"Dítě k prsu, ne prs k dítěti"

4284
22.7.15 12:01

"Dítě k prsu, ne prs k dítěti"

Zdravím všechny diskutující, jako kojící matka - začátečník se často setkávám v chytrých knížkách, brožurách i na internetu s poučkou, že patří „vždy dítě k prsu, ne prs k dítěti“. A nejde mi do hlavy, proč tomu tak je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
22.7.15 12:04

Taky netuším, běžně dávám prs k dítěti. možná pro ty, kterým to zatím nejde, tak je to asi snazší? jinak taky nevím. ale při rozjetém kojení si myslím, že je to asi fuk :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265
22.7.15 12:05

@Icestar protože dítě si k prsu napolohuješ snáze, než prso k dítěti. Ovšem při dlouhodobějším kojení už máš tak nějak grif a klidně přikládáš prs k dítěti. Tohle je rada hlavně na začátek.

Příspěvek upraven 22.07.15 v 12:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15418
22.7.15 12:06

@Icestar To jsem nikdy neřešila…hlavní je aby poloha u kojení byla pohodlná tobě i dítěti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009

Protoze kdyz se nad ditetem hrbis, tak to muze ovlivnovat spousteni a tok mleka, nemluve o tom, ze te casem muzou zacit bolet zada, kdyz dite pije dele nebo hodne casto.
Kdyz zatinas svaly, aby ses udrzela v urcite poloze, tak se muze hur spoustet mleko, mene tect. Kdyz jsi pohodlne oprena, svaly jsou uvolnene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750

Ja teda nejsem odbornik, ale neni to treba kvuli pohodli… aby se zenska nejak nehrbila, netahala si prso, ale spis manipovala s ditetem?
Se nekdy ocitnu v takove poloze, kdy dite spokojene pije a ja pocitam vteriny nez mi krupne v pateri ;)

Příspěvek upraven 22.07.15 v 12:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185

@Icestar Moc čteš. Koj tak aby to bylo pohodlné tobě i dítěti. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
22.7.15 12:08
@berusa.m píše:
@Icestar Moc čteš. Koj tak aby to bylo pohodlné tobě i dítěti. :mavam:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
494
22.7.15 12:11

Tak, aby maminka byla pohodlně usazená/položená. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
22.7.15 12:11

Já myslím, že je to kvůli správné technice přisátí. Když dáš „prs k dítěti“, může se ti snadno stát, že ho budeš nějak vytahovat nebo deformovat, abys „dosáhla“, a dítě se pak nemůže přisát správně - uchopit celý nebo většinu dvorce, ne jenom bradavku. Vznikají z toho pak zbytečně poranění a prasklinky.
A taky jde o pohodlí matky. Když každé kojení trvá třeba 20 minut, tak je lepší pohodlně si sednout/lehnout a dítě si naštělovat k sobě, než se nad ním celou dobu nějak nepohodlně hrbit a kroutit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
22.7.15 12:12

Je to proto, že když budeš nahánět dítě s kozou, tak budeš mít špatnou polohu. je to myšleno tak, že si máš pohodlně dát dítě k prsu a pak mu ho strčit do pusinky.ono se to takhle blbě vysvětluje…ale asi chápeš.
Dítě vždy přikládáme k prsu, nikdy necestujeme s prsem za dítětem – to je na úkor Vašeho pohodlí. Nad dítětem se nahrbíte, aby jste mu nějak prso do pusy nacpala a za chvíli bolí záda, trošku se narovnáte a vytáhnete bradavku částečně z pusinky dítěte. Proto opravdu – maminka se pohodlně usadí, pevně dítě chytne a v ten správný okamžik ho k prsu přistrčí.

• Citovat
  • Upravit
4497
22.7.15 12:16

Mě bylo řečeno, že je to proto, že když dáváš prso dítěti, tak se obvykle přisaje hůř a vznikají poranění bradavek a také je větší pravděpodobnost, že si žena zbytečně „vytahá“ prsa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9018
22.7.15 12:20

@Icestar prvně si najdeš pohodlnou polohu a pak přikládáš dítě. ;)
Ostatně, přikládat prs k dítěti mohou jen obdarovanější ženy. :mrgreen:
Těm, ke kterým byla příroda méně štědrá, volí postup A. :mrgreen:
Je to myšleno tak, aby si zbytečně nehmoždila prs a bradavku, aby si byla při kojení co nejvíce v pohodě. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25218
22.7.15 12:25

I v leže musíš to dítě napolohovat „k prsu“, samo si nepomůže. Určitě ne ty moje housenky, co byly zavázané, aby se ani nehnuly :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
22.7.15 12:28
@berusa.m píše:
@Icestar Moc čteš. Koj tak aby to bylo pohodlné tobě i dítěti. :mavam:
:palec: Taky pravda :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek