Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Děvče děvče…hele moc ti gratuluji, nejrizikovější část máš za sebou…a moje rada zní: nevyhledavej si už žádné tyhle formace, ani žádné příběhy..už vůbec nečti články nebo diskuse těch kterým to špatně dopadlo..tvoje psychika to evidentně neunese. Jestli z toho máš úzkosti tak tyhle informace fakt přeskakuj. Jez normálně všechno jako když jsi těhotná nebyla (pouze vynech syrové maso, případně vejce s nedodělaným zloutkem (rovnou říkám že majonézu koupenou z obchodu můžeš, ta je pasterovana). Stejně tak můžes i třeba plísňové sýry jestli máš ráda (jen si zkontroluj že jsou z pasterovaného mléka). Dodrzuj základní hygienu a nemáš se čeho bát. Snaz se zaměstnat nějak jinak. Začni číst nějakou knizni sérii nebo se třeba vrhnu na háčkování a zkus si pro miminko vyrobit třeba deku do kocarku nebo chobotničku..to té zabaví…super je i malování podle čísel nebo vyšívání…sledování filmů, seriálu..všechno je lepší než sezeni u internetu a vyhledávani informací které tě budou stresovat. Jestli s tím nepřestaneš tak se z toho brzy zbláznis…držím palce a přeji klidny zbytek těhotenství bez komplikaci
Ahoj, taky souhlasím s tím, že bys měla zapracovat hlavně na psychice. Stát se stejně může kdykoliv cokoliv a málokdy se tomu dá předejít, tak je lepší soustředit se na jiné věci, jako pise Valdusxx, zbytečným stresovanim se člověk nicemu nezabrání a naopak to může uškodit. Jasně, dodrzuj takovy ten základ, co se doporučuje pro těhotné, ale ikdyz bys snědla něco, co se nedoporučuje, je jen malá šance, že se něco stane. Jinak je skupina s termínem porodu v březnu, je tam asi 50 žen, tak se tam můžeš přidat🙂
Ahoj,
začínám dnes 14.tt a možná hledám někoho, kdo sdílí podobné pocity nebo je zkušenější a může se podělit o svou zkušenost. Před týdnem jsme byli na screeningu a vše dopadlo dobře (klepu). Dokonce už i víme, jaké pohlaví miminko má (doktor si byl dost jistý
). Myslela jsem si, že touto dobou už budu mít chuť sdílet informaci o mém těhotenství rodičům a ostatním nejbližším, ale vlastně je to přesně naopak - vůbec nemám chuť to sdílet. A vím, že nemusím, ale mrzí mě, že mě jisté obavy nepřešly. Asi jako každá těhule mám strach co se může pokazit, děje se to. Bohužel jsem blbá, zvědavost mi nedá a pročítám si diskuze, radím se s chatgpt a hledám, jaké komplikace by teď mohly přijít oproti tomu, které hrozily v 1. trimestru.
K tomu asi není potřeba nic dodávat. Fyzicky už je mi lépe a ráno mi nebývá zle, ale pro změnu jsem začala být úzkostlivá ze všeho, co bych z jídla mohla chytit- listerie, salmonela atd. Dneska jsem si dala zákusek se smetanou z místní cukrárny a hned potom mě přepadla panika, že z něj 100% něco chytnu.
Možná mi pomůže se tady prostě jen vypsat, ale pokud některá zažíváte něco podobného nebo jste naopak úplně v pohodě, budu ráda, když to tady budeme sdílet.
Omlouvám se za anonym, ale vlastně se za sebe teď tak trochu stydím
Hezký víkend všem