Dítě má vysoké horečky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
13.10.19 07:53

Zakladatelko, nenech se odbýt. My s tím teď bojujeme už víc jak 10 dní. Skončili jsme v nemocnici. Na pohotovosti nechtěli udelat crp, udělali ze mě hysterku a poslali nás domů. Bohužel nase doktorka to taky podcenila, nechtěla dělat crp, nechtěla dát ATB a když je dala na mou žádost (protože měl hodně vysoké CRP), tak mu dala poloviční dávku, než měl dostat. Takže to nepomohlo a po 5 dnech, kdy mi říkala, že to zabere, měl crp 125. A byl v celkově špatném stavu (celou dobu nejedl a nepil).
Bohužel můj syn dojíždí na to, že nevypadá jako nemocný.

• Citovat
  • Upravit
4215
13.10.19 09:17
@Anonymní píše:
Zakladatelko, nenech se odbýt. My s tím teď bojujeme už víc jak 10 dní. Skončili jsme v nemocnici. Na pohotovosti nechtěli udelat crp, udělali ze mě hysterku a poslali nás domů. Bohužel nase doktorka to taky podcenila, nechtěla dělat crp, nechtěla dát ATB a když je dala na mou žádost (protože měl hodně vysoké CRP), tak mu dala poloviční dávku, než měl dostat. Takže to nepomohlo a po 5 dnech, kdy mi říkala, že to zabere, měl crp 125. A byl v celkově špatném stavu (celou dobu nejedl a nepil).
Bohužel můj syn dojíždí na to, že nevypadá jako nemocný.

No páni, tak to ještěže máme tady dobrou pohotovost. Já byla se synem po dni horečky u pediatra, byl čtvrtek a v pátek měl mít doktor dovolenou. Jenže ten ještě nic nezjistil, moč a poslech čistý. Jenže horečky trvaly a syn večer taky zvracel, tak jsem jela v sobotu na pohotovost. Tam nám chtěli rovnou dát antibiotika, že ho nebudou trápit testem na CRP, tak jsem si ho vyžádala, pro jistotu a kluk měl 180. Tak nás poslal hned do nemocnice a v nemocnici po dvou hodinách, kdy mu na příjmu brali krev, měl skoro 300. Hledali to zánětlivý ložisko, měli podezření na zánět močového měchýře, protože už se v sobotu objevila i bílkovina v moči a nakonec ho našli na plicích. Malilinkatý zánět. Tak jsme si pobyli týden v nemocnici. Takže když začne malej pokašlávat, tak jsem celkem v klidu, když nemá teploty, v pozoru, když má teploty a v pohotovosti, když začne mít horečky, který nejdou srazit. A test CRP už budu požadovat pokaždý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.19 13:16

Zakladatelko, jak to vypadá? Podařilo se už teploty udržet v nějaké přijatelné výši? Jinak vaše pohotovost je na pěst. Nicméně je to asi doktor od doktora. Naši sousedku, když se jí nedařilo srazit teploty u syna a jela s ním na pohotovost. Tak je hospitalizovali se slovy, když nezvládnete srazit teploty, tak vás hospitalizujeme a hned na druhý den je pustili domů. Sousedka říkala, že jí to přišlo, stylem, když jsi neschopná, tak vás za trest hospitalizujeme. Anonym z důvodu infa o sousedce

• Citovat
  • Upravit
669
16.10.19 00:28

@Enmamma Ahoj
Mám jet na pohotovost? Syn 4 roky má 39,5 a rýmu a kašel.
Jinak začlo to ve středu. Měl večer rýmu a kašel. V noci 38 teplotu a od té doby se to u něj pohybuje s horečkou 38-36 pořád nahoru a dolů. Dcerka 15 měsíců to chytla od něho v sobotu.

Mám jet teď hned na pohotovost? S tou horečkou? Jinak Paralen jsem dala odsala rýmu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
669
16.10.19 00:30

Totiž už měli před půl rokem ona zápal plic skoro s nálezem na rentgenu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.10.19 23:31

@MattoniUzNeni Na pohotovosti ti řeknou „střídejte panadol s nurofenem“ a pošlou tě domů :nevim:. Sranda na pár hodin v autě/čekárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
669
17.10.19 19:14

@Lucie_Sx Pokud ovšem nemají zápal plic manžel říkal že nemám chodit s ním k doktorovi. Vždycky když se mu vyšplha teplota k 39,8 tak dám Paralen nebo nurofen což dělám i bez rady lékaře tak mu to schodi na 36,7 no takže mu to furt stoupá a klesá k tomu už to slyším kašel na průduškách a rýmu odsavame když neumí smrkat. Ta na baterky to krásně vytáhne a on křičí jako by ho vraždili asi je to dobrá odsávačka.
Snad se z tohoto začarovaného kruhu dostane. Zatím je to nekonečné. Malá už nemá horečky jen rýmu a kašel a snažím se jí od staršího držet jak to jde daleko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
669
18.10.19 15:35

Tak jsme byli v nemocnici. Dostali jsme vynadano že jsme nepřišli dřív, má akutní zánět dutin. Nejprve dělali odběry krve, pak výtěry, pak byl rentgen, pak ORL tam vysávali nos a prohlíželi všechno a má antibiotika Amoksavin a nosní kapky, mořskou sůl a na ty horečky 40 co má střídat Nurofen a Paralen. Tak máme všechno A může začít léčba antibiotik. Miminko jsem nebrala jen toho 4 letého jelikož malá má slabou rymu s kašlem bez horečky a až to od něj chytí pak teprve tam půjde taky, ta je zdravá :hug: :,( :,( jen malý je na tom hodně špatně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
669
18.10.19 15:37

@Lucie_Sx Dostal antibiotika má zánět dutin kapky do nosu a Nurofen s paralenem střídat když má ty 40 horečky od pondělí. Nikdo nás nevyhodil musí tam chodit na odsávání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
18.10.19 23:16
@MattoniUzNeni píše:
@Lucie_Sx Dostal antibiotika má zánět dutin kapky do nosu a Nurofen s paralenem střídat když má ty 40 horečky od pondělí. Nikdo nás nevyhodil musí tam chodit na odsávání

Jak často jste doma odsávali? Pokud se to dělá příliš často, může se poškodit sliznice a problém vystupňovat právě do zánětu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
669
20.10.19 08:57

Koupili jsme mu odsávačku 3 dny před návštěvou nemocnice, odsavame rano v poledne a večer. A v pátek ho odsavalu na dětském ORL na sobotu ho objednali na odsávání na dospělé ORL a na pondělí zase na dětské ORL, prý je moc zahlneny a proto má zánět říkal doktor na ORL a proto bude docházet do nemocnice pravidelně na ORL. Řeknu vám lidi se báli v čekárně někdo i odesl. Jelikož nás malý tam řval na celý kolo, kopal doktorka manžela a sestru a nemohli ho udržet snažil se vysmeknout no dělá hrozné scény na ORL takže je tam sním legrace.
Každopádně už je to lepší s těmi antibiotika
Nikdy předtím nebyl odsan @Lucie_Sx

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí