Dítě jako smysl života

10726
23.11.11 08:00

Dite jako smysl zivota

Co si o tom myslite? Je to dobre? Kdyz pak cloveku vyletne dospely potomek z hnizda, smysl zivota se ztrati (obvykle). Muze pak maminka (a tatinek) najit smysl novy, nahradni?

Jaky smysl zivota mate vy? Mam na mysli nejen dite, jakykoliv smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6945
23.11.11 08:04

Tasa moc jsem nepochopila,ale neva,já už mám jednoho velkého kluka 21 roků,pak 15 roků a 2 roky…

Jinak ted mým smyslem života je vnouček od syna,mé dvě holky :P :P

Příspěvek upraven 23.11.11 v 08:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
tasa píše:
Co si o tom myslite? Je to dobre? Kdyz pak cloveku vyletne dospely potomek z hnizda, smysl zivota se ztrati (obvykle). Muze pak maminka (a tatinek) najit smysl novy, nahradni?Jaky smysl zivota mate vy? Mam na mysli nejen dite, jakykoliv smysl.
  • Citovat
  • Upravit
6945

Ano hnali se do toho brzy,ale myslím,že to zvládají obstojně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
23.11.11 08:06

Mit za smysl zivota pouze dite mi pro zivot dobre neprijde - kor kdyz je jen jedno a pece rodicu je prehnana.
Svuj zivot bez deti bych si nedokazala predstavit a VZDY (rozumejme v dulezitych situacich) radim svou dceru na prvni misto. Dale bych si ale zivot nedokazala predstavit bez jinych cilu a prace, ktera me k tem cilum posouva, bez prace, bez rozruchu, ktery ve svem zivote zazivam a jsem za nej vdecna.
Az jednou me dite/deti vylezi z hnizda, budu jen pokracovat ve vsem co mam rada a smysl zivota urcite neztratim… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
23.11.11 08:06
tasa píše:
Co si o tom myslite? Je to dobre? Kdyz pak cloveku vyletne dospely potomek z hnizda, smysl zivota se ztrati (obvykle). Muze pak maminka (a tatinek) najit smysl novy, nahradni?Jaky smysl zivota mate vy? Mam na mysli nejen dite, jakykoliv smysl.

smyslem mého života je můj život. děti miluji,ale vím,že odejdou a budou mít svůj život. Prostě je to etapa života-krásná a pak přijde na řadu to manželství a doufám,že i to bude neméně krásné :srdce:

• Citovat
  • Upravit
5misa6
23.11.11 08:08
levmah28 píše:
tasa píše:

To je koloběh života,s tím se musí člověk smířit.

• Citovat
  • Upravit
6945
23.11.11 08:12

Když to shrnu smyslem života je práce,koníčky atd…
Ano život je koloběh,jak tu řekl a s tím já souhlasím,musíme se s tím smířit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
23.11.11 08:17
sophinka píše:
smyslem mého života je můj život. děti miluji,ale vím,že odejdou a budou mít svůj život. Prostě je to etapa života-krásná a pak přijde na řadu to manželství a doufám,že i to bude neméně krásné :srdce:

Taky tak - jsem spokojená se svým životem i bez ostatních. Stala jsem se člověkem, jakým jsem chtěla být, vybojovala vysněnou práci, mám oblíbené činnosti a koníčky, kamarádky,… Manžel a dítě jsou mým životem, ale jsem-li sama, nekoukám smutně do kouta. Vím, že to bude makačka, ale hodlám si koníčky a aktivity udržet (TO jsem já), počítám, že pro děti nebudu Bůh navždy :nevim: .

Ten splín po vylétnutí dětí z hnízda čeká každou mámu, asi proběhne i nějaká depka. Proč pak žít? Pro sebe - být krásná, aktivní, něco zažít. Je čas být taky jednou sobecká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
23.11.11 08:20

Mým smyslem určitě nejsou.
Možná to zní divně, ale já děti beru tak, že mi byly svěřeny do rukou nové životy budoucích lidiček a já je mám mít na starost. Až vyrostou, zamáváme si a odloučíme se (snad ne úplně!). Proto si je užívám teď - prdim na práci a věnuju se jen jim. Nedávám do školky, ale užíváme se.

Vidím, jak vypadá závislost matky na dítěti - bohužel u tchýně. :? A pro mě to je velmi odtrašující případ, který mám denně na očích. :roll: :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2010
23.11.11 08:23

Děti jsou mojí součástí. Ale nevzdávám se kvůli nim svých zájmů.. Samozřejmě bych neudělala nic, co by jim nějak ublížilo, nebo jinak poznamenalo, ale neobětuji jim svůj život. Jsem tu pro ně, oni pro mě, každý bude žít svůj život. Ráda bych z nich vychovala samostatné jedince, ale samozřejmě budu moc ráda, když se budou rádi vracet domů :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
23.11.11 08:27

Každý si najde svůj smysl života, co je dobré pro jednoho nemusí být pro druhého, takže bych žádný neodsuzovala. Pokuď to tak citíš, je to v pořádku. Já osobně si myslím, že všichni máme ten jeden hlavní smysl života, ale to tu nebudu roztrubovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
23.11.11 08:37

moje dcera je jediným a pravým smyslem mého života. Nic důležitějšího nemám a jsem ochotná jí podřídit naprosto všechno. Všeho bych se po ni okamžitě vzdala. Připadá mi to normální a až vylétne z hnízda, doufám, že bude lítat občas na na návštěvu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
23.11.11 08:38

Tak ať jsou děti smysl života nebo nejsou- nic to nemění na tom, že jejich výchova(aby z nich vyrostli normální schopní lidé) je asi to nejtěžší a nejdůležitější, co tu děláme.....
Koníčky a práce jsou taky důležité, ale určitě to není důležitější.....

• Citovat
  • Upravit
25123
23.11.11 08:39

no snad sem pochopila jak to myslíš :-) a pro mě, nevim zda bych napsala, že jsou smyslem života, jsou mojí součástí, miluju je a vždy se budu snažit, aby u mě našli ten bezpečnej přístav domova a chci aby byli štástný a spokojený podle jejich představ (né mých)…ale nežiju jenom pro děti prostě žiju a až vyrostou a budou mít své vlastní rodiny, tak se jim do života plést rozhodně nebudu pokud sami nebudou chtít …prostě každá etapa v životě má něco a je nesmysl se chorobně upnout na děti tak, že když vylétnou z hnízda pak člověk není schopen dál fungovat (nějaký depky tu fakt nemaj místo)........prostě je to nějaký koloběh a prostě se ten život snažím užít ted´a tady ......

…rozhodně se nehodlám dětem ani manželovi obětovat a pak jim vyčítat, že za to můžou 8o sem svobodnej člověk, dělám svý vlastní rozhodnutí a nesu si za ně následky

…navíc hodlám z kluků vychovat slušný chlapi schopný se postarat o sebe i potažmo v budoucnu o rodinu a né něco jako je můj švagr, co je dennodenně na jídle u maminky a svou dceru, když manželka není doma jí háže na krk :zed:

Příspěvek upraven 23.11.11 v 08:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky