Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jo tak sestra byla to samé
Všechny fotky o má z dětství tak je na každé nahatá
Vždycky měla čepku na hlavu, ale víc nic a holou řiťku
A je zdravá jako řípa. Za celou dobu byla jen jednou nemocná takže má to nějakou výhodu. Určitě z toho vyroste nebo z ná budete mít malou nudistku ![]()
Ty jo, to chapu, ze je problem.Co kalhotky boxerky? Nebo nejake overaly pro vetsi? Znam to u mensich deti, ale u 4lete taky nevim co vymyslet do chladna. A nalakat na nejake obleceni s oblibenym obrazkem Minnie, Frozen nebo tak? At si v krame vyzkousi a koupi, treba to bude pak nosit rada?
@tini píše:
Ty jo, to chapu, ze je problem.Co kalhotky boxerky? Nebo nejake overaly pro vetsi? Znam to u mensich deti, ale u 4lete taky nevim co vymyslet do chladna. A nalakat na nejake obleceni s oblibenym obrazkem Minnie, Frozen nebo tak? At si v krame vyzkousi a koupi, treba to bude pak nosit rada?
To už jsme taky zkoušeli, ale ani to nepomáhá moc, doma pak stejně zase vymýšlí
kolikrát ji musím obléct násilím..
Naší jsou teda dva, ale taky je nejradši nahatá
Věčně se převléká, stačí kapka vody, a už potřebuje čisté oblečení, nebo se jí prostě jenom znelíbí.
Nechávám jí vybrat si sama, co si obleče. S ohledem na počasí samozřejmě. Pak je to trochu lepší, i když ne stoprocentní. To mám za to, že jsem se těšila, jak si budu čančat holčičku ![]()
@Fiducia píše:
Naší jsou teda dva, ale taky je nejradši nahatáVěčně se převléká, stačí kapka vody, a už potřebuje čisté oblečení, nebo se jí prostě jenom znelíbí.
Nechávám jí vybrat si sama, co si obleče. S ohledem na počasí samozřejmě. Pak je to trochu lepší, i když ne stoprocentní. To mám za to, že jsem se těšila, jak si budu čančat holčičku
No u nás to samé, stačí kapka vody a je zle ![]()
Já jsem jako dítě byla uplně to samé
kdy přesně mě to přešlo nevím, ale pomohlo, když mě mamina nechala vybrat si oblečení samotnou
stálo ji to asi hodně nervů
ale pozitivní výsledek to mělo
@dzarunka píše:
Já jsem jako dítě byla uplně to samé![]()
kdy přesně mě to přešlo nevím, ale pomohlo, když mě mamina nechala vybrat si oblečení samotnou
stálo ji to asi hodně nervů
ale pozitivní výsledek to mělo
Ale malá i když jí necháme at si vybere sama, tak pak stejně při tom samotném oblékání nastane peklo zas, začne si zas vymýšlet že jí to škrtí atak. Nejhorší jsou ty ponožky, jak je nemá přesně nebo jí něco na nich vadí tak hrůza začne mi i nadávat a řve jak hyena..Malá je celkově nervák a terperamentní už odmalička a hodně dráždivá a přecitlivělá
@Fiducia píše:
Naší jsou teda dva, ale taky je nejradši nahatáVěčně se převléká, stačí kapka vody, a už potřebuje čisté oblečení, nebo se jí prostě jenom znelíbí.
Nechávám jí vybrat si sama, co si obleče. S ohledem na počasí samozřejmě. Pak je to trochu lepší, i když ne stoprocentní. To mám za to, že jsem se těšila, jak si budu čančat holčičku
muhehe, šárka je to samý
kapka vody a je problém a musí to dolů
![]()
Ahoj, vitej do klubu. Moje ctyrleta dcera dela naporosto to stejne. Vsechno ji vadi, skrti, taha, tlaci. Navic nesnasi holcici barvy a vsechno musi byt klucici. Takze ja uz jsme z ni na palcici. Tuhle jsme rovnou ze skolky utikal koupit nove boty, ty stary pry tlaci. No tak jsem si rikala, zd prece ji nenecham v malych botach. Nove boty si sama vybrala, a tu histerii po ceste domu, ze boty tlaci, nejsou normalne zapnuty, to bych neprala nikomu.
Radu nemam, kazdy vecer mam chut minimane na pul lahve neceho tvrdsiho, kojim, takze alkoholik ze me zatim neni.
Ale presne vim o cem mluvis.
![]()
@Anonymní píše:
Ale malá i když jí necháme at si vybere sama, tak pak stejně při tom samotném oblékání nastane peklo zas, začne si zas vymýšlet že jí to škrtí atak. Nejhorší jsou ty ponožky, jak je nemá přesně nebo jí něco na nich vadí tak hrůza začne mi i nadávat a řve jak hyena..Malá je celkově nervák a terperamentní už odmalička a hodně dráždivá a přecitlivělá
Nemas doma nahodu moje dite? Nervni, temperamentni a tvrdohlave? ![]()
@Anonymní píše:
tak uprimne - moc normalni mi to nepripada…
je bezne, ze nekdy ve 2 letech deti litaji nejradeji nahate nebo se svlikaji atd. ale ve 4 letech, aby nesnesla temer zadne obleceni, mi prijde zvlastni.
kdybys nenapsala to o tech ponozkach, tak bych rekla, ze muze byt precitlivela treba na praci prasek a obleceni na tele ji pak vadi (cim tesneji tim vic vadi - kalhotky atd.), ale pokud ji vadi nejvic „nesrovnane“ ponozky, tak to je asi psychika.
vypadne z ni neco, jako „proc“?
Zakladatelko, zkusili jste kotníkové ponožky? Malá je má nejradši.
@atominnka takže z toho nevyroste
![]()
@Ali-Ali tak treba u nas to zacalo uderem ctvrteho roku, takze to povazuju za dalsi obdobi vzdoru:-)
Ahojte maminky
Jsem uz opravdu bezradna…moje 4 letá dcera na sobe nesnese zadné oblečení, všechno jí vadí, vymýšlí že jí to škrtí, že to má malé, nebo velké…a vůbec nejhorší jsou ponožky a kalhotky. čárku zvrchu na ponožkách musí mít přesně jinak se vztekne a jde si převlékat nové. A tak třeba 4krát po sobě…už fakt nevím co dělat
.Každá naše výprava ven skončí katastrofálně, jsem vždycky už tak otrávená že se mi nikde ani už nechce. kdyby to bylo raz za čas, ale to je pořád…setkali ste se s tím už někdo aby při každém oblékání v tolika rokách dítě takto vyvádělo??Moc díky všem za odpovědi