Dítě necelé tři roky a školka

624
9.7.18 14:39

Dítě necelé tři roky a školka

Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda je někde nějaká vyhláška o tom, že dítě, které ještě nemá tři roky ( bude je mít až v prosinci ), musí být ve školce jenom dopoledne. Nevíte někdo?
Jde o to, že známá tvrdí, že její dítě, které půjde v září do školky, tam bude moct dávat jenom na dopoledne, protože ještě nemá tři roky ( ty bude mít v prosinci ). Toto jí prý řekly učitelky ve školce. Ale mě se to zdá jako nesmysl, jak by to dělaly maminky, které mají rodičák jenom na dva roky a vrací se na plný úvazek do práce?…
Nevíte někdo, jak to teda je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Verun83
9.7.18 14:43

Tohle budu nejaky provozni rad skolky. Jestli se ji to nelibi, at ho da jinam, kde bude moct byt cely den.

• Citovat
  • Upravit
13955
9.7.18 14:43

A jak to dělají matky teď, když mají jen rodičák na 2 roky a školka nepřijímá děti mladší 3 let? Omlouvám se, že neodpovídám přímo na dotaz, ale ta argumentace hlavním pracovním poměrem matky malého dítěte mi přijde na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
9.7.18 14:45

to si asi ta konkrétní školka nějak upravila, jinak to běžné není

• Citovat
  • Upravit
3085
9.7.18 14:47

Syn nastupuje do školky teď v září a co jsem se ptala, tak tam mají i dvouleté děti normálně na celý den. Záleží asi na školce…v jiné prý zase neberou ani tříleté, protože mají malé kapacity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
9.7.18 14:58

Nevím jak to je, ale syn nastupoval do státní školky ve 2 letech a 7m, dcera nastupovala ve 2 letech a 6m, po 14 dnech tam i spala, děti vyzvedávány před zavíračkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
9.7.18 15:03

Nesmysl. Je to omezené pouze u dětí do dvou let. Jinak nikoli.
Jsem že školství . :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
9.7.18 15:16

@janoma
Prosím tě a jak je to, když mám dceru přijatou pro rok 2018/19, ale s tím, že mi ji vezmou až po jejich třetích narozeninách. To takhle lze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
9.7.18 15:25

To bude dáno vnitřním řádem dané školky, u nás může dítě nastoupit až v měsíci kdy má 3 narozeniny. To má prostě každá školka jinak. Když jsem šla do práce, tak měl syn 2.5 roku a na ten půl rok, než mohl nastoupit do naší státní školky, tak šel do soukromé, kde berou i děti mladší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
9.7.18 15:25

To je podle mě nesmysl. Jednou je dite prijaté, plati si školkovné a nemuzou to takhle omezovat. To same o prazdninovem provozu u deti, co maji maminky na MD. Syn je v lednu, nastupoval v říjnu v necelých třech letech na celý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
9.7.18 15:31

Neni to nesmysl, syn byl také přijatý , ale je únorový a tak jsem od září platila školkovne a tam mohl nastoupit až v únoru. Školka nemá povinnost vzít dítě mladší 3 let, záleží jak to v dané školce mají nastavené. Pokud vezmou mladší dítě je to jen jejich plus, ne povinnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.18 10:40

S dovolením se přicpu sem, našla jsem, že pokud pobírám RP, tak můžu dát dítě do školky na maximálně 46 hodin měsíčně, ale nikde jsem nenašla, jestli tohle platí i u soukromých školek? Částečně pracuji a chtěla bych tam dávat prcka na dopoledne, ale na dopoledne by to vyšlo celkem na cca 80 hodin měsíčně, nevíte někdo, jak to je? Díky ;)

Radši anonymně, švagrová mě tu zná a je hodně proti tomu, řekneme to potom rodině jako hotovou věc ;)

• Citovat
  • Upravit
3739
12.7.18 10:43
@Kajak18 píše:
@janoma
Prosím tě a jak je to, když mám dceru přijatou pro rok 2018/19, ale s tím, že mi ji vezmou až po jejich třetích narozeninách. To takhle lze?

Taky jsme to takto měli. Pravidlo školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16209
12.7.18 10:44
@Anonymní píše:
S dovolením se přicpu sem, našla jsem, že pokud pobírám RP, tak můžu dát dítě do školky na maximálně 46 hodin měsíčně, ale nikde jsem nenašla, jestli tohle platí i u soukromých školek? Částečně pracuji a chtěla bych tam dávat prcka na dopoledne, ale na dopoledne by to vyšlo celkem na cca 80 hodin měsíčně, nevíte někdo, jak to je? Díky ;)Radši anonymně, švagrová mě tu zná a je hodně proti tomu, řekneme to potom rodině jako hotovou věc ;)

Platí to pouze u dětí mladších než 2 roky, pak už ne. Jde i přerušit pobírání RP, dávat to malé dítě neomezeně, a po dovršení 2 let si zase obnovit čerpání RP a v klidu to dočerpat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.18 11:56
@zrcadlo píše:
Platí to pouze u dětí mladších než 2 roky, pak už ne. Jde i přerušit pobírání RP, dávat to malé dítě neomezeně, a po dovršení 2 let si zase obnovit čerpání RP a v klidu to dočerpat.

To je výborná informace, dítko bude akorát dvouleté, pobírání RP a jeho pobyt ve školce by se kryl právě jen 4 měsíce, tak jsem přemýšlela, jak to vyřešit ;) Moc díky :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin