Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
poradite prosim tipy a triky jak umyvat lahvicky a savicky od mastnoty z mleka?muzu vubec pouzivat Jar,kdyz je potom dam do sterilizatoru?dekuju
Normálně jsem je umyla Jarem,vyštětkovala
opláchovala dokud pěnily a pak dala do sterilizátoru. úplně stejně jako jiné nádobí.
Dávala jsem všechno normálně do myčky.
Ale my jsme lahvičky začali používat až kolem osmého měsíce, tak už jsem to moc neřešila.
BohunkaP píše:Bohunko píšeš „všechno“ ty dáváš do myčky i savičky?
Taky myjeme klasickým jarem a pak je oplachuju horkou vodou ![]()
Ivoka píše:BohunkaP píše:Bohunko píšeš „všechno“ ty dáváš do myčky i savičky?
To nerýpu,jen se ptám,já se bojím (a vlastně nevím proč)
Jinak ted už lahvičky do myčky dávám také.
Omlouvám se za OT zakladatelce.
No jasně, proč ne?
Používám Aventky a nijak jim to neškodí.
Když už tam dávám všechno dětské nádobí, tak savička už je to nejmenší…
Ahoj,
taky tak od roka dětí dávám lahvičky i savičky do myčky a nikdy se nic nestalo. Máme taky avent.
lahvičky, savičky, lžičky a misky umývám speciálním přípravkem na ně určené - vyrábí NUK, prodává DM. Ale asi (určitě) to bude podobné, jako JAR… jen o dost dražší ![]()
Jo a nikdy nemyju houbou na normální nádobí, mám kartáč Avent.
Do myčky dávám zřídka. Od té doby, co všechno žužle, nesterilizuji, pouze nové věci. Do nedávna jsem sterilizovala v parní troubě.
Taky davam vse do mycky - lahve i savicky, nekdy prihodim i dudlik, kdyz se mi priplete do cesty ![]()
Jinak kdyz nedam do mycky, vymyvam jarem a oplachuji tak dlouho, dokud peni a potom jeste tak dvakrat
Jo, a davam tam tak lzici syrove tvrde ryze jak to proplachuju - fajn sů§e to vyboucha, to jsem se docetla na emiminu
,
Tak to my mame teprve 8 tydnu…doted jsem kupovala specialni jar od Nuku,ale stoji jeden 4,50Euro(ziju v Rakousku)a vydrzi mi dva dny…a to se prodrazi…tak diky,ja mela strach,aby miminku normalni jar neskodil ci tak…a mycku jsem taky zkusila ale zustaly mi mastny:-(
Přesně taky to tak dělám,myju tím speciálním jarem z dm. Kupuju ho, že v něm myju i hračky atd. Ale asi je to stejný jak Jar.
bessy píše:
Přesně taky to tak dělám,myju tím speciálním jarem z dm. Kupuju ho, že v něm myju i hračky atd. Ale asi je to stejný jak Jar.
No jo, s tim mi to jde take nejlepe umyt,ale kdyz umeju lahvicky a dudliky, tak je cela lahev pryc…tak jednu na 2 dny a to se dost prodrazi:-(
SussiK píše:
Tak to my mame teprve 8 tydnu…doted jsem kupovala specialni jar od Nuku,ale stoji jeden 4,50Euro(ziju v Rakousku)a vydrzi mi dva dny…a to se prodrazi…tak diky,ja mela strach,aby miminku normalni jar neskodil ci tak…a mycku jsem taky zkusila ale zustaly mi mastny:-(
Dva dny??? To si lijes i na hlavu?
Jinak si tedy nedokazu predstavit, kam se to za ty dva dny ztrati - teda pokud je to ta klasika co tady, nejakych 400 ml… ![]()
Myla jsem je jarem, pak vypláchla teplou vodou a hodila do hrnce s vařící vodou na vyvaření.