Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Samozřejmě, ze vozim, ani by me nenapadlo uvazovat o odmitnuti.
@stinga píše: Více
Obcas si kvůli nim i zajedu, zejména když je hnusne a vim, ze jim nic nejede, tak at radeji to auto jede zreba 8 km navic, nez aby oni museli 4 slapat
Plus souhlas, taky nechapu, proc ho zakladazelka nevzala.
Vždycky jsme svezli/svezeme. Nikdy nám nedělalo problém, že je rozvezeme, kde potřebují a klidně si zajedeme, že to ani není úplně přesně naší cestou.
V době mobilů není problém, že se zavolá mamce zmíněného dítěte. Kdyby byl časově rozdíl proti autobusu.
@j.a.n.i1 píše: Více
to je od tebe hezké, mně to také přijde přirozené vzít spolužáka svého dítěte, když má stejnou nebo podobnou cestu
Tak ono je to docela ošidné. Známý takhle vezl cizího, měli bouračku, oficiálně ji zavinil (i když o té křižovatce se vědělo, že je špatně řešená), to dítko zraněné a šel před soud za zranění, ne jen za zavinění bouračky. Za to cizí, ne za vlastní. A to i když rodiče toho děcka řekly, že ho nechtějí žalovat. Podrobnosti neznám, jen vím, podle toho, co říkala jeho manžela, že problém byl to cizí dítě. Ale je to už hodně dlouho.
@vokishka píše: Více
Ja to beru tak, ze uplne stejne muzu svoji chybou zranit někoho cizího v jimem autě nebo pěšího, cyklistu. To je prostě riziko řízení, neni to sranda, clovek ma na odpovědnost životy a zdraví svoje i lidi kolem sebe. Svezu i cizí, ja jsem taky kolikrát rada kdyz jsem nekde bez auta a zrovna se to zkomplikuje a nekdo me sveze
@Kelsey1 píše: Víceřidič autobusu je v práci a nastoupením do autobusu bereš na sebe to riziko, že se něco stane. Vzít jen tak někde cizího člověka je jiné. Ani učitel nesmí vzít děcka do auta, když někam jedou. Ten puboš je neplnoletý.
Dotaz do diskuse. Vozit nebo nevozit cizí puberťáky? Nemyslím cizi jako neznámé, ale z rodin, se kterými se maximálně pozdravíme a prohodíme zdvořilostní fráze.
Máme dítě na škole v okresním městě, je od nás 25 km daleko, když jsem byla na SŠ já, bylo normální, že když někdo ve městě byl, tak nabral známé děti a vzal je domů. Dneska jsme tam byli, nákladali jsme syna a chtěl svézt i jeho spolužák, což jsme zamítli. Mám z toho špatny pocit, protože by mu to pomohlo, autobus jede 50 minut a ještě jel za 45 po našem odjezdu, takže by byl doma o hodinu dříve.
Svézt nebo nesvezt? Prosím, neřešte malé děti, chtěla bych názor na dospívající 15+, kdy už jsou velcí, nemají sedačky, nejsou pořád pod dohledem, často jsou už sami mimo domov, dojíždí víc a dál než menší děti.