Dítě nebaví škola - zamlčuje známky, co dělat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
12.10.12 18:23

@prcekniky Tvrdé drogy bych vyloučila a jestli někde ve 14 něco kouří… to bych se divila, že by to stihla pravidelně každé ráno před školou. Jo, kdyby chodila za školu atd, ale ona je slušná a milá na kantory, jen kašle na povinosti a učení. :nevim: :nevim: :nevim: Ale samozřejmě ruku do ohně nedám. Dnes už ne.

• Citovat
  • Upravit
36556
12.10.12 18:29
@Anonymní píše:
@Bábrdl Právě…jenže i psycholog řekl, že je neuvěřitelně chytrá, jen lempl a že by byla škoda kvůli současné situaci odejít a potom se vracet. Navíc s těma známkama na vysvědčení, co teď má, ji každý ze základky u přijímaček kamkoliv převálcuje (asi 4 čtyřky)

No já nevím, neuvěřitelně chytré děti, bez urážky, nemívají čtyřky, ani když to flákají. Určitě je inteligentní, ale jestli se nebude učit, tak ji z veřejné vylejou a soukromou jí asi platit nechceš :nevim:

ještě bys ji mohla zkusit OPRAVDU skřípnout - žádné kapesné, žádný počítač a když se zlepší, tak hned všechno vrátit, ten pozitivní šok by mohl zabrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
659
12.10.12 18:39

Když já měla na státním gymplu špatné známky, neuvěřitelně jsem trpěla, je to mimořádně náročná škola, pokud člověk vyjede z kolejí těžko něco dohání, nakonec jsem přešla na soukromý gympl a byla jsem max. spokojená, byla zde možnost konzultací, diskuze s učiteli i tak zajímavý předmět jako je asertivita..forma vyučování byla pestrá a originální..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
12.10.12 18:46

Tak je otázka, jestli by na to zakladatelka měla prachy a taky zda by dceru soukromý gympl připravil na veřejnou školu a zakladatelka by pam nemusela platit i soukromou vš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
12.10.12 18:47

Doporučuji Vám poradit se s dětským psychologem na dalším postupu. Toto by bylo vhodné zorganizovat bez přítomnosti Vaší dcery a bez jejího vědomí. Je potřeba najít příčinu toho, proč Vám dcera lže. Důvody mohou být různé (od příliš velkých nároků, které jsou na ni kladeny doma i ve škole, přes neschopnost vyrovnat se s tím, že se prostě nedaří po nevhodný způsob učení…).Tresty formou zákazu oblíbené činnosti, natož bití, nejsou v tomto případě a věku dcery na místě. Mohlo by dojít k ještě většímu narušení důvěry dcery k Vám, rodičům.

Ráda bych Vám více pomohla, ale takto na dálku to není v mých silách. Držím Vám a dceři pěsti, ať brzy najdete společnou řeč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.12 18:52

@Bábrdl @Lola29 Nezapomeňte, že stále mluvíme o dítěti z tercie. TZN. - 8 třída.
A 5 jsou bohužel hlavně z neodevzdaných protokolů, referátů, dú atd. To udělá se známkou hodně :zed:
A na soukromé gymnázium kašlu. Já nepotřebuji, aby mé dítě mělo gympl. Já potřebuji, aby si plnilo své povinosti tam, nebo tam. Jenže už nevím, jak toho docílit. obávám se, že i když ji dám zpět na ZŠ, tak bude čtyřkařit i tam.

Už jsem tohle vše(žádné kapesné, zarach, žádný pc…) několikrát udělala. Zlepšení na pár dnů. Potom zpět. A zase zabavit a zase vrátit a zase a zase…Navíc jak neměli ty žákovské, nebyla žádná kontrola. Alespoň teď, že budu vědět ty známky.

• Citovat
  • Upravit
9867
12.10.12 18:55
@Lola29 píše:
Když já měla na státním gymplu špatné známky, neuvěřitelně jsem trpěla, je to mimořádně náročná škola, pokud člověk vyjede z kolejí těžko něco dohání, nakonec jsem přešla na soukromý gympl a byla jsem max. spokojená, byla zde možnost konzultací, diskuze s učiteli i tak zajímavý předmět jako je asertivita..forma vyučování byla pestrá a originální..

A jaká byla z toho soukromého gymplu úspěšnost při studiu na VŠ? Jestli dobrá, tak mluvíš o škole ideál - jestli špatný, tak… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.12 18:56

@SlaJa Dětský psycholog byl vyhledán, dokonce jsme chodili do ambulance celá rodina. Bez úspěchu. Dcera odmítá přijmout zodpovědnost, tváří se, že je vše v pořádku, nepřipouští si hlubší dopad svého chování. Nejspíš i věří svým lžím, těžko říct.

• Citovat
  • Upravit
18305
12.10.12 18:57

No nedá mi to, abych si trochu nerýpnul. Co kdyby jí někdo umožnil strávit den ve společnosti bezdomovců? Třeba by jí docvaklo, kam až může svým přístupem ke škole (a později k práci) spadnout…
Co jí tak navrhnout nějakou dobrovolnickou aktivitu v centru pro bezdomovce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
12.10.12 18:58

Zakladatelko - upřímně, vidím jediné řešení. Denně vysypat tašku před tebou, projít učení, kontrolovat úkoly - ale je to děsný vopruz, bohužel. Snažím se totéž dělat s nejstaršátkem ve čtvrté třídě a je to náročné - právě proto aby si zvyklo se připravovat a učit…

Nenávidím to, ale nevidím jinou možnost - škola v současném pojetí děti moc velké důslednosti nenaučí - tedy mám ten pocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
12.10.12 18:59
@Jura007 píše:
No nedá mi to, abych si trochu nerýpnul. Co kdyby jí někdo umožnil strávit den ve společnosti bezdomovců? Třeba by jí docvaklo, kam až může svým přístupem ke škole (a později k práci) spadnout…
Co jí tak navrhnout nějakou dobrovolnickou aktivitu v centru pro bezdomovce?

Juro, neblbni, nikdo soudný (nemyslím rodiče, myslím stále zaměstnance neziskovek kolem bezdomovců) si tam nepustí ttřináctileté dítě - to je totiž o kriminál.
A děcka mají pocit, že tohle se jim stát nemůže, takže na to budou prdět, max z toho budou prču.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
12.10.12 19:03

Pokud je skutečně tak, jak píšeš, je v tom lemplovství a nechuť plnit povinnost, pak nějaké domluvy, smírná řešení, psychologové asi nepůmůžou. Ona prostě chce volit krátkodobě jednodušší cestu a lži jsou pro ni prostředek k dosažení té jednoduchosti.
Já bych v tomto případě byla velmi tvrdá, ale v případě jakýchkoli zlepšení bych to hodně ocenila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
12.10.12 19:04

No ten můj nápad asi nebude úplně košer, ale myslím, že léčbu šokem by to chtělo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
12.10.12 19:05
@Jura007 píše:
No ten můj nápad asi nebude úplně košer, ale myslím, že léčbu šokem by to chtělo…

Jj, to jo. Ale slečně je vše fuk, takže způsobit šok bude problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
659
12.10.12 19:09

Úspěšnost? Žádná na VŠ jsem nešla, rodiče mě podporovali pouze v placení školného, po maturitě jsem se rozhodla pracovat a splnit si všechny sny po kterých jsem na gymplu toužila /mít vlastní auto, notebook, fotoaparát, procestovat Evropu../ a nelituji, uvědomila jsem si že jsem školu absolvovala pouze z přání rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí