Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj máte někdo miminko totalního mamana,který vás neustále vyžaduje…aletak se ptám,dá se vůbec zvládnout druhé miminko třeba…že by byli jen kousek od sebe věkově?
Tohle si neumím představit…chtěli bychom dvě děti ale nevím co je větší výhra mít dvě za sebou nebo třeba 2 roky od sebe…coi myslíte,zajímá mě Váš názor…mám pocit,že to snad hned po sobě zvládnutelné není…Kata
Ahoj, máš prcka ještě malinkého, počkej až začne běhat, objevovat jiné věci.. teď je a Tobě závislý, jsi pořád s ním. Dle mého, druhé miminko bych si pořídila, ale tak v 1,5roce toho prvního. Sama mám děti od sebe 3 roky a nemůžu si to vynachválit:-))
Já budu mít děti 17 měsíců od sebe a taky nevím, jak to budu zvládat. Radši bych si ještě malinko počkala. U nás to bylo neplánované překvapení…
![]()
Anabellka píše:
Já budu mít děti 17 měsíců od sebe a taky nevím, jak to budu zvládat. Radši bych si ještě malinko počkala. U nás to bylo neplánované překvapení…![]()
![]()
no taky ze chci pockat aspon s dvouletym rozdilem…ale jednou jsme popustili fantazii a ja jeste vubec nemivam MS takze nevim…on je ten nas desnej maman…doti breci a akorat me desi predstava ze by druhe bylo stejne…a taky jak bych se zvladalo tehotenstvi…a vubec pak jak si deti hraji v 15-18.mesicich vubec nevim a…tak.
A Vam se to podarilo jakou nahjodou…pokud se muzu zeptat?
ahoj, tak naše malá je těžký závisláček, jediný koho bere jak rozumnou náhradu za maminku, je babačka
a i přesto se pokoušíme o druhého prcka, teď je malé 14M
Uzivej si mamanka dokud to jde, take mam takoveho doma a musim rict, ze s pribyvajicimi mesici se čim dal vic osamostatnuje, az je mi z toho smutno. Jinak druhe se nam narodi po 2,5 roce a myslim, ze je to tak akorat, aby si rozumeli a aby z toho naseho prvorozeneho mamanka nebyl moc velky rozmazlenec ![]()
máme mamánka taky a to je mu 18 měsíců a pořád chce být jen se mnou,max s tatínkem..čekáme druhé,děti budou od sebe 26 měsíců..taky to beru jakože se starší bude muset osamostatnit..aspon v nekterych vecech urcite..ty mas jeste miminko..počkala bych aspon do jeho roka..kamaradka ma deti ale 17 měsíců od sebe a zvládá to bravurně ![]()
KriJona píše:
máme mamánka taky a to je mu 18 měsíců a pořád chce být jen se mnou,max s tatínkem..čekáme druhé,děti budou od sebe 26 měsíců..taky to beru jakože se starší bude muset osamostatnit..aspon v nekterych vecech urcite..ty mas jeste miminko..počkala bych aspon do jeho roka..kamaradka ma deti ale 17 měsíců od sebe a zvládá to bravurně
no asi jsem neuvedla,ze jsem popustili fantazii…a jelikoz nemam jeste vubec MS tak toto trosku resim,je to tezko rozpoznatelne jestli je clovek tehotny ci nee…a tak otviram toto tema…jisteze bych byla rada,mit deti od sebe aspon 2 roky…ale zase na druhou stranu co se ma stat at se stane…a pokud tomu tak bude postavim se k tomu s manzelem celem…nebyla bych prvni a pokud na,…dame si pozor aspon ten rok…ale hloda me..to meli jsme totiz u prvniho problem otehotnet a tred kdyz by jsme nechteli tak brzo…by to byl sok…vis:-)
jasný,chápu tě,já sama měla uřvanýho syna skoro 9 měsíců závislák byl je a bude..ale jsem ráda..jsme na něj s přítelem sami a i na to druhé budeme sami..a kdybys byla těhotná,zvládla bys to..a za 2 roky bys byla rada,že to tak máš,deti budou k sobe mit hodne blizko ![]()
KriJona píše:
jasný,chápu tě,já sama měla uřvanýho syna skoro 9 měsíců závislák byl je a bude..ale jsem ráda..jsme na něj s přítelem sami a i na to druhé budeme sami..a kdybys byla těhotná,zvládla bys to..a za 2 roky bys byla rada,že to tak máš,deti budou k sobe mit hodne blizko
jo .taky si to tak myslim,ale on neumi usinat sam..ja vim,ze je malej ale usimna u prsa-rikame mu kozmen…i pres den a malokdy se mi ho podari premistit do postylky…nevim jak bych treba tohle resila…a taky jsem si v tehu uzila:-(,mam i tak strach ze to nebudu zvladat…teoretizuji ale zaroven vim,ze sance byt tehotna kdyz kojim je stejna jako kdybych nekojila jen je ted nizsi a mene pravdepodobna.....jsem trosku v rozpacich…jsem vzdy na nervy a na psichistrii kdyz malej breci dlouho a nevim proc? ted uz je to lepsi…ale musim me mit na ocich kdyz je treba na brisku a to bvydrui max 20 min…takze ukid..rychlovka nebo vzdy za hodne dlouho
prostě bys musela uspat jednoho a pak druhýho..musel by pomoct manžel..nejdřív jeden pak druhý a hlavně,za 9 měsíců bude s tvým prvorozeným všechno jinak..já třeba v jeho 9ti měsících odstavila,abych se vyspala..
KriJona píše:
prostě bys musela uspat jednoho a pak druhýho..musel by pomoct manžel..nejdřív jeden pak druhý a hlavně,za 9 měsíců bude s tvým prvorozeným všechno jinak..já třeba v jeho 9ti měsících odstavila,abych se vyspala..
doufam,ze bude vse jinak s vekem se ditko meni no jdu ho uspat pak pisnu…ju
bude..v půl roce není nic dáno..to jsme asi neměli ještě ani režim..i když asi ano,ale v roce je to už takový " pevný "
KriJona píše:
bude..v půl roce není nic dáno..to jsme asi neměli ještě ani režim..i když asi ano,ale v roce je to už takový " pevný "
tak jsem zpet…dal 30 min a je vyspanej…dacan malej:-)