Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Barca12345 píše:hofka píše:Absolutni souhlas. Dcerka si minuly tyden pochutnavala na kole od kocaru a dnes se delila se psem o hracku…Pettynka píše:S tím " do roka se má sterilizovat vše " .. no, já přestala vyvářet někdy kolem půlroka, když jsem malou načapala s hadicí od vysavače v puse. Skororoční dítě už oblízne kde co, tomu ty vyvařený lahvičky fakt nepomůžou:-)
já teda vše meju jarem a následně oplachuju…
jednou denne sterilizuju v MW.
Dceri je 5 mesicu a do mycky ji davam jen misku od vecerni kaše a stejne ji pak opláchnu. Do roka se má sterilizovat vse…
do mycky bych dudliky nedala asi jako bych je neolizovala a pod…
ale kazdeho vec… pisu jen svuj nazor… po roce uz klidne asi i do mycky to uz snad dudliky nebudeme pouzivat…
tak to me Matty lovi kocky…lezt jeste neumi, je malicky, ale jakmile se kocky prochazi kolem jeho hlavicky,tak si je uz umi chytit a zacit zuzlat…kocky uz ozuzlany ocasy
![]()
SussiK píše:Barca12345 píše:tak to me Matty lovi kocky…lezt jeste neumi, je malicky, ale jakmile se kocky prochazi kolem jeho hlavicky,tak si je uz umi chytit a zacit zuzlat…kocky uz ozuzlany ocasyhofka píše:Absolutni souhlas. Dcerka si minuly tyden pochutnavala na kole od kocaru a dnes se delila se psem o hracku…Pettynka píše:S tím " do roka se má sterilizovat vše " .. no, já přestala vyvářet někdy kolem půlroka, když jsem malou načapala s hadicí od vysavače v puse. Skororoční dítě už oblízne kde co, tomu ty vyvařený lahvičky fakt nepomůžou:-)
Dceri je 5 mesicu a do mycky ji davam jen misku od vecerni kaše a stejne ji pak opláchnu. Do roka se má sterilizovat vse…
ale kazdeho vec… pisu jen svuj nazor… po roce uz klidne asi i do mycky to uz snad dudliky nebudeme pouzivat…![]()
![]()
Pockej az zacne lozit, budou to chudaci, jeste ze je nas pes zlatej
furt mu picha do oci, taha nohy a ocas, jen co se otocim je u nej a drti ho! ![]()
Já bych myla obyč jarem, taky to tak dělám, malá je na UM cca od měsíce, teď jí v lednu bude rok
a sterilizovala jsem tak do toho třetího měsíce, v šesti začala lézt a v sedmi stát, tímpádem i vše strkat do pusy, takže mi sterilizace přijde jako blbost (nehledě na to, že máme štěně a s tím se vesele dělí o hračky, sušenky
)..ale to je zase můj názor ![]()
sterezie píše:
Já bych myla obyč jarem, taky to tak dělám, malá je na UM cca od měsíce, teď jí v lednu bude roka sterilizovala jsem tak do toho třetího měsíce, v šesti začala lézt a v sedmi stát, tímpádem i vše strkat do pusy, takže mi sterilizace přijde jako blbost (nehledě na to, že máme štěně a s tím se vesele dělí o hračky, sušenky
)..ale to je zase můj názor
Jooo, psi zradlo u nas taky jede, minule si vesele zuzlala granuli…
To by se clovek fakt nesmel ani otocit, natoz se dojit treba vycurat!
Barca12345 píše:SussiK píše:Pockej az zacne lozit, budou to chudaci, jeste ze je nas pes zlatejBarca12345 píše:tak to me Matty lovi kocky…lezt jeste neumi, je malicky, ale jakmile se kocky prochazi kolem jeho hlavicky,tak si je uz umi chytit a zacit zuzlat…kocky uz ozuzlany ocasyhofka píše:Absolutni souhlas. Dcerka si minuly tyden pochutnavala na kole od kocaru a dnes se delila se psem o hracku…Pettynka píše:S tím " do roka se má sterilizovat vše " .. no, já přestala vyvářet někdy kolem půlroka, když jsem malou načapala s hadicí od vysavače v puse. Skororoční dítě už oblízne kde co, tomu ty vyvařený lahvičky fakt nepomůžou:-)
ale kazdeho vec… pisu jen svuj nazor… po roce uz klidne asi i do mycky to uz snad dudliky nebudeme pouzivat…![]()
![]()
furt mu picha do oci, taha nohy a ocas, jen co se otocim je u nej a drti ho!
Kocour se pred nim uz ted schovavav, kocicka drzi:-)vcera jsem neudelala dostatecne rychle flasticku,Matty uz drzel kocoura(nevim jak se mu to povedlo, toho chytit je dost tezky
)a zkousel vysat mleko z ocasu
a kocour nemohl utect mimi ma silu a ja se mohla pocurat smichy
![]()
SussiK píše:Barca12345 píše:Kocour se pred nim uz ted schovavav, kocicka drzi:-)vcera jsem neudelala dostatecne rychle flasticku,Matty uz drzel kocoura(nevim jak se mu to povedlo, toho chytit je dost tezkySussiK píše:Pockej az zacne lozit, budou to chudaci, jeste ze je nas pes zlatejBarca12345 píše:tak to me Matty lovi kocky…lezt jeste neumi, je malicky, ale jakmile se kocky prochazi kolem jeho hlavicky,tak si je uz umi chytit a zacit zuzlat…kocky uz ozuzlany ocasyhofka píše:Absolutni souhlas. Dcerka si minuly tyden pochutnavala na kole od kocaru a dnes se delila se psem o hracku…Pettynka píše:S tím " do roka se má sterilizovat vše " .. no, já přestala vyvářet někdy kolem půlroka, když jsem malou načapala s hadicí od vysavače v puse. Skororoční dítě už oblízne kde co, tomu ty vyvařený lahvičky fakt nepomůžou:-)
![]()
furt mu picha do oci, taha nohy a ocas, jen co se otocim je u nej a drti ho!
