Dítě nechce plavat - mám vyčkat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Run
20807
26.8.13 18:13

Chce to čas.. My byly skoro celé léto u přehrady na chatě, týden tam vůbec nechtěla vkročit, týden chodila po kolena, další týden už šla se mnou a až pak po těch třech týdnech se otrkala a plavala v kroužku a rukávkách klidně i na hloubku a ani se po mě neohlídla. Je jí teď 22 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
26.8.13 18:19
@asha píše:
No ona ta otazka prave je, jestli se stavet, nebo ne :mrgreen: Ja se nestavim, ale asi hlavne proto, ze mam tech deti vic, takze mam na plavani partaka vzdycky. Kdo nechce plavat, at si trhne nohou :lol:

já neplavu, mě vyhovuje hrát si u břehu :mrgreen: průser nastává když jde dítě do hloubky 8o moje děti jsou po tatínkovi, rochňáci, vodníci, já ne, mě stačí vana, sprcha ;)

• Citovat
  • Upravit
25123
26.8.13 18:39

No tak já bych jí nechala bejt, však se plavat naučí…náš první kluk taky odmalinka moc nechtěl plavat…sice tam do tý vody nakonec vlezl, ale hrál si jen na kraji…plavat moc nechtěl ani s rukávkama, no ted´je mu 9 let, plavat ho naučili ve škole v rámci hodin tělocviku a někam do bazénu by mě ted´tahal furt :mrgreen: mladší kluk je uplnej opak - ten plave od mimča a pomalu líp jak starší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
26.8.13 19:16

Tyjo, ted vypadam jak matka tyran…ale ja zas svy dite znam, mnohdy potrebuje postrcit a pak je nadseny. Ted ji z vody nemuzu dostat, ale kdybych tehdy v cervnu nevydrzela a vykaslala se na to, tak se cele leto nekoupe a ochudila by se o spoustu legrace.

vzala jsem ji do naruci a chodila s ni ve vode, pevne ji drzela a zpívala…pak prestala, chodily jsme dal, pak se postupne osmelila me pustit, treba jednou rukou.

je fakt, ze ted na podzim bych to uz tolik nehrotila a pockala do pristiho leta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
26.8.13 19:17

Jako ze by plavala sama a jeste jen s rukavkama to je scifi uplne, jsem rada ze se me v te vode vubec pusti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
26.8.13 19:28

@suik To fakt zalezi, moje dite by si v tu dobu ve vode urvalo hlavu, to se nedalo :lol: Taky jsem to zkousela tak, jak pises, ale bez efektu. Jeste letos v lete mel sileny hysterak, kdyz jsem si ho vzala k sobe do vody (hloubky). Jecel tak vytrvale, ze jsem to vzdala, jinak by nas asi vyvedli :D A par tydnu na to je po strachu…musel si na to ale prijit sam, aspon v tomnhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85258
26.8.13 19:34

Nechala bych to být. Já sama vyváděla jako dítě úplně stejně, plavat jsem se naučila pozdě až ve 12 letech a doteď toho moc nenaplavu. Prostě když to shrnu, tak plavání nemám ráda a do vody vlezu jen jednou za rok u moře /vanu nepočítám/. Nutili mě chodit ve školce do plavání a pak ještě ve škole a tím se mi to naprosto zhnusilo… doteď si pamatuju, jak nás naháněli pod sprchu a buzerovali, abychom naplavali hodně metrů a dostali diplom. Takže osobně doporučuji trpělivost a hlavně žádné nucení, stačí, když se naučí plavat i když o něco později a neutopí se, víc nepotřebuješ, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
26.8.13 20:02

@asha ja takhle nehrotila to more, zkusila jsem jednou a neslo to, vyradila se na pisku, doufam ale, ze pristi rok to bude lepsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
26.8.13 23:56

Moc děkuju za rady, některé příspěvky mě docela pobavily a některé i vyděsily ( K-Black ) :D, ale nechám tomu teda čas a budu doufat, že se malá uklidní a bude mít ráda vodu jako my. „aspoň“ si u vody hraje takže to mi teď bude muset stačit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.14 00:05

strach z vody

Ahoj holky, čtu tu vaše zážitky s dětmi a plaváním, tak bych se ráda zeptala jaké máte zkušenosti s organizovaným plaváním dětí? Já jsem dcerku přihlásila na kurz od jejího 20 měsíce s tím, že nikdy předtím nebyla plavat. Doma ve vaně v pohodě si s vodou hraje, mytí vlásků samozřejmě s výstupem, ale dá se. Instruktorce jsem řekla, že nikdy neplavala ani se nikdy nepotápěla. První lekce proběhla tak, že se dětem zazpívalo prší prší a na hlavičku se vylilo trochu vody z konvičky - to ustála v pohodě. No a hned po deseti minutách z letadýlka šup s ní pod vodu. Dopadlo to tak, že se mě křečovitě držela a ke konci lekce už nechtěla instruktorku ani vidět :(. Teď jsme byly podruhé a celou lekci proplakala a křičela nenene. Nevím jestli tam ještě chodit a pomalu to s ní znovu zkoušet, nebo se na to vyprdnout. Jestli jsem jí zprotivila vodu, tak si naliskám. Můžete mi, prosím, někdo poradit???

Díky Denisa ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
14.4.14 20:04

Můj syn se taky bojí vody, má 3,5 roku. Loni na koupáku šel do dětského bazénku, i na dětskou klouzajdu se šel svézt, pak jsme byli na jedné lekci v kurzu, a pod vodu nechtěl, to plakal, že se mu to nelíbí. Přes zimu jsme se do kurzu nedostali, byl věčně nachcípaný a teď máme začít příští týden, tak snad to zvládne (já taky) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Plavecké kalhotky

• (5) + 10 recenzí

Plenky Extra Care

• (5) + 10 recenzí