Dítě chce být vegetarián, respektovat nebo nutit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
12.10.25 18:19

@TRG spolužák na to přímo vliv neměl, ale setkal se s tím, že jsou lidé, kteří nejedí maso. Což ho samozřejmě mohlo ovlivnit, když viděl zpracování kohoutů.

Má psa, který jí maso. To samozřejmě chápe a ví, že ze psa vegetariána neudělá a zbytek rodiny maso běžně jí.

• Citovat
  • Upravit
76754
12.10.25 18:27

Hm, moje dcera je téměř vegetarián, nemá to nijak spojené - zatím - se zabíjením zvířat, prostě maso nechce a nemá ho ráda odjakživa, a píšu téměř - jediné, co jí z masa, jsou kuřecí paličky, takže tak jednou za týden sní dvě kuřecí paličky - vařené, pečené, smažené, občas sní plátek šunky - jinak nic,
nejí ani tvaroh, ani vejce, jen mléko ve formě kakaa,
seitan a tofu by nedala do pusy,
jednou jí doktorka odebírala krev a měla málo železa, dostala na to nějaký nechutný sirup, tak když nechce jíst ani ty paličky, tak vyhrožuji nedobrým sirupem,
vývar teda jí, ten má ráda, ale při ceně hovězího to moc často vařit nejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11607
12.10.25 18:29
@Anonymní píše: Více

Já si myslím, že je důležitý respekt. Sám jsem slaboch, masa bych se vzdát nedokázal, chutná mi, ale nemám důvod shazovat ty, který maso nepapaj, stejně tak by vadilo mně, kdyby mě někdo přesvědčoval, ať se vzdám řízků, Nutelly nebo Kinder Pinguí. Jsem rád, že většina vegetariánů není militantních, a když někdo vedle nich jí maso, nesnaží se ho ubodat vidličkou.

Řekl bych, že je to jako vztah kuřák-nekuřák: nebudu aktivně nabízet cigáro nekuřákovi, ale když mám touhu si zápalit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4947
12.10.25 18:32

Děti jsou taky lidi a nevidím důvod, proč jejich názor nerespektovat, pokud to jen trochu jde. Zvlášť, když to má jasně podložené a spuštěné konkrétním zážitkem. Aktuálně to vypadá, že je z něj právě ten „přílohový vegetarián“, takže dostatečný příjem bílkovin zjevně nemá. Osmileté dítě není už až tak malé, aby se s ním nedala promluvit a najít nějaké přijatelné řešení. Pokud bude jíst mléčné výrobky a vajíčka, tak to není až taková věda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.25 18:44

Já bych to respektovala. Mam syna, kterému je teprve dva a půl a ještě nikdy v životě nesnědl ani kousek masa…je úplně v pořádku. Taky mám synovce, kterému je patnáct, a maso nejí dobrých deset let. Ani jemu nic nechybí, dělali mu vselijaka vyšetření atd. Já myslím, že když si o tom něco nastudujete, tak se to dá v pohodě zvládnout.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.10.25 18:47
@Eemii píše: Více

Prosím tě, a to nepoznáš na chuti? To pozná i moje batole, jestli je rýže u aréna ve vývaru nebo ve vodě.

• Citovat
  • Upravit
76754
12.10.25 18:49

a i kdyby to nepoznal, tak já bych se obávala, že když to dítě zjistí, že mu matka lže a propašovává masový vývar do jiných jídel, tak že přestane jíst cokoli a bude na rohlíkách a mléku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15512
12.10.25 18:49
@stinga píše: Více

Napiš radši co ti to děcko jí. :mrgreen: Bude to kratší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76754
12.10.25 18:50
@smile_xxx píše: Více

ano, Plha se hlásí, zde jsem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76754
12.10.25 18:52
@Šmoulice píše: Více

já vím :mrgreen:
ještě nejí kromě banánu a jablek žádné ovoce a zeleninu :)
to má po mně, já nejím ani banán a jablka, ale já jsem na rozdíl od ní masožravec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
12.10.25 18:55

Bylo to jednoduché, pustila jsem jim dokument o poruše příjmu potravy. Řekla jsem, že pokud nebudou jíst, dopadnou jako ti lidé a bylo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11607
12.10.25 18:57
@stinga píše: Více

Hele, nejsme příbuzný? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2600
12.10.25 18:58

Ahoj, já byla vegetariánka od 13, vydržela jsem 5 let, bydlela jsem na intru a bezmasé jídlo mi tam nikdo nevařil.
Mám kamarádku nutriční terapeutku, ta říká, že vegetariánství u dětí není problém (narozdíl od veganství, tam už živiny opravdu chybí). Možná bych se k nějaké (dobré) nutriční objednala nebo aspoň zjistila něco o výživě vegetariánů - bílkoviny má třeba v luštěninách, ke kterým si ale musí dát obilovinu, aby se správně vstřebaly. Železo obsahuje třeba kakao, které se ale musí kombinovat s vitamínem C ;)
Kdyžtak mi napiš SZ a já ti dám kontakt na nutriční. Na omezení masa nevidim nic špatného, naopak, jen se to musí udělat správně.

Příspěvek upraven 12.10.25 v 22:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová