo se tak teprve učí vařit, ale za respektování dítěte a jeho důvěru by mi to stálo.
@Pitřice píše: Více
To s tim ale prece nema nic spolecneho ![]()
Vegetarianstvi nemuzes srovnavat s PPP.
Jsem respektující člověk, tedy i matka, takže já respektuju jakékoli rozhodnutí jakéhokoli člověka. I osmiletého vegetariána, který má na svůj věk poměrně neprůstřelné argumenty.
Tak ono je vcelku jedno, jak kdo argumentuje, pokud jde o osmilete dítě, které nechce jist maso kvůli utrpení zvířat. Kdybych byla odkazana na maso z obchodu, nejspíš bych ho nejedla taky. Moje batole nemá žádné morální důvody, ale zřejmě mu chuť jakéhokoli masa vadi. A i kdyby bylo nevím jak prokázáno, že je nutná denní konzumace masa, tak ani v jednom případě to do těch dětí nenaslapes.