Dítě nechce spát samo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6634
2.3.15 21:53
@bublinkaaaa píše:
On spí s náma v ložnici i v posteli, tady jde o to, že ho každou půl hod musím chodit uspávat, když zjistí, že sem pryč a to celý večer nejde. Usne, pak se probudí po chvíli a je to tu znova. Tvrdě usíná až kolem půlnoci, to se neprobudí jen tak a spí až do rána. Chtěla sem ho normálně uspávat dál, ale je to horší, pak tam s ním můžu ležet i hodinu a on se zvedne, koukne jestli sem tam, lehne si úplně na mě a trvá mu třeba další půl hod než usne.

Prijde mi, ze si zvykl na telesnou pritomnost a ta mu chybi. Syna jsem v posteli nikdy nenechavala, navic spime na patre, ale asi do 8 mesicu jsem spala vedle jeho postylky. Jednu dobu se v noci budil, ze nema sveho mazlika a musela jsem mu ho najit. I nekolikrat za noc. A to je asi vas problem. Syn z toho vyrostl a nebo si hracku sam najde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6634
2.3.15 21:55

Syna v tomhle veku knihy a cteni taky nezajimali. Vypravela jsem pohadky z hlavy nebo zpivala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.3.15 21:57

Taky si myslím, že nechce být sám, ale jak ho to odnaučit :( náš syn má usínáčka, spinká s ním každý den. Dřív usínal hezky, pak sem ho dala do postýlky a neveděla sem o něm. Ted se jen s přítelem střídáme v uspávání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.3.15 21:58
@Monika76 píše:
Syna v tomhle veku knihy a cteni taky nezajimali. Vypravela jsem pohadky z hlavy nebo zpivala.

jojo to taky zabere, usne, ale pak se probudí a jak už sem popisovala, tak bych tam mohla vyprávět pohádky klidně hodinu, jen co usne a odejdu, tak se probudí a můžu začít znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
2.3.15 21:59
@bublinkaaaa píše:
Knížky sem zkoušela, nebaví ho to :( 100× raději bych mu četla, než tohle

Je mu rok a půl - jak dlouho asi? Jako je to tvoje věc. Je prostě malinkej, potřebuje tě, nechce být sám, to je přirozené. Když si k němu vlezeš do postele a místo puštění pohádky mu budeš vyprávět nebo mu číst, bude to chvíle pro vás oba jedinečná. Proč ho vlastně nutíš usínat samotného - s televizí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.3.15 22:01

Neusíná sám, špatně mě chápete, ležíme spolu, koukáme třeba na pohádku, usne, pak počkám až usne tvrde, přendám ho, odejdu a za půl hod se probudí a řve, tohle cele se opakuje znovu. Jdu k němu, ležím s ním, neco mu třeba říkám, usne, počkám, oddju a znovu se probudí. Takhle je to každý den, to bych tam s ním musela ležet od té doby co jde spát až do rána, aby se neprobudil, proto sem píšu, jestli tohle někdo zažil.

Příspěvek upraven 02.03.15 v 22:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
2.3.15 22:03

@bublinkaaaa je velký rozdíl mezi tím, jestli dít nechce usínat samo a spát samo. Děti, které v pohodě usnou samy, v noci mohou vyžadovat přítomnost rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
2.3.15 22:04

@bublinkaaaa Kde spí děti (nakonec i dospělí) by neměly být žádné televize, počítače a podobné zářiče. Třeba to ho budí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.3.15 22:05
@blecha72 píše:
@bublinkaaaa je velký rozdíl mezi tím, jestli dít nechce usínat samo a spát samo. Děti, které v pohodě usnou samy, v noci mohou vyžadovat přítomnost rodičů.
Ano vím, zkoušela sem ho i nechat samotného, aby usnul, ale to se nedá.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
2.3.15 22:06

@bublinkaaaa a zkousela jsi ho po tom usnuti neprendavat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
2.3.15 22:07
@hanka.br. píše:
@bublinkaaaa Kde spí děti (nakonec i dospělí) by neměly být žádné televize, počítače a podobné zářiče. Třeba to ho budí.

S tím souhlasím, nepouštěla bych před spaním pohádku, to světlo s z tv mu může rušit spánek.
Jinak já mám taky nespavce, ale ta opravdu nespí a usíná v 23,00, do té doby se tady různě plácá. Vím, že se to změní, až přestane spát po obědě. A spí se mnou v posteli, v noci hlavu na hlavě, vlasy v ruce. prostě to potřebuje. Vezmi to jako fázi, která přejde,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.3.15 22:10

Já mu je pouštím na mobilu, kouká jen na autíčka co mám staženo v mobilu, ostatní ho nezajímá, tak tv v ložnici nepouštím, ale je pravda, že vedle ložnice máme obývák a máme tam prosklené dveře, večer když jde tv, tak musí být zaplá jen ta tv, aby tam neměl světlo z obýváku, ale stejně tam něco jde, chceme na ty dveře koupit roletku, aby tam to světlo nešlo, dávali sme tam i deku, aby tam nešlo žádné světlo, ale to taky nepomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
2.3.15 22:11

Tak za prvý by mě ani nenapadlo takhle malýmu decku pouštět tv. Na pohádku před spaním se kouká náš skoro triletak a stejně mu pak ještě před spaním nějakou povídám. Mladší má 16m. Usíná s flaškou čaje, nic moc, ale má to místo nějaké hračky nebo tak. Měl dudlik, ten jsme vyměnili za flašku. Občas se stane, že nemůže spát, tak jsem s ním, je ještě malý. Pokud to jde, tak bych na tvém místě spala s ním v pokoji. Prostě zatím neodchazej. Dodej mu tu jistotu, že si tam. Až se přestane budit a kontrolovat tě, začala bych opatrně odcházet. Podobným způsobem jsem mladšího učila usinat a spát samotného, když byl miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.3.15 22:11
@jenny.fields píše:
S tím souhlasím, nepouštěla bych před spaním pohádku, to světlo s z tv mu může rušit spánek.
Jinak já mám taky nespavce, ale ta opravdu nespí a usíná v 23,00, do té doby se tady různě plácá. Vím, že se to změní, až přestane spát po obědě. A spí se mnou v posteli, v noci hlavu na hlavě, vlasy v ruce. prostě to potřebuje. Vezmi to jako fázi, která přejde,

jj snad se to časem zlepší :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.3.15 22:15
@kokomo píše:
@bublinkaaaa a zkousela jsi ho po tom usnuti neprendavat? [/citace
@kokomo píše:
@bublinkaaaa a zkousela jsi ho po tom usnuti neprendavat?

to sem nezkoušela, bojím se, když je takhle na posteli sám, zrovna nedávno sme s ním jeli na pohotovost, protože dělal kraviny na posteli a bouchnul se hlavou o noční stolek. On spí tím stylem, že se zvedne a plácne sebou kam se mu zachce, tak toho se bojím ho tam nechat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí