Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Krrys píše:
@Bejbyy Ne,nejsem…
jen sjem se ptala jestli byste ho vzali na dovolenou nebo ho nekomu nechali na hlídání.
Několikrát jsem tu psala že se mi to taky nezdá jako moc dobrý nápad! Byla to jen otázka nic z toho jsem neudělala. Tak ze mě udělejte dementní matku jen kvuli tomu že se jen ptám.
Normální matka se na něco takového ani nezeptá..
No pardon, znám hodně lidí co jezdí na dovoelnou bez dětí. Já osobně bych do letadla miminko nebrala ani náhodou
.Příjde mi mnohemm bezpečnější nechat dítko doma na cestách teoreticky by to bylo pro dítě pohodlnější.
@Krrys
Byli jsme v 9 měsících syna na čtyři dny v Londýně. Ale hlidaly babičky, každá dva dny. Cizímu člověku ani omylem. Babičce bych dala i když mě stačily čtyři dny a stýskalo se mi. Osm dní je dost, radci bych ho vzala s sebou. Proč jste nevolili nějakou Evropu? Třeba na Mallorcu bych se nebála. Ale tam není teď teplo, no.
Edit: a na rovinu, ani v tom Turecku se jí u hotelu fakt nic nestane, teď jsem četla že chcete jet v květnu. To tam ani nebudou velký vedra. Takže pokud bych se musela rozhodnout mezi těmito dvěma možnostmi tak jednoznačně vzít s sebou.
Příspěvek upraven 29.03.15 v 21:17
@Krrys píše:
Jaký chudí? Pokud vím vzít dítě na dovolenou je zdarma nebo do 2 tis. Naopak hlídání něco stojí…
no právě proto to nechápu. za hlídání na celý týden zaplatíte hodně, chůvou minimálně 10000, za 24h denně, a víc než týden. takže už nemáte 25000, ale 15000, a to je pro 2 lidi už bída.
Ty se s nazory tocis jako korouhvicka. Dam ti jeste jednu dobrou radu - ono se to globalne nepotentuje, kdyz jeden rok nikam nepojedes.
Ty hele, ty už jsi s tou vaší dovolenou docela směšná. Ne, devítiměsíční dítě bych nikomu cizímu na dobu dovolený nedala. A to jsem v tomhle dost povolná, mám dítě hlídaný v jednom kuse. Jeďte někam na Mácháč a k moři si zajeďte, až na to budete připravení. Ty nevíš kam jet, jak tam jet a teď ještě jestli s dítětem nebo jestli dát dítě někomu cizímu
![]()
9měs bych nechala u prarodičů nebo pár vybraných kamarádek (pokud by chtěly). Taky se mi po dětech stýská, ale zase se nenechám zatemnit tím, že se určitě něco stane a že ho budou krmit moukou s vodou, řezat kabelem nebo polejvat vodou. Já bych teď dala i čtyřměsíční, ale nikdo by jí nechtěl ![]()
Devítiměsíční bych nedala z ruky na tak dlouhou dobu. Buď bychom jeli všichni, nebo holt jedna dovolená bude v ČR.
Já jsem teda hodně free matka, ale tohle by mě ani nenapadlo.
moje máma je naštvaná, ze svou dceru v te době 1,5 letou nechci pustit s dědou a babi k moři. ![]()
Jsme rodina, tudíž dovolenou travime společně.
Pokud by z nějakého důvodu nebylo možné jet všichni, tak tam nejedeme.
A už vůbec bych si nejela sama někam užívat a přitom nechala dítě s cizími lidmi.
Neužila bych si ani minutu dovolené.
Co kdyby se něco stalo, byl nutný lékař, nemocnice a já byla x tisíc km daleko?
To je větší risk než vzít mimino do ciziny.
Netusim, zda takhle uvazujes proto, ze jeden rok bez more neprezijes, nebo proto, ze mas pocit, ze tam ditko dojde ujmy.
Pro me dite by v tomhle veku ta cesta byla utrpenim, tak jsme nikam nejeli, respektive jezdili jsme hodne, ale jen po CR a nemelo to jedinou chybu. Byt jsme pred ditetem sjezdili kus sveta, ale holt priority se meni.
A co takhle si pro jednou tu dovolenou odpustit? Nebo jet i s ditetem nekde po CR.
mě by hanba fackovala, kdybych já si jela někam válet šunky a svoje děti tady nechala i s babičkou, kterou milují, natož s cizím člověkem. Buď bych jela i s dětmi a nebo byla doma.
Příspěvek upraven 29.03.15 v 22:10
Že někdo jede na dovolenou bez dětí, to mi tedy extra nepřekáží. Že chce ale někdo po tu dobu nechat mimino někomu cizímu, tak to mi vhodné opravdu nepřijde. Když nechat dítě doma tak jedině už dítě, které si umí říct co chce a co mu je a muselo by zůstat v rodině - babička nebo teta, sestra atp. A to by mi vlastně bylo líto dítě nechat doma, když já si budu užívat. Takže opravuji - bez dítěte jedině tehdy, když by to jinak nešlo.
![]()
Devítiměsíčního kojence bych nenechala na týden samotného ani s babičkku, ani bych ho netahala k moři. Radši bych ten týden jezdila na výlety po okolí a půlku ušetřených peněz schovala na další rok a jela pak na delší dobu.