)a zkousel vysat mleko z ocasu
a kocour nemohl utect mimi ma silu a ja se mohla pocurat smichy
![]()
A teklo??? ![]()
No a třeba dudlíky, ty už jsem přestala monitorovat. Malá je přes den někde vyplivne a už mě nebaví je pořád hledat. Tak ji dám čistej. Pak se někde povaluje třeba pět dudlíků a vždycky si nějakej najde. Ale snažím se aspoň večer jich co nejvíc najít a umýt:-)))
Původně jsem myla Froschem na nádobí, ale i po vypláchnutí studenou to z toho bylo cítit, ta parfemace, pak jsem zmerčila mycí prostředek od Nuku, tak jsem ho koupila a myju tím, vyštětkuju, vypláchnu horkou vodou, dokad jde pěna a pak studenou. Nevyvařuji, nesterilizuji. A vzhledem k tomu, že to používám jen občas, tak vždycky někde jednou za čas zapomenu flašku se zbytkem mlíka, takže letí do popelnice, protože z toho plastu se ten smrad zkaženýho už nedostane, většinou proběhne taková výměna tak jednou měsíčne ![]()
SussiK píše:Barca12345 píše:ted nam budoiu dva mesice
Urcite si myslim, ze to neni nutny
Obyc jar bohate staci, nicim to malemu neuskodi, a pokud je jeste malicky (promin, nepostrehla jsem) tak bych i vyvarela.
Ale vyvarela jsem fakt tak do toho druheho mesice max, potom uz mala stejne zacala zuzlat co slo a ztratilo to smysl!mam sterilizator,takze vzdycky vsechny umeju a pak do ster.....no nevim, tak mame asi blby mliko, ty lahvicky jsou hrozne mastny:-(jak jsem rikala,treba mycka mi je vubec nezvlada umejt, po vyndani jsou mastny…a to mi normalne umyje hrnce od oleje a vseho moznyho
Někde jsem četla, že lahvičku od mlíka je dobrý nejdřív vymýt studenou vodou, potom teplou. Že ta mastnota jde líp dolů. Ale už si nevzpomínám, jestli mi to fungovalo. A asi taky záleží jak tvrdá je voda.
Gladys píše:
Původně jsem myla Froschem na nádobí, ale i po vypláchnutí studenou to z toho bylo cítit, ta parfemace, pak jsem zmerčila mycí prostředek od Nuku, tak jsem ho koupila a myju tím, vyštětkuju, vypláchnu horkou vodou, dokad jde pěna a pak studenou. Nevyvařuji, nesterilizuji. A vzhledem k tomu, že to používám jen občas, tak vždycky někde jednou za čas zapomenu flašku se zbytkem mlíka, takže letí do popelnice, protože z toho plastu se ten smrad zkaženýho už nedostane, většinou proběhne taková výměna tak jednou měsíčneTo já ty zasmrádlé nechala odmočit přes noc v jarové vodě, pak jsem to umyla a vyvařila, ten smrad zmizí. Pokud mi zplesnivil dudlík nebo lahvička, tak to taky letělo do koše.
Barca12345 píše:tak to me Matty lovi kocky…lezt jeste neumi, je malicky, ale jakmile se kocky prochazi kolem jeho hlavicky,tak si je uz umi chytit a zacit zuzlat…ko Kocour se pred nim uz ted schovavav, kocicka drzi:-)vcera jsem neudelala dostatecne rychle flasticku,Matty uz drzel kocoura(nevim jak se mu to povedlo, toho chytit je dost tezkyhofka píše:Absolutni souhlas. Dcerka si minuly tyden pochutnavala na kole od kocaru a dnes se delila se psem o hracku…Pettynka píše:S tím " do roka se má sterilizovat vše " .. no, já přestala vyvářet někdy kolem půlroka, když jsem malou načapala s hadicí od vysavače v puse. Skororoční dítě už oblízne kde co, tomu ty vyvařený lahvičky fakt nepomůžou:-)
ale kazdeho vec… pisu jen svuj nazor… po roce uz klidne asi i do mycky to uz snad dudliky nebudeme pouzivat…
Barca12345 píše:Pettynka píše:A jak sterilizujes vse ostatni, ceho sa mala dotyka?
nejsem posedla sterilizací
takže nijak z něceho zas tu imunitu nabrat musi..ale proste dudliky a savicky sterilizuju
po tom co jsme bojovali s mooučnivkou tak dlouho uz se bojim…
Ivoka píše:
Normálně jsem je umyla Jarem,vyštětkovalaopláchovala dokud pěnily a pak dala do sterilizátoru. úplně stejně jako jiné nádobí.
jj,přesně tak