Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@TRG u nás se moc nemlsá.
Dítě si začalo velmi poctivě hlídat, z čeho se vaří a u každého jídla se ptá, jestli v tom není maso. I u polevky se ptá, jestli je vývar z masa nebo ze zeleniny, pokud tedy nevaří se mnou.
@Velryba černá píše: Více
Právě, chce to nastudovat a ty bílkoviny a železo do dítěte nějak dostat.
@Eemii píše: Více
a když by se tě dítko následně zeptalo, jestli jsi použila vývar, tak by jsi řekla, co?
@Havlova píše: Více
nemáš náhodou dobrý tip na nějaké kvalitní doplňky? dcerka mi také přestala jíst maso, tak řešíme bílkoviny…
Ok. Pak ale musi nejak doplňovat protein, železo a ja nevim co jeste. At si to trochu nastuduje.
Ale záleží jak tim omezí rodinu. Co jeho sourozenci a co rodice?
Stravování typu “ je kuře na paprice s rýži” a vegetarián ji suchou rýži nebo omáčku bez masa není dlouhodobě zdravé. To by měl pochopit.
@Velryba černá píše: Více
Myslím, že bych se měla zamyslet nad svojí schopností pochopit text.
Jestli na tom neměl podíl spolužák vegetarián, tak se mu tímto omlouvám.
@TRG autorka diskuse později psala, že chlapec viděl zabité ptactvo u dědy. ![]()
@Anonymní píše: Více
No, tak to přeju hodně úspěchů. Zkus sem pak napsat, jak se vám daří. Určitě to někdo v budoucnu ocení. Já vím, co platí na ty naše děti, ale u vás by to nezabralo. Nemá nějakého oblíbeného sportovce nebo jiného hrdinu, který jí maso? Že by chtěl být silný jako on? Nebo oblíbené zvíře, které žere maso?
Jinak teda držím palce a budu sledovat z povzdálí, není to příjemný problém.
@Keyllah píše: Více
Já jsem proti umělým proteinům, zvláště u dětí atd. Prostě měla každý den hodně sýrů, vajec, luštěniny, tofu, seitan (v současné době nejí ani to). A doteď je nejí, teď ani nesmí.
Do buchet atd. jsem do těsta strkala tvaroh, často ho snídala s vločkami. Nebo míchaná vejce.
Teď kupuje jen random železo v lékárně, B komplex (nesmí kvašené a kysané) a Déčko.
Příspěvek upraven 12.10.25 v 18:13
@TaLucie píše: Více
Cizrnu na paprice ve vedlejším kastrolku, místo masa vejce, výjimečně tofu a tempeh, luštěninové karbanátky místo běžných nebo zeleninové placičky, francouzské brambory s žampiony místo uzeniny (nakonec jsme na ně přešli všichni). V závěru to není žádná zásadní komplikace.
@Sany80s píše: Více
No, tak jezení masa zvířatům ubližuje. To ví každý… Je to pravda a proč dětem lhát. Člověk, který jí maso, to akceptuje, že sežere zvíře, které by jinak chtělo žít.
Příspěvek upraven 12.10.25 v 18:27
@Keyllah píše: Více
Ja bych mu to maso proste nedavala, takze bych vyvar nikam nepasovala. Zakladatelka s tim nejak vyrovnana neni, kdyz se pta, jestli ma syna respektovat nebo maso nutit.