Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
U nás se první měsíc taky usínalo nějak kolem 11 večer, pak asi 4 měsíce v půl 10, následně na čas snížil na půl 9, půl 8. Pak najednou usínal už v 6 (spánek probíhal stále stejně) a zase se za čas vrátil na 19 - 19,30. Teď si řekne sám, obvykle kolem té 19hod. Do toho půl roku jsem poslouchala, jak všechny děti chodí spát v sedm, jenom to naše tu straší ještě pomalu v 10.
Mě to nijak zvlášť neobtěžovalo. Ležel na podložce a brnkal si do hraček. Nikdy nemělo smysl ho cpát do režimu, když mu nevyhovoval. Teď je to ideální. Ono se to upraví časem. U takhle malého mimča bych to nehrotila. Pokud máš pocit, že má nějaký potíže, tak to prober s mudr.. ![]()
@pikola koukam, že je to všude stejne
. Maly je, ale o mesic starsi a už se to pomalu lepsi ![]()
Mně už v porodnici sestry říkaly, že tak uvřeštěné mimino dlouho neviděly
Řval děsně a pořád.. Pomohlo až superpevné zavinutí a ten balík ucpat dudlíkem
A někdy se u nás luxovalo ve dne v noci ![]()
Jee, holky, to je super, ze je nas vic a ze to tak nebude do puberty!!
![]()
Vydržet a být ráda, že kouká a neřve. V tomhle věku se to ještě hodně mění, za týden to může být jinak. A nebude tolik spát přes den, tak se odchod do pelechu stáhne na rozumnou dobu ![]()
@Weru hodku, dve.. Jak kdy, ale vetsinou moc nespi. Obcas pomaha si s ni vlezt do postele a uspat ji prsem. Dneska ani prsa nechce a lezi vedle me a kouka co pisu.
Ona nebreci, je hodna, jen kdyby spala
ale zase si rikam, hlavne ze nerve..
@pikola a kdybys to zalomila s rozsvícenými světly za bdělosti dítěte, to by neprošlo? Já miminům vždycky řekla, ať si trhnou a pokud mě nebudili, tak jsem neměla potřebu nad nima sedět, když nespali. ![]()
Malinada - obcas jo, ale ona vyzaduje pozornost, tak kdyz tata neni doma tak se snazim ji nejak zabavit a doufam, ze se unavi-kojeni, prebaleni, houpani, tv, hracky. Ted si povida v postylce s hrackama, tak treba u toho usne, i kdyz pochybuju..
@pikola píše:
@Weru hodku, dve.. Jak kdy, ale vetsinou moc nespi. Obcas pomaha si s ni vlezt do postele a uspat ji prsem. Dneska ani prsa nechce a lezi vedle me a kouka co pisu.
Ona nebreci, je hodna, jen kdyby spalaale zase si rikam, hlavne ze nerve..
Tak bych ji zkusila dat spat cca do 19.h a treba by pak kolem te 22.h usnula. Asi budes muset prehodit rytmus, nebo ji to prejde.
A kdyz ji nechas samotnou v postylce, tak neplace? Pokud ne, tak bych ji tam dala nejakou hracku nad ni at kouka a hraje si. Luna lezela na dece a cucela na hracky, anebo v postylce na kolotoc. Taky moc nebrecela.
@pikola píše:
Máme doma 2 měsíčního kojence a neusne dřív, než kolem půlnoci. V 8 vykoupu, nakrmím, občas usne. Ale za půl hodiny je vzhůru, plná života, kouká, občas kňourá, ale nespí. A tak to jde až do půlnoci kdy odpadne a spí až do šesti ráno, což je fajn, nechci trávit večer houpáním a přemlouváním ať spí, protože já bych nejradši už šla taky spát.. Nic neudělám, vlastně je se mnou celý den nonstopnějaká rada?
Ahoji, musíš teď asi zažívat hodně vyčerpávající období.. taky jsem zažila něco podobného. Mě malý ve 2 měsících taky usínal nejdříve kolem půl noci až 1 hodiny, ač jsme se snažili o režim sebevíc. Pak jsem se už nestresovala a spávala jsem po raním kojení i do 11, tedy až do dalšího kojení. Časem se zo začalo upravovat, od 4 měsíců mi spí celou noc, maximálně se jednou vzbudí na mlíko a pak jde hned spinkat. Urovnalo se to prostě samo ![]()
Chvilku si kouka, hraje, pak ji to nebavi tak huci, cim vic hodin, tim je neprijemnejsi. Pak uz je cas ji dat do houpatka a proste ji udolat, dokud ji ty vika nepadnou… No, vidim to tak na pulnoc.